Trending By: SGMS Enal March 3, 2018 @ 10:02pm

Tempah Uber Ketika Mabuk, Rupanya Tersalah Set Balik Rumah

Seorang lelaki terkejut apabila mendapati dia dikenakan bayaran tambang Uber sebanyak AS$1,635 (RM6,426) selepas dia tertidur dan memulakan perjalanan sejauh 300 batu di tiga negeri.

Kenny Bachman yang sedang dalam keadaan mabuk membuat tempahan uber selepas keluar berseronok bersama rakan-rakannya di sebuah kelab malam dekat Morgantown, West Virginia.

Bachman menempah uber untuk pulang ke kediaman rakannya yang terletak berhampiran kampus Universiti West Virginia yang sebenarnya tidak jauh dari kelab tersebut tetapi bagaimanapun dia tidak sedarkan diri selepas sahaja menaiki kenderaan itu.

Bagaimanapun, Bachman terjaga dari tidurnya lima jam kemudian dan mendapati kenderaan Uber yang ditempahnya itu sedang menuju ke rumahnya sendiri yang terletak di Gloucester Country, New Jersey terletak lebih dari 300 batu.

“Selepas itu, saya betul-betul tak sedar apa-apa,” ujar Bachman menurut laporan yang dipetik dari NJ Advance Media.

“Bila perjalanan itu berakhir dan saya tengok jumlahnya sebanyak itu saya hanya kata ‘ini gila’.”

Meskipun dia mengesyaki pemandu Uber tersebut menyalahgunakan telefon bimbitnya semasa dia tidak sedarkan diri, Bachman tetap menjelaskan kadar tambang tersebut serta memberi penarafan lima bintang kepada pemandu tersebut.

Sumber- NJ Entertainment

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 23 Mar 2021

Setahun Bercerai, Farawahida Selamat Bernikah Dengan Pegawai Kerajaan Di Hari Lahir Ke-36

Selepas setahun bercerai dengan bekas suami, penyanyi Farawahida Razali selamat bernikah dengan lelaki pilihan hatinya, Zulkifli Alias pada 19 Mac lalu. Farawahida diijabkabulkan dengan Zulkifli yang juga pegawai kerajaan di Masjid Daerah Taiping. “Suami saya […]

Trending Sun, 9 Dec 2018

”Dia Tolak Cinta Saya, Kata Saya Hodoh Dan Hitam,”

”Dia Tolak Cinta Saya, Kata Saya Hodoh Dan Hitam,” Lelaki Bunuh Dan Perkosa Gadis Angkara Sakit Hati

Trending Sun, 25 Feb 2018

只用「日常物品」打造「名人时尚战袍」的神级变装术!

看过《魔法奇兵》(Buffy the Vampire Slayer)的你,大概都不会对Tom Lenk感到陌生!他从许多颁奖典礼、首映会和写真集里汲取灵感,只用家中可以找到的简单物品,和廉价商店出售的小东西,他就可重现出专业设计师手笔的潮服!

Trending Mon, 19 Oct 2020
Trending Sun, 13 Jun 2021

Rapper Muda Singapura Jalin Kolaborasi Dengan SonaOne

Menggunakan gelaran nama YHB Sleepsalot, anak muda kelahiran Singapura ini bersedia untuk menggegarkan dunia muzik masa kini. Dilahirkan pada 30 Ogos 2001, YHB mengakui bahawa permulaannya ke dalam dunia seni bertitik-tolak dari obsesinya terhadap bintang […]

Featured Fri, 9 Jul 2021

Selangor Dijangka Masuk Fasa 2 PPN September Ini

Kerajaan Selangor menjangkakan negeri berkenaan akan memasuki Fasa Dua Pelan Pemulihan Negara (PPN) pada September ini. Menurut Menteri Besar, Datuk Seri Amirudin Shari, Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan di beberapa daerah di Selangor adalah […]

Trending Thu, 3 May 2018

7 Simple Ways Malaysians Can Show Love to Animals Including Strays!

There is a way to ensure cats and dogs no longer become strays.

| Live TV