Trending By: Attiqah Mohd April 6, 2020 @ 6:28pm

[Terkini] COVID-19: 1,241 Pesakit Sembuh, Bilangan Pesakit Discaj Paling Tinggi Hari Ini

Malaysia semakin menunjukkan peningkatan positif apabila 1,241 pesakit dilaporkan telah sembuh susulan wabak Coronavirus, ini menjadikan bilangan pesakit discaj paling tinggi setakat ini iaitu sebanyak 236 kes.

Dalam perkembangan lain, kes baru COVID-19 yang dicatatkan adalah sebanyak 131 kes dengan jumlah kematian keseluruhan hanya 62.

Menerusi ciapan KKM Putrajaya, Rakyat Malaysia yang pulang dari luar keluar negara akan diberi arahan untuk menjalani kuarantin 14 hari di pusat kuarantin yang telah ditetapkan.

Rakyat Malaysia yang pulang dari luar negara diwajibkan melakukan ujian saringan di lapangan terbang dan sekiranya mereka mempunyai simptom-simptom COVID-19, mereka akan dihantar ke hospita untuk peme

Mereka ini terlebih dahulu disaring di lapangan terbang. Jika ada simptom-simptom, mereka akan dihantar ke hospital untuk pemeriksaan selanjutnya.

Semoga kita berjaya memutuskan rantaian COVID-19 sepenuhnya. Kitajaga kita. #Stayathome #staysafe.

Sumber: KKM Putrajaya

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 20 May 2021

Walau Tak Dapat Pulang Ke Kampung, Fattah Amin Teruja Sambut Raya Dengan Fatima

Pelakon popular, Fattah Amin meraikan sambutan Hari Raya Aidilfitri dengan penuh kesyukuran dalam kesederhanaan meskipun aktiviti ziarah rumah ke rumah tidak dibenarkan tahun ini. Menurut suami kepada aktres Nur Fazura ini, dia dan isteri bersemangat

Trending Sat, 27 Mar 2021

“Kami Tidak Berhubung Sehinggalah…” – Mula Kenal Tahun 2017, Neelofa Dedah Peribadi PU Riz

Pengacara dan usahawan popular, Neelofa mengimbas semula detik perkenalan dengan suaminya, pendakwah selebriti Haris Ismail atau PU Riz. Dedah Neelofa, mereka saling mengenali sekitar empat tahun lalu. “Sejujurnya, saya mula mengenali Haris pada tahun 2017.

Trending Fri, 11 Oct 2019

Intipati Belanjawan 2020

Belanjawan 2020 yang bertemakan ‘Memacu Pertumbuhan Dan Keberhasilan Saksama Ke Arah Kemakmuran Bersama’ dengan bertunjangkan empat teras utama dalam usaha untuk menstabilkan semula kedudukan kewangan negara kerajaan.

Trending Sat, 6 Jul 2019

Terkena Bom Ikan Di Semporna, 2 Maut

Dua Pelancong Dan Penyelam Skuba Maut Disyaki Terkena Bom Ikan Di Semporna

Featured Wed, 11 May 2022
Featured Sat, 26 Jun 2021

i-Sinar 2.0 : Bantuan Yang Wajar Diumumkan Dalam Masa Terdekat – Menteri Kewangan

Menteri Kewangan, Datuk Seri Tengku Zafrul Aziz hari ini memaklumkan kerajaan akan mengambil tindakan secepat mungkin berikutan isu i-Sinar dan moratorium.  Menerusi laman Facebooknya, beliau berkata kerajaan telah berbincang dengan Perdana Menteri, YAB Tan Sri

| Live TV

error: Content is protected !!