Trending By: Salma Syahbuddin June 23, 2021 @ 1:28pm

TNB Salur Bantuan Kepada Golongan B40

Sedia maklum dengan keadaan ekonomi sekarang ini, rata-rata rakyat Malaysia terjejas dikala Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 ini dilaksanakan.

Oleh itu, Tenaga Nasional Berhad (TNB) mengambil inisiatif dengan memulakan penyerahan bantuan kepada rakyat  khususnya kepada golongan B40 menerusi Tabung Warga TNB Prihatin (WTP).

Difahamkan, sebanyak RM270,000 berjaya dikutip melalui tabung tersebut dan telah disalurkan kepada penerima pelbagai bangsa dan agama. Dan, setakat 21 Jun lalu, sebanyak RM40,000 telah diagihkan di sekitar Kuala Lumpur.

  “Bagi mencerminkan keprihatinan TNB, kami percaya ramai di kalangan masyarakat yang terjejas dan kami akan agihkan bantuan ini secepat yang mungkin”  

Sumber : Bernama

Menurut Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif TNB, Datuk Ir. Baharin Din, bantuan yang diagihkan ini adalah untuk membantu mereka yang terjejas dan untuk meneruskan kelangsungan hidup. Dan bantuan ini juga akan diagihkan secepat yang mungkin.

“Berpegang kepada prinsip yang ada perlu membantu kepada yang tiada dan disetiap rezeki ada hak insan lain, penyerahan ini adalah tanda syukur warga kerja TNB kepada mereka yang memerlukan”

Baharin berkata, diharap bantuan ini yang serba sederhana ini dapat membantu mereka yang terjejas sekaligus meringankan beban yang ditanggung.

 

Sumber : Bernama

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 15 Mar 2018

Keputusan SPM 2017 Catat Peningkatan, Tahniah!

Pencapaian calon di bandar dan luar bandar menunjukkan prestasi memberangsangkan iaitu GPM 4.75, berbanding 4.89 pada 2016 bagi bandar, dan 5.22 berbanding 5.36 pada 2016 bagi luar bandar.

Trending Mon, 26 Jul 2021
Trending Fri, 29 Jan 2021
Featured Wed, 7 Jul 2021

Sistem Kesihatan Di 4 Negeri Ini Akan Lumpuh Jika…

Empat negeri masih menunjukkan peningkatan kes harian baharu melebihi kapasiti maksimum hospital di negeri tersebut iaitu lebih 38 kes baharu harian bagi setiap negeri. Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata empat […]

Trending Fri, 21 Dec 2018

Miliki Nama ‘Trump’, Kanak-Kanak Ini Minta Tukar Nama

Hanya Kerana Miliki Nama ‘Trump’, Kanak-Kanak Ini Minta Tukar Nama

Trending Tue, 10 Apr 2018

Jangan Lupa Saksikan Pengumuman Tarikh Pilihan Raya Umum Ke-14 Hari Ini!

Marilah, Mari Pergi Mengundi! Jangan lupa kewajipan pada negara!

Featured Fri, 25 Jun 2021

Kebenaran Majlis Akad Nikah Di Selangor Mulai 1 Julai & SOP Terkini

Berita baik buat bakal pengantin! Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah mengumumkan kebenaran pelaksanaan Majlis Akad Nikah di negeri Selangor mulai 1 Julai 2021. Menurut hantaran terkini di Facebook rasmi JAIS, kebenaran majlis akad nikah […]

Trending Sat, 29 Jan 2022

‘Milik’ Papar Transisi Kedewasaan Irfan Haris

Setahun tidak muncul dengan sebarang produk, penyanyi Irfan Haris muncul dengan single terbaharu berjudul Milik. Single yang berentak pop moden ini telah dicipta oleh Irfan sendiri bersama barisan komposer-komposer terkemuka tanah air seperti Mike Chan, […]

Trending Tue, 14 Jan 2020

Mickey And Minnie Mouse Got A CNY Makeover @ Pavilion Kuala Lumpur + Fun Festivities

Pavilion Kuala Lumpur welcomes Mickey Mouse and Minnie Mouse with “The Prosperous Reunion”.

| Live TV