Events By: Salma Syahbuddin August 3, 2018 @ 8:00pm

Jurnal Minggu Ke-3 : #daiTV3 Bersama Menjaga Kebersihan

Masuk minggu ketiga, para pendakwah nusantara kita nampaknya sekali lagi diberikan tugas untuk membersihkan kawasan sekitar Bandaraya Kuala Lumpur bersama-sama dengan pasukan Alam Flora.

Tugas para Dai kita bukan sahaja menyampaikan dakwah, tetapi mereka juga turut diberikan pengalaman tentang kesusahan dan kepayahan orang lain dalam menajalankan tugas harian mereka demi mencari sesuap nasi.  Walaupun ianya sekadar melakukan kerja mengutip sampah.

Jom kita saksikan klip menarik #daiTV3 pada minggu ini!

 

 

Please enable Javascript to watch this video

 

Selepas membantu pasukan Alam Flora dalam membersihkan beberapa kawasan sekitar Kuala Lumpur, para Dai juga terlibat dalam perlawanan persahabatan antara Skuad Dai  Vs Badak United. 

Haa, kalau nak tahu pasukan Badak United ni terdiri daripada barisan para Dai terdahulu. Dan, tujuan perlawanan ini diadakan adalah untuk memberikan peluang kepada mereka beriadah dan lari seketika daripada tugasan masing-masing.

 

 

Please enable Javascript to watch this video

 

Menarikkan?

Jadi buat peminat dan kepada yang mengikuti program #daiTV3 ini, jangan lupa saksikan siaran secara langsung pada setiap hari Jumaat, jam 9 malam hanya di TV3 atau boleh menonton #daiTV3 Pendakwah Nusantara menerusi laman Youtube rasmi TV3 dan tonton.com.my 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 26 Jan 2024
Hiburan Thu, 29 Aug 2019
Featured Wed, 30 Nov 2022

Nyanyian Duet ‘Jangan Pisahkan’, Didie Alias Minta Doa Warganet Buat Roslan Salleh

Pelakon dan pelawak, Didie Alias berkongsi momen melawat pelakon veteran Roslan Salleh yang sedang sakit. Didie juga sempat berduet menyanyikan lagu Jangan Pisahkan bersama Roslan yang sedang terbaring di atas katil. @mumydidiealias Alhamdullillah syukur dapat […]

Featured Wed, 17 May 2023
Hiburan Thu, 27 Feb 2020
Events Fri, 8 Feb 2019

#WinWithXtra: Enjoy a Day Filled with Joy at The Skytropolis Funland in Genting

It will be a fun getaway with family and friends regardless of age!

Hiburan Mon, 17 Jun 2019