Featured By: Salma Syahbuddin October 12, 2021 @ 12:14pm

998 Kawasan Di Lembah Klang Alami Gangguan Bekalan Air Bermula Esok

Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) memaklumkan, penduduk di 998 kawasan di sekitar Lembah Klang disarankan untuk membuat persiapan bagi menghadapi gangguan bekalan air selama empat hari bermula esok.

Ia susulan kerja-kerja penambahbaikan dan penyenggaraan aset-aset kritikal yang akan menyebabkan henti tugas Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 1 (LRA SSP1).

“Pelaksanaan kerja-kerja ini bakal menyebabkan gangguan bekalan air bermula jam 9 pagi, 13 Oktober dan dijangka akan pulih sepenuhnya pada jam 9 malam, 16 Oktober,” katanya.

Gangguan bekalan air yang akan bermula pada jam 9 pagi itu turut menjejaskan wilayah Petaling, Klang, Shah Alam, Gombak, Kuala Lumpur, Hulu Selangor, Kuala Langat dan Kuala Selangor.

Senarai kawasan gangguan bekalan air berjadual

Berikut merupakan senarai kawasan yang akan mengalami gangguan bekalan air berjadual. Sila klik pautan di hentitugas.airselangor.com.

Pengguna juga boleh mendapatkan maklumat berhubung gangguan bekalan air berjadual dari semasa ke semasa menerusi saluran komunikasi rasmi seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Air Selangor di talian 15300.

 

 

Sumber: Air Selangor

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 16 Jan 2020

Ozlynn Pening Bila Johan Minta Tambah…?

Tambah apa pulak…ada apa-apa ke ni??

Hiburan Mon, 17 Sep 2018

Dakwaan Dah Kahwin, Tunang Justin Bieber Mula Bersuara

Penyanyi terkenal Justin Bieber dilaporkan sudah berkahwin dengan tunangnya yang merupakan seorang supermodel, Hailey Baldwin, baru- baru ini.

Trending Tue, 11 Feb 2020
Hiburan Tue, 9 Jul 2019
Featured Wed, 2 Jun 2021

Lebih Menyerlah Berbanding Watak Utama, Netizen Akui Dian Adalah Hero Sebenar Dalam Sabarlah Duhai Hati

Melabuhkan tirainya pada malam tadi, drama rentetan yang ditayangkan di slot samarinda, Sabarlah Duhai Hati ternyata memberi kesan kepada penonton setianya. Dibintangi barisan pelakon hebat seperti Saharul Ridzwan, Amira Rosli, Puteri Sarah Liyana dan Izzue […]

Trending Mon, 25 Jan 2021
Featured Tue, 13 Jun 2023
Featured Wed, 16 Mar 2022

“Memang Limited…”- Alif Satar & Izzue Islam Dipuji Sehingga Netizen Wujud ‘Persatuan Suami Setia & Handsome’!

Kadang-kadang Min pun lupa diorang ni suami orang 😂 Segak, bergaya dan paling utama SETIA kepada isteri. Untungnyaaaa 🤩😍

Trending Fri, 15 Jan 2021