Trending By: Maya Basir June 19, 2022 @ 12:12pm

Mencuit Hati & Menyentuh Jiwa… Mengenang Adibah Noor, Ini Antara Iklan Menarik Lakonan Arwah

Biarpun selebriti serba boleh Adibah Noor telah meninggalkan kita, tetapi jasa dan karyanya akan selalu dikenang penggiat dan peminat industri seni tanah air.

Karya Adibah bukan sahaja melalui nyanyian dan filem, namun menerusi iklan-iklan terutamanya pada musim perayaan.

Berikut merupakan iklan-iklan yang pernah dilakonkan olehnya yang menghiburkan hati ramai penonton.

Iklan yang paling diingati ramai penonton, Ikan Dilaut, Asam Didarat daripada Petronas yang mengesahkan tentang kehidupan berbilang kaum.

Iklan seterusnya ini membuatkan ramai tidak kering gusi iaitu terbitan TV3 yang berjudul Baru Balik London yang mengisahkan seorang lelaki baru pulang dari London dan bercakap menggunakan ‘slang’ London.

“Tak perlu dialog dah lawak,” komen penonton menerusi iklan yang menceritakan perjalanan seorang wanita untuk pulang ke kampung dalam iklan Cekodok Monster.

Selain musim perayaan, Allahyarhamah juga turut berlakon di dalam iklan TV3 pada musim bola dan untuk mempromosikan rancangan gusti, WWF/WWE serta program Crocodile Hunter.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Fri, 25 May 2018

9 Cara Untuk Tambah Storage iPhone Anda Secara Percuma

iPhone anda tu hanya ada storan 16GB saja! Macam mana nak tambah storage dengan percuma ,jom baca tips ini

FESYEN Mon, 17 Jun 2019
Hiburan Sat, 9 Mar 2019

Bekas Kekasih Kahwini Syahrini, Luna Maya Tetap Kuat

Dah tiada jodoh, sabarlah Luna…Insya Allah ada jodoh baik menanti lepas ni.

Hiburan Sat, 6 Oct 2018

Kaki Terseliuh, Anggota Kugiran Masdo Bertongkat Atas Pentas?

Mungkin terlalu penat membuat persiapan konsert, saya hilang fokus dan terseliuh sedikit, itu yang jadi macam ni…

Hiburan Tue, 3 Jul 2018

Siti Nordiana Terpaksa Berkorban Masa Rehatnya Demi…

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Begitulah hidup sebagai seorang anak seni. Selagi masih ada tawaran maka mereka akan sedaya upaya merebut peluang untuk memenuhi kehendak pengarah ataupun penerbit

Featured Thu, 29 Jul 2021

Rayuan BPR Fasa Ke 2 : Tarikh Semakan Status Dan Jumlah Bayaran

Bagi mereka yang membuat permohonan rayuan Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) fasa kedua pada Jun lalu, tarikh semakan bayaran boleh dilakukan bermula Ogos ini. Berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan oleh Menteri Kewangan, golongan isi rumah B40 akan

Trending Mon, 22 Mar 2021

Bantuan Khas Kewangan Kesan Mudarat Vaksin Sehingga RM 500,000 Untuk Rakyat

Bantuan buat mereka yang terkesan akibat vaksin

Hiburan Tue, 1 Mar 2022

Hasilkan Single OST Khilaf Asmara TV3, ‘Melepaskanmu’ Jadi Karya Terakhir Amylea Sebelum….

Penyanyi Amylea atau nama sebenarnya Amylea Azizan, 36, muncul dengan single Melepaskanmu yang juga ciptaan penuh olehnya dan bakal mengisi drama Khilaf Asmara sebagai lagu tema. Menerusi lagu ini, Amylea sekali lagi bekerjasama dengan syarikat

Trending Wed, 14 Nov 2018

Exam SPM Tahun Hadapan Mungkin Akan Diawalkan!

Rancangan ini melihat kepada faktor logistik, keadaan cuaca dan kebajikan pelajar.

| Live TV