Trending By: SGMS Faida October 16, 2018 @ 9:00am

‘Tiada Lagi Alarm Clock Papa, Jumpa Di Syurga Nanti…’ Luahan Karl Shafek Buat Netizen Sebak

Siapa yang tak sedih dengan kehilangan, bukan? Bayangkan untuk tempoh tujuh tahun hidup bersama, tiba-tiba si dia dah tak kita jumpa buat selamanya.

Namun begitu, kita sebagai manusia perlu redha dengan pemergian atau kehilangan orang atau benda yang kita sayang. 

Luahan pelakon Karl Shafek atau nama sebenarnya, Khairul Shafek Ibrahim menerusi Instastory menarik perhatian netizen apabila kucing kesayangan yang dibela sejak tahun 2011 telah pergi buat selamanya. Hanya pecinta kucing saja yang tahu bagaimana peritnya rasa kehilangan itu…

Megat di usia 2 minggu pada Januari 2011. Comel kan?

Siapa yang ada kucing je tahun perasaan kasih sayang itu macam mana dan sedihnya bila kehilangan…

Papa pernah pesan pada kawan, kalau kucing kau beranak dan bulunya putih melepak, papa nak…

Nama asal kamu Lofa papa tukarkan kepada Megat ( tuan asal kamu letak nama Lofa) mungkin sebab kamu putih melepak kot?

Manjanya kamu wahai Megat, Tuhan je tahu. Tapi peliknya kamu suara kamu akan keluar sekali sekala je. Tu pun halus bunyinya…

Kamu ingat tak jiran pernah ugut nak racun kamu dan bakar rumah kita… ingat tak?

Bila kita pindah rumah landed, Megat beberapa kali hilang. Paling lama lima hari. Tapi bila balik, kamu akan cari toilet untuk b**** sepuasnya. Memang sejak kecil papa trained kamu. Bravo!

Sejak bila kamu jadi pemalu? Papa mula pelik. Mungkin Megat stress. Tapi tetap masuk drip & multi vitamin sebab kamu tak mahu makan.

Megat muntah keluar warna hitam pekat. Semalam intensive blood result keluar doktor kata keadaan Megat dah kritikal. Papa tak tahu nak cakap macam mana.

“ Good Morning Mr Khairul, I am very sorry to inform you that Megat passed away this morning” … Silent moment & air mata ni keluar macam air terjun.

Papa balut Megat dengan baju putih paling papa sayang. Yang masih belum dibasuh. Bukan atas kepercayaan apa-apa. Cuma sebagai tanda terima kasih kerana tujuh tahun setia bersama papa.

Tiada lagi alarm clock Papa setiap pukul 6 pagi yang akan datang urut dada papa untuk kejut bangun subuh. Ya Allah terima kasih kerana pinjamkan Megat…

Sayangku Megat, Papa redha melepaskan kamu pergi. Rehat dengan aman di sana, Megat. Jumpa di syurga nanti. Amin…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 15 Oct 2018

十万IG粉丝热议「人体器官甜点」你敢下咽吗?

新加坡设计师QIXUAN LIM擅长以人体的各种器官制作甜点,其中婴儿脸造型的食物,更是逼真到令大家难以下咽;唯她澄清「本来就不是提供大家食用的。」

Trending Sat, 11 Jan 2020

Kanak Yang Hilang Di Kajang Di Temukan Semula Dengan Ibu Bapa

Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun yang ditemukan bersendirian oleh orang awam di Taman Megah, Kajang dekat sini, telah diserahkan kepada ibu bapanya, semalam. Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof berkata, […]

Trending Mon, 29 Apr 2019

爱迟到才是正常人!不同国家对「准时」的定义

「准时」向来被我们视为一项美德,也是一个必须的礼貌,甚至可以为此不满一个人……

Trending Wed, 14 Oct 2020
Trending Mon, 9 Dec 2019

Gunung Berapi White Island Di New Zealand Meletus

Sekurang-kurangnya lima terkorban dan selebihnya masih belum dikenal pasti

Trending Fri, 5 Jul 2019

Shocking origin of the name Boba

You’ll never see Boba the same way again, but that doesn’t stop you from drinking it though.

Trending Mon, 16 Jul 2018

Urgh Gatalnya! Ketahui Tentang Kutu Rambut

Jangkitan kutu kepala atau pediculosis terjadi apabila ditemui sekurang-kurangnya 10 ekor kutu hidup di atas kepala. Jangkitan boleh berlaku apabila rambut yang dijangkiti menyentuh rambut mangsa baru.

| Live TV