Trending By: Padin December 23, 2020 @ 5:35pm

Trending Di Laman Sosial, Episod 6 Lagu Cinta Kita 2 Cecah 3.84 Juta Penonton

Sejak disiarkan pada 8 November 2020, program ‘music dating’ Lagu Cinta Kita 2 (LCK2) terus mencipta fenomena sehingga menjadi program paling tinggi ditonton pada malam Ahad yang lalu. Episod 6 LCK2 telah mencecah 3.84 juta penonton dan ‘trending’ di laman media Twitter secara organik sepanjang siaran dari pukul 9.00 hingga 11.30 malam.

LCK2 adalah program realiti nyanyian duet dan mencari jodoh untuk peserta yang bujang dan belum mempunyai pasangan hidup. Di peringkat pertama, para peserta akan dipadankan melalui pilihan lagu yang sama. Setelah dipadankan, peserta akan diberi markah dari segi keserasian semasa persembahan duet setiap minggu. Setelah 6 minggu berlalu  seramai 5 pasangan telah dikeluarkan.

Episod 6 LCK2 memaparkan 8 pasangan duet yang merebut tempat ke pusingan separuh akhir. Menampilkan tema ‘Cinta Sepanjang Zaman’, persembahan nyanyian duet daripada para peserta ialah Syafiq & Serra (Untukmu Sayang), Fariqwan & Mina (Yang Sedang Sedang Saja), Kael & Evie (My Baby You), Adly & Darling (Semakin Hari Semakin Sayang), Iss & Mya (Cintaku 100%), Amir & Balqis (Mulanya Disini), Khareez & Nadeera (Kehebatan Cinta) dan Hafiz & Mafa (Bunga Angkasa). 

Khareez & Nadeera berjaya mendapat markah paling tinggi secara keseluruhan dan diikuti dengan Iss & Mya dan Hariz & Mafa.

ARTIKEL BERKAITAN: Mummy Lebih ‘Drama’ Di Minggu Ke-6 & Peserta Manakah Yang Dapat Standing Ovation? Jom Recap Persembahan & Komen Penuh Juri Di LCK2

Episod 6 LCK2 telah menyaksikan Amir & Balqis dan Fariqwan & Mina berada di tangga paling corot. Walaupun persembahan nampak romantik di atas pentas namun kesilapan pasangan Amir & Balqis tidak dapat disembunyikan dan mereka disingkirkan.

Tirai persembahan dimulakan oleh pasangan hos, Azwan Ali dan Elly Mazlein yang menyanyikan lagu popular, Ziana Zain, ‘Anggapanmu’. Episod ini menampilkan Dato’ Seri Vida sebagai panel cinta untuk berbual tentang topik ‘Pisau Cukur’ manakala Black Hanifah tampil sebagai penyanyi jemputan, dan berduet bersama mentornya, Mas Idayu dengan lagu ‘Dua Insan Bercinta’ di hujung program.

Pemarkahan setiap peserta akan ditentukan dengan 70% markah daripada barisan juri profesional dan 30% daripada jumlah undian online di laman rasmi Lagu Cinta Kita Musim 2 (www.xtra.com.my/lck2). 2 pasangan yang mendapat markah keseluruhan paling rendah akan berhadapan dengan sesi penyingkiran dimana keputusannya terletak pada panel juri cinta iaitu Ajai, Hael Husaini dan Mas Idayu.

Lagu Cinta Kita 2 bersiaran langsung di TV3 pada setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam hingga 11.30 malam dan ia juga boleh strim live HD di www.tonton.com.my dan YouTube TV3Malaysia.

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia dan Instagram @LaguCintaKitaOfficial Gunakan #LaguCintaKita2 untuk menghangatkan lagi perbualan di laman media sosial.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 5 Nov 2018

Pencuri Pulang 28 Biji Kerusi Dicuri Tak Sampai 24 Jam Video Tular

“Tarik Balik Gambar Diviralkan,” Pencuri Pulang 28 Biji Kerusi Dicuri Tak Sampai 24 Jam Video Tular

Trending Fri, 28 Jun 2019

女性爱闻男友体味!研究:有益健康

加拿大研究显示,喜欢闻另一半身上的味道,或许是一种减压的方式,对身心灵还满健康的。

Trending Thu, 15 Aug 2019

Nora Anne Postmortem Result Show She Died From Starvation, No Evidence Of Murder

Following the death news of a missing Irish girl, Nora Anne Quoirin, 15 years old who reportedly went missing during her family holiday in The Dusun Hill, Pantai, Negeri Sembilan.  Nora Anne body was found […]

Trending Fri, 19 Oct 2018

Ibu Saudara Sebak…Niat Beli Roti Berakhir Dengan Tragedi

Al- Fatihah buat Allahyarham Wan Amirah Wan Alias…

Trending Tue, 7 Jan 2020
Trending Tue, 9 Jul 2019

“Sis Memang Idola”- Kenapa Gadis Ini Digelar Phoenix Malaysia?

Kecil-kecil cili padi tetapi di gelanggang ‘cili’ berbisa..

Trending Tue, 12 Jan 2021

Kes Tertinggi Pernah Direkodkan, Kes Baru Positif Covid-19 Catat 3,309

Tiada apa yang mustahil, kita pasti boleh menang sekali lagi!

Trending Fri, 15 May 2020

Rakyat Titip Ucapan Buat PM Sempena Hari Lahir Ke-73 Hari Ini!

Selamat Hari Ulangtahun Perdana Menteri Ke-8!

Trending Fri, 5 Jun 2020
Trending Mon, 16 Apr 2018

Pelik! Wedding Dress Unik Alaf Baru Ini Curi Perhatian

Rekaan baju pengantin ini dikatakan unik dan lain daripada lain! Mungkin boleh beri inspirasi untuk yang bakal bergelar raja sehari?

| Live TV