Featured By: Khairil Khusyairi December 21, 2022 @ 10:09am

5 Tahun Dalam Industri, Pengalaman Mendewasakan Sarah Suhairi – “Bila Ada Perkara Negatif, Saya Akan…”

Lima tahun berada dalam industri seni, penyanyi Sarah Suhairi mengaku pengalaman banyak mendewasakan dirinya untuk menempuh segala rintangan dengan cekal.

Mula dikenali selepas bergelar juara sebuah program realiti penyanyi baharu, kerjaya dalam dunia hiburan membuatkan Sarah lebih dewasa.

“Pengalaman mematangkan saya, ia sudah lima tahun saya dalam industri bermula dari program realiti, untuk saya berada di mana saya hari ini, ia bukanlah perjalanan yang mudah.

“Saya dah lalui pelbagai perkara, mungkin kita tak sependapat dengan orang sekeliling, dengan pihak pengurusan juga ada pasang surutnya. Ada hari kecewa tetapi ia perlu diteruskan juga. Apa pun yang berlaku, kita kena tabah hadapinya.

“Secara jujurnya, jika nak menasihati orang untuk memasuki industri, bagi saya perlu untuk persiapkan fizikal dan mental kerana kadang-kadang bukan kerana orang sekeliling, tetapi kadang-kadang netizen. Ia memberi kesan yang banyak kepada emosi.

“Perkara negatif saya akan letak sebelah, kalau ia kesalahan saya, saya akan akui dan perbaiki dan jika ada pujian, saya perlu berusaha dengan lebih lagi.

“Sampai ke hari ini, apa yang boleh dijaga, saya akan jaga sebaiknya. Tapi inilah lumrah dalam industri. Setiap orang yang datang hidup saya bersebab dan saya hanya perlu baik dengan semua,” kongsi Sarah.

Dalam pada itu, Sarah terkejut dengan penerimaan peminat terhadap single terbaharunya berjudul Burn.

“Kini saya lebih untuk promosi lagu baharu saya dan buat persembahan untuk orang lebih kenal dengan lagu Burn.

“Mungkin dari YouTube agak perlahan untuk lagu saya naik, tetapi mengejutnya dari segi streaming ramai juga yang stream lagu Burn. Alhamdulillah saya sangat bersyukur tetapi untuk lagu yang akan datang saya mungkin cuba genre yang berbeza.

“Ada juga yang bertanya adakah saya akan tinggalkan genre balada, saya suka sebenarnya balada, tak boleh tinggalkan terus. Jadi saya akan keluarkan genre balada yang saya sendiri hasilkan.

“Bercakap mengenai single baharu, saya minta sendiri sebab saya buat demo dengan permulaan piano, jadi saya minta pengubah muzik untuk buat jadikan seperti lagu dalam drama Korea.

“Kami juga kejar juga untuk runut bunyi (OST) drama sebab kadang-kadang OST tak keluar muka tetapi suara saya masih ada di kaca televisyen.

“Untuk saya, peminat saya lebih sukakan genre balada, untuk lagu rancak ada juga sambutan tetapi berbeza dengan balada kerana ia universal. Kita akan kembali kepada genre balada. Jangan risau.

“Saya tak pernah lagi tulis lagu, jadi ini adalah kali pertama saya buat lagu, lirik, melodi dan susunan semuanya saya buat sendiri. Alhamdulillah sekarang saya hanya tunggu untuk proses rakaman sahaja dan jika diberikan rezeki akan dikeluarkan pada awal tahun hadapan,” ujarnya

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 28 Oct 2019
Trending Fri, 9 Apr 2021

Suka ‘Modify’ Kereta & Motor, Shah Iskandar Pernah Berhabis RM1 Juta

Pelakon Shah Iskandar mendedahkan dia pernah berhabis hampir RM1 juta untuk memenuhi keinginan untuk mengubahsuai kereta dan motosikal. Menurut Shah atau nama sebenarnya, Shah Iskandar Mahfuz, 39, nilai tersebut merupakan anggaran jumlah wang terkumpul semenjak

Hiburan Tue, 18 Jun 2019

‘Bukan Sebab Orang Ketiga’- Sam Bunkface Jawab Dakwaan Perkahwinan Bermasalah

Sam menyifatkan masalah sebagai asam garam dalam kehidupan perkahwinan.

Featured Thu, 14 Apr 2022
Trending Sat, 11 May 2019

Bayi Guna ‘Walker’ Diluar Rumah Maut Digilis Treler

Bayi Guna ‘Walker’ Diluar Rumah Terlajak Hingga Ke Jalan Maut Digilis Treler

Trending Thu, 12 Apr 2018

South Korea’s Hot Air Balloon Accident Causes 1 Dead and 12 Injured

It was a sudden crash that has shocked the nation.

| Live TV