Trending By: SGMS Enal August 2, 2019 @ 7:33pm

Terhempas Dari Tingkat 5 PPR Kerinchi, Ada Yang Cedera

Kejadian dikatakan berlaku kira-kira jam 2.30petang dimana empat mangsa dan seorang kanak-kanak patah kaki. Empat lagi mangsa dikatakan cedera di pergelangan kaki dan seorang tidak cedera

Lif yang dinaiki oleh 9 penumpang terjatuh dari tingkat lima dan berhenti di separuh tingkat bawah selepas sistem brek berfungsi.

Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Pantai, Pegawai Bomba Kanan II – Ramli Mohamed berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan dalam 2.26 petang sebelum jentera BBP Pantai dan Seputeh bergegas ke lokasi dan tiba beberapa minit kemudian.

Sewaktu tiba di lokasi , kesemua mangsa yang berusia dari 10 hingga 69 tahun telah dibantu oleh orang awam dan pasukan bomba mengambil alih dari situ. Diasingkan mangsa mengikut tahap kecederaan dengan bantuan  pasukan perubatan yang tiba.

Mangsa yang cedera telah dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUN) untuk rawatan susulan.

Berkongsi pengalaman dalam insiden tadi Ahmad Shahid Imran , 24
” Ada yang tidak boleh bangun termasuk seorang kanak-kanak dan orang kelainan upaya (OKU).  Saya bersyukur tidak mengalami kecederaan serius.”

Rupanya ini bukanlah kejadian pertama berlaku dimana tahun lepas berlaku insiden yang sama dan mengakibatkan seorang cedera.

Siapa yang tak trauma bila pintu lif terbuka dan ingin melangkah keluar dengan tiba-tiba terhempas ke bawah. Pastinya kelam – kabut dan takut menyelubungi diri bukan?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 18 Aug 2020

Korban Covid-19 Cecah 108, 536

Terus meningkat gaissssss!

Trending Tue, 17 Mar 2020

5 Filem Hollywood Yang Ditunda Tayang Akibat Covid-19

PENYEBARAN wabak Corona atau Covid-19 yang menyerang masyarakat dunia pada waktu ini sedikit sebanyak meninggalkan kesan kepada industri perfileman negara dan luar negara. Beberapa filem hebat Holywood terpaksa ditangguhkan tayangannya akibat penularan wabak yang semakin […]

Trending Tue, 14 Jul 2020
Trending Thu, 9 May 2019

Wajah Malaysia Baharu Selepas Setahun

9 Mei 2018 adalah kebangkitan aman rakyat Malaysia.

Trending Tue, 24 Mar 2020

Masih Belum Jalani Ujian Covid-19, 3800 Jemaah Tabligh Bakal Diburu!

Tolonglah jangan degil dan ambil mudah isu Covid-19 ni okay!

Trending Sat, 14 Nov 2020
Trending Thu, 3 Jan 2019

Kenapa NASA Tarik Balik Kenyataan Tentang Ancaman NT7?

NASA sebelum ini meramalkan sebuah Asteroid gergasi bakal menghentam bumi pada 2019.

Featured Wed, 30 Jun 2021

“Jangan Pendam Jika Ada Masalah, Luahkan…” – Nazim Othman

Berikutan tularnya pelbagai masalah dan tekanan yang hidup yang dihadapi oleh orang ramai, pelakon Nazim Othman menggalakkan agar individu yang mengalami tekanan agar tidak memendamnya seorang diri. Nazim menggalakkan mereka yang mengalami tekanan di saat […]

| Live TV