Trending By: SGMS Faida November 7, 2018 @ 12:24pm

Terbaiklah! Mat Redho Harumkan Nama Negara Di Perth

Juara program Fear Factor Malaysia Mohd Redha Rozlan mengharumkan nama negara selepas menjuarai Ninja Challenge League (NCL) 2018 di Perth, Australia.

Lebih dikenali sebagai Mat Redho, jejaka berusia 30 tahun ini menewaskan 95 peserta lain yang turut berada dalam pertandingan itu.

Lebih menarik, Mat Redho berjaya menamatkan cabaran peringkat akhir dalam masa lima minit tiga belas saat sahaja. Hebat! 

Meskipun tidak menjangka dirinya menjuarai program berkenaan, pakar teknologi maklumat ini mengalahkan peserta Jake Murray (di tempat kedua) dengan perbezaan 10 saat.

Lebih membanggakan, Mat Redho merupakan satu-satu peserta yang berjaya menghabiskan kesemua cabaran peringkat akhir di mana Murray tidak berjaya membolosinya.

“ Alhamdulillah, setakat ini sahaja yang saya mampu. Terima kasih kepada isteri yang selalu teman dan jerit sambil dukung anak kami.

“ Terima kasih atas penganjuran acara hebat ini dan saya pasti akan sertai lagi pada tahun depan,” katanya.

NCL merupakan pertandingan kejuaraan terbuka terdiri daripada tiga peringkat cabaran berbeza.  

Setiap peserta harus melepasi peringkat awal untuk bolos ke peringkat akhir dan kesemua cabaran ekstrem perlu dihabiskan dalam waktu paling singkat bagi menentukan juara.

Tahniah Mat Redho, terbaiklah!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 17 Aug 2020
Trending Tue, 5 Jan 2021
Trending Mon, 5 Mar 2018

‘Tak Ada Masalah Terima Cinta Baru. Tapi, Kalau Boleh..’ – Hafiz Hamidun

Empat bulan sudah bergelar duda, kini Hafiz Hamidun akui bukan mudah untuk melalui proses kehidupan seharian. Lumrah bagi semua orang, perasaan sunyi pasti ada lagi-lagi apabila melihat orang lain sudah berkahwin dan hidup bahagia.

Trending Tue, 16 Oct 2018
Trending Mon, 11 Jun 2018

Gempar! Kubur Dipenuhi Ular Berbisa Walaupun Arwah Seorang Dermawan

Saya juga tak halalkan setiap perkataan mencaci memaki terhadap saya dan anak sepanjang kami hidup bersama. Setiap tahun saya menanti Harun belanja saya dan anak2 untuk hari raya tanpa keluarkan duit dari poket saya.tak kesampaian tok…Dia dah dipanggil Allah,”

Trending Sat, 31 Oct 2020
Trending Mon, 25 Nov 2019

Cavities; Why Do We Have Them? And How Do We Fight Them?

Colgate and The Alliance for a Cavity-Free Future rally Malaysians towards an eradicating dental caries for a brighter future.

Trending Mon, 5 Oct 2020
Trending Wed, 1 Aug 2018

他为全球3亿个没鞋穿的儿童设计了「会长大的鞋子」

相信大家应该都拥有超过一双的鞋子,但是你知道全世界还有将近3亿个儿童没有鞋穿吗?

| Live TV