Featured By: Salma Syahbuddin March 10, 2022 @ 10:43am

Keperluan Vaksinasi Merentas Negeri Kini Dimansuhkan – PM

Sejak pengumuman peralihan fasa endemik yang dilaporkan oleh Perdana Menteri pada Rabu, pelbagai kelonggaran telah diberikan kepada rakyat termasuklah pembukaan sempadan negara, aktiviti keramaian dan sosial termasuklah kenduri kahwin.

Bukan itu sahaja, keperluan vaksinasi untuk merentas negeri juga turut dimansuhkan dan ia sekaligus disambut baik oleh rakyat.

Ismail berkata, keperluan vaksinasi dan had kapasiti pekerja yang sebelum ini bergantung kepada liputan vaksinasi kini dimansuhkan.

“Jadi tidak timbul isu ada suntikan booster atau tidak, begitu juga dengan pekerja-pekerja tanpa had dan jenis vaksinasi yang mereka terima,” katanya.

Perkara itu turut dikongsi menerusi aplikasi Tiktok TV3 Malaysia dan kini mendapat respon positif dengan jumlah tontonan melebihi 300,000 dengan tanda suka sebanyak 11,500.

@buletintv3 FASA ENDEMIK | Keperluan Vaksinasi Untuk Merentas Negeri Dimansuhkan – PM #BeritaDiTiktok #buletintv3 #buletinutama #TrendingNewsMalaysia ♬ original sound – BuletinTV3

 

Terdahulu, Ismail turut memansuhkan had kapasiti 50 peratus yang ditetapkan untuk aktiviti melibatkan perkumpulan ramai dengan penjarakkan sosial fizikal perlu dijaga.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 19 Oct 2018
Eat Travel Mon, 2 Dec 2019

21 makanan yang tidak elok disimpan dalam peti sejuk. Nombor 11 macam pelik je?

Suhu peti sejuk akan menjejaskan rasa semua makanan yang disenaraikan!

Hiburan Wed, 9 Oct 2019

Zynakal Keluar Wad, Sudah Pulih Sepenuhnya?

Doa yang baik-baik sahaja…

Hiburan Mon, 21 Oct 2019

Raffi Ahmad Bakal Bersara?

Selama ini saya hanya sibuk dengan pekerjaan sehingga…

Trending Tue, 28 Dec 2021

Didakwa Bawa Lari Anak-Anak, Ini Respons Badrul Muhayat – “Saya Kena Fitnah!”

Aktor popular 90-an, Badrul Muhayat memberikan respons mengenai dakwaan bekas isterinya yang mengatakan dia melarikan dua anak mereka. Enggan ditemu bual panjang, Badrul atau nama sebenarnya, Badrul Muhayat Ahmad Jailani, 53, memberikan jawapan ringkas. “Saya […]

Hiburan Fri, 16 Aug 2019
Hiburan Sun, 7 Apr 2019

Anugerah DFKL 2019 Malam Ini, Siapa Pilihan Korang?

Malam Anugerah DFKL 2019 bersiaran langsung pada 7 April (malam ini) dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC). Rancangan ini juga boleh ditonton secara langsung menerusi portal video www.tonton.com.my.

familuv Mon, 8 Jul 2019

Peluk anak 18 kali sehari, mereka akan jadi lebih bijak!

Amalkan budaya peluk pasangan ini kepada anak untuk naikkan semangat dalam pelajaran.

Trending Sat, 5 Dec 2020

| Live TV