Trending By: Salma Syahbuddin June 23, 2021 @ 1:28pm

TNB Salur Bantuan Kepada Golongan B40

Sedia maklum dengan keadaan ekonomi sekarang ini, rata-rata rakyat Malaysia terjejas dikala Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 ini dilaksanakan.

Oleh itu, Tenaga Nasional Berhad (TNB) mengambil inisiatif dengan memulakan penyerahan bantuan kepada rakyat  khususnya kepada golongan B40 menerusi Tabung Warga TNB Prihatin (WTP).

Difahamkan, sebanyak RM270,000 berjaya dikutip melalui tabung tersebut dan telah disalurkan kepada penerima pelbagai bangsa dan agama. Dan, setakat 21 Jun lalu, sebanyak RM40,000 telah diagihkan di sekitar Kuala Lumpur.

  “Bagi mencerminkan keprihatinan TNB, kami percaya ramai di kalangan masyarakat yang terjejas dan kami akan agihkan bantuan ini secepat yang mungkin”  

Sumber : Bernama

Menurut Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif TNB, Datuk Ir. Baharin Din, bantuan yang diagihkan ini adalah untuk membantu mereka yang terjejas dan untuk meneruskan kelangsungan hidup. Dan bantuan ini juga akan diagihkan secepat yang mungkin.

“Berpegang kepada prinsip yang ada perlu membantu kepada yang tiada dan disetiap rezeki ada hak insan lain, penyerahan ini adalah tanda syukur warga kerja TNB kepada mereka yang memerlukan”

Baharin berkata, diharap bantuan ini yang serba sederhana ini dapat membantu mereka yang terjejas sekaligus meringankan beban yang ditanggung.

 

Sumber : Bernama

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 5 May 2019

Syed Saddiq Berang Ada Akaun Facebook Palsu

YB Syed Saddiq telah tampil membuat laporan polis berikutan kewujudan akuan palsu yang menggunakan nama dan gambarnya di laman sosial Facebook.

Trending Sun, 13 Jun 2021

Single Baru Simfoni bersama Ezad Lazim Sentuh Isu Ujian Ketika Pandemik Covid-19

Demi meneruskan langkah dalam industri muzik dan dakwah tanah air, kumpulan nasyid Simfoni kini mempertaruhkan single terbaru berjudul Terus hasil ciptaan Fadzli Far East sebagai pencipta lagu dan Ito Lara sebagai penulis lirik. Dianggotai oleh […]

Featured Sun, 16 May 2021

Hukum Tak Ambil Tahu Isu Palestin , Ini Jawapan Dari Ustaz Adnin

Seluruh dunia kini tertumpu kepada isu melibatkan Palestin dan Israel. Dengan tema solidariti untuk palestin dan #FreePalestin, seluruh dunia  berusaha untuk menegakkan keadilan buat rakyat Palestin yang diserang Israel serta memelihara kesucian Masjidil Al Aqsa […]

Trending Tue, 24 Dec 2019

‘Sayap’ Terawal Superman Dilelong Hampir RM1 Juta

Sayap pertama yang digunakan dalam Superman

Featured Sun, 23 May 2021

‘Tak Kemaruk Soal Cinta, Tak Gelabah Fikir Jodoh, Heliza Helmi Layak Dijadikan Ikon Wanita Muslimah’

Penyanyi dan aktivis Heliza Helmi tidak asing lagi dalam  memperjuangkan misi kemanusiaan. Walaupun jarang muncul di kaca televisyen dnamun beliau masih aktif dalam pelbagai misi kemanusiaan dalam menghulurkan bantuan buat rakyar di Syria dan Palestin. […]

Trending Wed, 4 Dec 2019

#ApologizeToSeungri Trends When BIGBANG Seungri Is Found Innocent

So, is it true that the said K-pop idol is actually innocent? So, he’s been falsely accused all this while?

Trending Tue, 30 Jan 2018

Isteri Punca Suami Jadi Anak Derhaka?

Isteri cemburu dengan ibu mertua atau ibu mertua cemburu dengan menantu bukanlah satu perkara yang pelik ketika ini.

| Live TV