Trending By: SGMS Enal September 11, 2019 @ 10:17am

Terlaksana Sudah Hutang Berbulan Madu

Lama tak dengar berita tentang Datuk Wira Lee Chong Wei selepas persaraannya. Terbaharu beliau berkongsi gambar melalui Instagram-nya dimana merpati dua sejoli ini menikmati percutian hanya berdua di Kepulauan Maldives.

Sewaktu mengumumkan persaraan dalam sukan badminton, Chong Wei  ada  menceritakan yang beliau terhutang dengan isterinya Datin Wong Mew Choo. Jadi kali ini beliau menebus hutang bulan madu yang tertunggak lebih dari 7 tahun. Sejak Jun lalu, baharu sekarang dapat menunaikan janjinya untuk berbulan madu.

Selain itu juga beliau sempat berkongsi luahan hati betapa bahagia dan bersyukurnya mempunyai seorang isteri yang memahami akan perjuangan jua impiannya.

Baca: Terima Kasih, Lee Chong Wei!

 

In my life, I thought no one loves me more than myself. However, when I saw how she broke down when I was diagnosed with cancer, I knew I’m blessed that I have someone who loves me more than myself. I told myself not to give up and now, literally, my heart beats only because of her. If not for her, I would have lost the motivation to fight on. Everyday now with the most beautiful lady in my life is counted as a blessing in life.

Berkongsi lagi di Instagramnya 

 Saya bersyukur kerana mempunyai Mew Choo sebagai rakan sekolah, rakan sepasukan, teman sejiwa, seterusnya menjadi isteri saya dan paling penting, rakan seperjuangan hidup saya. Saya berharap dapat menjalankan tugas sebagai suami dan bapa, mengukirkan senyuman atas mukanya setiap hari selamanya.

Datuk Lee Chong Wei sudah 7 tahun mendirikan rumah tangga dengan Datin Wong Mew Choo dan dikurniakan dua anak lelaki Kingston dan Terrance.

Rindu juga pada permainan badminton Datuk tetapi lagi seronok bila melihat kebahagiaan antara Datuk dan Datin sewaktu bercuti ini.

Sumber foto : Datuk Lee Chong Wei 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 24 Jul 2019
Trending Tue, 4 Aug 2020

Lagi 213 Sekolah Ditutup

Lagi pertambahan sekolah ditutup

Trending Mon, 26 Oct 2020
Trending Thu, 1 Mar 2018

Lagi Netizen Kecam, Lagi Saya Nak Buat Lagu – Neera Azizi

Wow! pelakon baru  ini nampaknya cuba caras kehangatan berita sensasi dan kontroversi  yang dicetuskan Neelofa menerusi majlis pelancaran koleksi tudung Be Lofa yang berlangsung di Zouk, baru-baru ini, apabila nyanyian kelautnya, dikatakan berjaya mengalih seketika tumpuan […]

Trending Fri, 12 Jul 2019
Trending Fri, 29 Dec 2017

Isteri lari rumah akibat suami bernafsu ‘pelik’

Si suami dahlah bernafsu ‘pelik’ mana tak si isteri lari rumah

Trending Thu, 1 Aug 2019

懒男福音!日本超狂商品「伪胸肌垫」穿上身秒变天菜

天下没有白吃的午餐,健壮的肌肉往往都要经过许多的苦练才能练成,不过最近日本却出现了一样神奇发明,堪称是造福广大男性的福音啊

Trending Sat, 17 Feb 2018

ANGKARA POTONG BARISAN, LELAKI DITIKAM HINGGA MATI

Kedua lelaki ini bekerja sebagai pemandu jentera berat mengangkat kelapa sawit. Difahamkan mereka bertengkar sehari sebelum berlakunya kejadian.

Trending Tue, 10 Dec 2019

Hentikan Guna Plaster Tradisional Arahan Dari KKM

Plaster Tradisional Ini Dikesan Mengandungi Diphenhydramine

| Live TV