Selebriti By: Aisyah Badrul April 22, 2020 @ 2:21pm

Ashraf Muslim Sayu Terpaksa Sambut Ramadan Dalam Wad

Selepas disahkan positif Covid-19 pada 12 April lalu, pelakon Ashraf Muslim mengakui dirinya berasa sayu apabila memikirkan nasibnya jika perlu menyambut Ramadan tahun ini di wad.

Namun Ashraf tetap berfikiran positif dan berdoa supaya Ramadan yang bakal disambut dua hari sahaja lagi diberikan keajaiban oleh Allah SWT. Menurutnya lagi, kemungkinan besar dia perlu menjalani ibadah puasa di wad Hospital Sungai Buloh tahun ini namun dia tidak berasa sunyi kerana masih ada pesakit lain yan berada di wad.

“Alhamdulillah, saya okay dan semakin baik. Cuma tempoh hari saja saya sakit tekak dan sedikit tidak selesa.

“Tekanan darah pun okay. Tapi macam biasa, setiap hari kena pantau. Pemeriksaan kesihatan pun macam biasa. Saya masih lagi menunggu hasil ujian swab kedua,” katanya.

Pelakon berusia 39 tahun ini juga turut mengajak semua untuk melakukan solat tahajud dan meminta ampun pada Allah SWT menerusi perkongsiannya di Instagram.

“Allahuakbar. Siang dan malam di wad ini asyik memikirkan bagaimana suasana Ramadan kali ini bersama-sama pesakit di sini.

“Kawan-kawan, malam ini jom ramai-ramai kita solat tahajud dan minta ampun pada Allah supaya Allah ampunkan kita semua dan berikan keajaiban pada kita di bulan Ramadan ini. Allah yang berikan kita Covid-19 maka dia juga akan menghapuskannya. Semestinya Allah rindukan doa kita. Sama-sama kita buat,” tulisnya.

Semoga lekas sembuh ya Ashraf. Sama-sama lah kita berdoa untuk Ashraf dan pesakit -pesakit wabak ini supaya dikurniakan kesembuhan. Dapatlah mereka menyambut Ramadan dan Aidilfitri bersama keluarga tahun ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 4 Oct 2018
Hiburan Wed, 17 Oct 2018

” Tahniah! What A Fantastic Occasion” – Ucapan Bekas Suami Buat Fasha Sandha Undang Kontroversi

Nak tahu apa status hubungan terkini Fasha Sandha? Klik artikel untuk berita selanjutnya

Hiburan Sat, 21 Apr 2018

Best Ke Sajat Buat Performance?

Walaupun sibuk, Sajat sempat membawa penonton dan krew produksi melihat sendiri beliau bersiap dan bersolek. Wah, rupanya Sajat selalu membuat finishing solekannya sendiri. Bagus betul Sajat ni kan? 

Hiburan Thu, 4 Apr 2019
Hiburan Sat, 27 Oct 2018

‘You Come First’ Buah Tangan Terbaru Zak Abel

Wow! Penyanyi Zak Abel membuat kemunculan istimewa di One Utama, hari ini bersempena dengan pelancaran single berjudul ‘ You Come First’ kolaborasi bersama penyanyi rap, Saweetie. Dalam persembahan yang berlangsung di ruang legar One Utama […]

Hiburan Thu, 10 Oct 2019
Selebriti Sat, 17 Feb 2018

JODOH TAK PANJANG, SUFIAN-ELFIRA PUTUS TUNANG

Terjawab sudah persoalan ‘panas’ sepanjang minggu lalu mengenai spekulasi status hubungan Elfira Loy dan Sufian Suhaimi yang dikatakan berantakan.

Selebriti Fri, 16 Feb 2018

SAMBUTAN BERBEZA TAHUN INI, ALVIN CHONG RALAT

Anak jati Pulau Pinang ini memberitahu dia akan pulang ke negeri kelahirannya tetapi untuk sehari sahaja.

Hiburan Thu, 28 Mar 2019
Hiburan Fri, 27 Dec 2019

| Live TV