Featured By: Salma Syahbuddin October 12, 2021 @ 12:14pm

998 Kawasan Di Lembah Klang Alami Gangguan Bekalan Air Bermula Esok

Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) memaklumkan, penduduk di 998 kawasan di sekitar Lembah Klang disarankan untuk membuat persiapan bagi menghadapi gangguan bekalan air selama empat hari bermula esok.

Ia susulan kerja-kerja penambahbaikan dan penyenggaraan aset-aset kritikal yang akan menyebabkan henti tugas Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 1 (LRA SSP1).

“Pelaksanaan kerja-kerja ini bakal menyebabkan gangguan bekalan air bermula jam 9 pagi, 13 Oktober dan dijangka akan pulih sepenuhnya pada jam 9 malam, 16 Oktober,” katanya.

Gangguan bekalan air yang akan bermula pada jam 9 pagi itu turut menjejaskan wilayah Petaling, Klang, Shah Alam, Gombak, Kuala Lumpur, Hulu Selangor, Kuala Langat dan Kuala Selangor.

Senarai kawasan gangguan bekalan air berjadual

Berikut merupakan senarai kawasan yang akan mengalami gangguan bekalan air berjadual. Sila klik pautan di hentitugas.airselangor.com.

Pengguna juga boleh mendapatkan maklumat berhubung gangguan bekalan air berjadual dari semasa ke semasa menerusi saluran komunikasi rasmi seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Air Selangor di talian 15300.

 

 

Sumber: Air Selangor

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 17 Jun 2021

“Sebagai Manusia Hidup Bermasyarakat, Kita Perlu…” – Loca B Tak Sabar Menanti Tarikh Temujanji Vaksin

Penyanyi rap, Loca B atau nama sebenarnya, Nabilah Hani Azali, 29, tak sabar menanti tarikh untuk temujanji vaksin Covid-19. Memberikan pandangan mengenai Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan yang sedang giat dijalankan, Loca sudah mendaftar namun masih […]

Trending Sat, 9 Mar 2019

Terpaksa Batal Contest Pilih Durian Terbaik

Hanya kerana status di laman Facebook, lebih 10,000 penyertaan diterima. Contest apa tu?

Trending Mon, 24 May 2021

Tiada PKP Menyeluruh, PM Mohon Rakyat Buat ‘Self Lockdown’ Elak Jangkitan

PM pesan jangan ada sikap menyalahkan orang lain… Ingat tu!

Featured Fri, 21 Dec 2018

Rahsia Kebaikan Herba-Herba Yang Mungkin Anda Tak Tahu!

Bukan saja membangkitkan aroma yang menyelerakan dan membuatkan hidangan lebih enak tetapi herba jugak baik untuk kesihatan.

Hiburan Thu, 12 Mar 2020
Trending Sun, 8 Nov 2020
Hiburan Mon, 17 Feb 2020
Hiburan Mon, 23 Apr 2018

Sufian Suhaimi Belum Sedia Buka Hati

Lagipun lagu Di Matamu mendapat sambutan baik peminat. Saya tidak mahu momentum lagu ini terganggu akibat kisah peribadi.

Hiburan Mon, 6 Aug 2018

Kenapa Nana Berminat Cari Protege Bujang?

Jika dia bagus dan boleh memberikan sepenuh komitmen, kenapa tidak? Sebagai penyanyi yang memulakan kerjaya sejak sekolah lagi, saya sudah melalui banyak peralihan.

| Live TV