Trending By: Padin December 23, 2020 @ 5:35pm

Trending Di Laman Sosial, Episod 6 Lagu Cinta Kita 2 Cecah 3.84 Juta Penonton

Sejak disiarkan pada 8 November 2020, program ‘music dating’ Lagu Cinta Kita 2 (LCK2) terus mencipta fenomena sehingga menjadi program paling tinggi ditonton pada malam Ahad yang lalu. Episod 6 LCK2 telah mencecah 3.84 juta penonton dan ‘trending’ di laman media Twitter secara organik sepanjang siaran dari pukul 9.00 hingga 11.30 malam.

LCK2 adalah program realiti nyanyian duet dan mencari jodoh untuk peserta yang bujang dan belum mempunyai pasangan hidup. Di peringkat pertama, para peserta akan dipadankan melalui pilihan lagu yang sama. Setelah dipadankan, peserta akan diberi markah dari segi keserasian semasa persembahan duet setiap minggu. Setelah 6 minggu berlalu  seramai 5 pasangan telah dikeluarkan.

Episod 6 LCK2 memaparkan 8 pasangan duet yang merebut tempat ke pusingan separuh akhir. Menampilkan tema ‘Cinta Sepanjang Zaman’, persembahan nyanyian duet daripada para peserta ialah Syafiq & Serra (Untukmu Sayang), Fariqwan & Mina (Yang Sedang Sedang Saja), Kael & Evie (My Baby You), Adly & Darling (Semakin Hari Semakin Sayang), Iss & Mya (Cintaku 100%), Amir & Balqis (Mulanya Disini), Khareez & Nadeera (Kehebatan Cinta) dan Hafiz & Mafa (Bunga Angkasa). 

Khareez & Nadeera berjaya mendapat markah paling tinggi secara keseluruhan dan diikuti dengan Iss & Mya dan Hariz & Mafa.

ARTIKEL BERKAITAN: Mummy Lebih ‘Drama’ Di Minggu Ke-6 & Peserta Manakah Yang Dapat Standing Ovation? Jom Recap Persembahan & Komen Penuh Juri Di LCK2

Episod 6 LCK2 telah menyaksikan Amir & Balqis dan Fariqwan & Mina berada di tangga paling corot. Walaupun persembahan nampak romantik di atas pentas namun kesilapan pasangan Amir & Balqis tidak dapat disembunyikan dan mereka disingkirkan.

Tirai persembahan dimulakan oleh pasangan hos, Azwan Ali dan Elly Mazlein yang menyanyikan lagu popular, Ziana Zain, ‘Anggapanmu’. Episod ini menampilkan Dato’ Seri Vida sebagai panel cinta untuk berbual tentang topik ‘Pisau Cukur’ manakala Black Hanifah tampil sebagai penyanyi jemputan, dan berduet bersama mentornya, Mas Idayu dengan lagu ‘Dua Insan Bercinta’ di hujung program.

Pemarkahan setiap peserta akan ditentukan dengan 70% markah daripada barisan juri profesional dan 30% daripada jumlah undian online di laman rasmi Lagu Cinta Kita Musim 2 (www.xtra.com.my/lck2). 2 pasangan yang mendapat markah keseluruhan paling rendah akan berhadapan dengan sesi penyingkiran dimana keputusannya terletak pada panel juri cinta iaitu Ajai, Hael Husaini dan Mas Idayu.

Lagu Cinta Kita 2 bersiaran langsung di TV3 pada setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam hingga 11.30 malam dan ia juga boleh strim live HD di www.tonton.com.my dan YouTube TV3Malaysia.

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia dan Instagram @LaguCintaKitaOfficial Gunakan #LaguCintaKita2 untuk menghangatkan lagi perbualan di laman media sosial.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 24 Jan 2018

Lompat Sampai Mamp*s,” Gelagat ‘Hantu Pocong’

Lompat Sampai Mamp*s,” Gelagat ‘Hantu Pocong’ Takutkan Pengguna Jalan Raya Selepas Diberkas Pihak Polis

Trending Wed, 30 May 2018

Elak Masalah Gangguan Seksual, Arab Saudi Perkenal Undang-Undang Baharu

Antaranya adalah hukuman penjara sehingga lima tahun dan denda sebanyak 300,000 riyal (RM318,126), kepada pesalah jika sabit kesalahan.

Trending Thu, 19 Nov 2020
Trending Thu, 19 Jul 2018

There Will be a New Minimum Wage Implemented Soon

Hopefully it’s a good raise compared to the peanuts people are earning now.

Trending Wed, 12 Feb 2020
Trending Fri, 18 Dec 2020
Trending Tue, 16 Jun 2020

| Live TV