Trending By: Salma Syahbuddin March 12, 2020 @ 3:14pm

[TRENDING] Angka Positif Covid-19 Makin Meningkat, Malaysia Catat 20 Kes Baharu

Mencatatkan angka baru setiap hari pastinya menjadi kebimbangan buat seluruh rakyat Malaysia terutamanya apabila kes Covid-19 di Malaysia kini mencatit jumlah 149 kes.

Sumber : Google

Memetik laporan dari Berita Harian, KKM kini telah mengesahkan hal tersebut dalam satu kenyataan yang dikeluarkan sebentar tadi.

“Ini menjadikan 26 kes sudah pulih sepenuhnya dan dibenarkan pulang. Bagi kes baharu yang dikenal pasti, KKM sedang mengenal pasti kontak rapat masing-masing.

“Aktiviti pengesanan kontak masih dijalankan sehingga punca di mana jangkitan ini dapat dikenal pasti,”– Datuk Dr Noor Hisham Abdullah

Malah, kontak rapat bagi kes baru ini sedang dikenalpasti  dan segala aktiviti pengesanan kontak rapat terbabit akan dijalankan sehinggalah punca lokasi jangkitan ini diketahui.

Dua kes yang dilaporkan kini berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) dan memerlukan bantuan pernafasan dan mereka kini masih dalam keadaan stabil.

Sumber : Google

Untuk maklumat lanjut berkenaan Covid-19, korang boleh saksikan di Buletin Utama di TV3 jam 9 malam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 18 Nov 2019
Trending Mon, 16 Nov 2020
Featured Mon, 22 Feb 2021

Mohon Kelonggaran Rentas Daerah Di..

Kerajaan negeri Terengganu memohon pertimbangan Majlis Keselamatan Negara (MKN) supaya penduduk di negeri itu diberi kelonggaran untuk bergerak merentas daerah. Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan dan Teknologi Digital negeri, Ariffin Deraman, berkata permohonan itu bertujuan memperkasakan […]

Trending Thu, 26 Dec 2019

Jangan Lihat Gerhana Matahari Guna Mata Kasar

Ingat ya guna kaedah yang betul dan selamat

Featured Thu, 9 Sep 2021

“Ada Ramai Netizen Suka Bantai Di Media Sosial, Jangan Sebar Fitnah Nanti Muflis Di Akhirat”- Rosyam Nor

Pelakon terkenal, Datuk Rosyam Nor berkongsi pandangannya dalam mengutarakan beberapa isu yang tular di media sosial. Menurut Datuk Rosyam Nor, terdapat banyak berita yang tular di media sosial yang boleh menjatuhkan fitnah terhadap seseorang “Ada […]

Trending Tue, 9 Jul 2019

“Peguambela Tertuduh Sangat Berprofil Tinggi “-Terbela Atau Tidak Kematian Zulfarhan?

Dikatakan berprofil tinggi dan “mahal”, siapa peguambela tertuduh?

Trending Fri, 11 Jan 2019

KTM Beroperasi Tanpa Henti Selama 4 Hari Sempena Thaipusam

Perkhidmatan tren ulang-alik dari Batu Caves-Sentul-Batu Caves turut disediakan buat penumpang bagi mengelakkan kesesakan di Stesen Batu Caves.

Trending Thu, 26 Nov 2020
Trending Wed, 20 Dec 2017

Bapa Pelajar DiTampar Tak Muncul Di Siang Media

Mengubah fikiran kerana keluarganya masih lagi tertekan dengan keadaan semasa antara sebab kenapa bapa tidak muncul di sidang media hari ini

| Live TV