Trending By: SGMS Enal October 17, 2018 @ 8:20am

Trauma Gempa Palu, Kanak-Kanak 7 Tahun Jadi Mangsa Perkosa

Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga. Belum lagi habis trauma dilanda musibah gempa dan tsunami yang melanda Palu, seorang kanak-kanak di situ kini terpaksa berdepan pengalaman hitam seumur hidup apabila diperkosa pula oleh tiga lelaki durjana.

Kanak-kanak berusia tujuh tahun, murid kelas 1 sekolah dasar (SD) yang hanya dikenali sebagai SH dirogol di tempat perlindungan mangsa bencana di Kota Makassar, Sulawesi Selatan, semalam.

Kes telah dilaporkan kepada pihak polis dan mangsa juga telah dibawa menjalani pemeriksaan di Rumah Sakit Malebu, Sudiang.

Jurucakap polis,  Kompol Anugraha berkata, salah seorang dari pelaku iaitu seorang remaja berusia 14 tahun berjaya diberkas dan merupakan warga daerah Makassar.

“Kes tersebut telah dipindahkan ke Unit Perlindungan Wanita dan Kanak-kanak (PPA). Dua lagi pelaku yang dipercayai dari Kabupaten Maros masih diburu,”katanya.

Menurutnya, insiden berlaku ketika kanak-kanak warga Palu itu sedang bermain sendirian sebelum dia ditarik secara paksa  ke kawasan tanah lapang oleh ketiga-tiga pelaku yang bertindak merogolnya secara bergilir-gilir dan berulang kali.

“Setelah selesai, mereka kemudiannya menghantar mangsa di hadapan rumahnya. Saat masuk ke rumah, mangsa merintih kesakitan dan menceritakan kepada keluarganya apa yang terjadi,” ujarnya lagi.

Sebaik sahaja mendengar cerita kanak-kanak itu, penduduk bertindak mengejar pelaku dan hanya berjaya menangkap salah seorang daripada mereka.

Sumber : Tribunnews

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 25 Aug 2019

Duit USD101,500 Disamun Sewaktu Pertukaran Wang

Bukan setakat cedera kerana bertumbuk, duit pula disamun sewaktu kejadian

Trending Tue, 9 Oct 2018

Dua Individu Dilaporkan Meninggal Dunia Keracunan Makan Laksa, Kes Kini Dalam Siasatan

Jabatan Kesihatan Kedah dan Jabatan Kesihatan Perak  menjalankan siasatan berhubung kes yang melibatkan kematian dipercayai akibat makan laksa.

Trending Wed, 11 Jul 2018

Jho Low Tidak Lagi Di Macau

PDRM menerima emel daripada pihak berkuasa negara berkenaan dua hari lalu memaklumkan mengenai status serta lokasi terkini Jho Low.

Trending Wed, 17 Jun 2020

PKPP: Aktiviti Seminar, Kursus, Bengkel Dan Modul Latihan Kini Dibenarkan

Buat agensi yang menganjurkan aktiviti seminar, bengkel..

Trending Sun, 21 Jan 2018

Uruskan ‘Parcel’ Di China Menggunakan Robot Untuk Online Shoppers

Guna Robot Uruskan ‘Parcel’ Di China Untuk Di Hantar Kepada ‘Kaki Shopping’ Dalam Talian

Trending Tue, 13 Feb 2018

IQRAM DINZLY VS NUR SAJAT

Iqram berpakaian ala ala perempuan dengan blazer berekorkan  skirt jarang berseluar thight manakala Sajat pula persis “ratu cantik” dalam fesyen gaun labuh shoulder cut bergemerlapan.

Trending Thu, 4 Jun 2020
Trending Tue, 20 Aug 2019

Start Your Voting Now Because The Finalists for ABPBH 32 is Here!

The heated and long-anticipated 32nd Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) finally announced the top 5 finalists for 20 categories that’ll soon be competing!

| Live TV