Trending By: Salma Syahbuddin April 9, 2020 @ 12:30pm

[TERKINI] Hanya Empat Keping ‘Mask’ Sahaja Akan Diagih Kepada Setiap Isi Rumah

Hari ini pihak kerajaan kini dalam proses mengagihkan sebanyak 24.6 juta penutup hidung mulut dan hidung (Mask) kepada semua isi rumah.

Menurut Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob , setiap isi rumah akan menerima empat penutu mulut dan hidung yang akan diedarkan oleh petugas barisan hadapan dalam tempoh terdekat.

Sumber : Google

“Seperti diumumkan kerajaan bahawa topeng muka akan diagih secara percuma sebanyak empat keping untuk setiap isi rumah

Sumber : Google

“Bekalan topeng akan disalurkan kepada Majlis Keselamatan Negara (MKN) setiap negeri sebelum diberikan kepada Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri untuk diedarkan kepada setiap isi rumah,”

Manakala bagi Sabah, Sarawak dan Labuan, bekalan tersebut akan dihantar menggunakan pesawat khas Tentera Udara Diraja Malaysia bermula esok.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 23 Apr 2021

Sebilangan Kecil Tidak Patuh SOP Punca Peningkatan Kes- Ismail Sabri

Walaupun musim perayaan Aidilfitri hampir menjelang tiba namun sehingga ke hari ini pergerakan rentas negeri masih tidak dibenarkan kerana ia merupakan antara penyumbang peningkatan kes Covid-19. Menurut Menteri Kanan, Datuk Seri Ismail Sabri, majoriti rakyat […]

Featured Thu, 15 Jul 2021

Lockdown Tidak Gagal Sepenuhnya, Varian Baru Delta Paling Bahaya Ragut Beribu Nyawa

Kes baru COVID-19 di Malaysia hari ini mencatatkan sebanyak 13, 215 kes sekaligus menjadi antara kes tertinggi pernah dicatatkan di negara ini. Menurut Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Datuk Seri Dr Noor Hisham Abdullah, antara […]

Trending Sat, 14 Nov 2020
Trending Tue, 3 Apr 2018

Japanese Scientists Find ‘Young Girls’ Scent’ and Plans to Make Perfume From It

It’s very refreshing apparently and smells like peaches.

Trending Sun, 4 Apr 2021
Trending Thu, 19 Aug 2021

Dakwaan Gangguan Seksual: “Ini Satu Fitnah Yang Sangat Kejam & Melampau” – Ebit Lew

Pendakwah popular, Ustaz Ebit Lew (UEL) selesai memberikan keterangan bagi membantu siasatan berhubung dakwaan gangguan seksual di Bukit Aman sebentar tadi. UEL dilihat keluar dari pintu utama Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia itu pada pukul […]

Trending Sat, 6 Oct 2018

Tiada Lagi Operasi Khalwat Lepas Ini? Menteri Minta Tunggu Isnin Untuk Pencerahan

Tiada apa yang salah dalam kenyataan saya itu. Tunggu Isnin ini saya jelaskan. Buat masa ini saya tidak mahu komen. Sabar ya semua!

Trending Mon, 30 Nov 2020

| Live TV