Featured By: Maya Basir April 28, 2022 @ 1:03pm

“Menuntut Ilmu Digalakkan Sehingga Ke Liang Lahad” – Siti Nurhaliza Ada Keinginan Untuk Sambung Belajar

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza telah dilantik menjadi duta pendidikan bagi jenama Binary Universiti (BU).

Menurut Siti, pelantikan tersebut dilihat sebagai sebuah platform terbaik untuk menggalakkan orang ramai menuntut ilmu sekali gus dirinya juga teringin untuk menyambung pelajaran jika ada masa terluang.

“Jika dilihat pada usia saya, memang agak terlewat jika ingin sambung pelajaran. Maklumlah, melihat pada komitmen seni, jadual yang padat dan rutin sebagai ibu pun perlukan tuntutan pembahagian masa yang teliti.

“Begitupun, ada juga terdetik di hati simpan impian, mungkin untuk belajar kursus jangka pendek di Binary University. Bagaimanapun, segalanya perlu bersandar pada kemampuan diri selain tidak memerlukan komitmen tinggi.

“Menuntut ilmu itu digalakkan sehingga ke liang lahad. Kalau ada kesempatan, mungkin saya boleh pertimbangkan bidang keusahawanan bagi mengukuhkan lagi ilmu saya sebagai ahli perniagaan,” katanya.

Tambah Siti, tidak salah untuk menambah ilmu pengetahuan lebih-lebih lagi dalam bidang keusahawanan.

“Pandemik COVID-19 melanda negara dan dunia memberikan hikmah besar kepada kita semua. Ramai yang dilihat menceburkan diri dalam keusahawanan.

“Bagi saya, tak salah untuk menambah ilmu berniaga dengan belajar secara formal. Saya sendiri juga dibantu dengan mereka yang profesional dan mahir dalam mengukuhkan empayar perniagaan.

“Siapa tahu, mungkin graduan bidang keusahawanan di BU boleh diserap menjalani latihan amali atau perindustrian mahupun bekerja di syarikat SimplySiti. BU sendiri menawarkan tiga diploma membabitkan bidang keusahawanan,” katanya lagi.

Perkembangan terbaru, Siti kini berada di Tanah Suci Mekah bagi mengerjakan umrah bersama pengurusnya.

Selain itu, Siti sempat menerbitkan lagu raya terbaru berjudul Lip Lap Raya baru-baru ini dan berkolaborasi dengan Atta Halilintar serta Aurel Hermansyah menerusi lagu Alhamdulillah.

Sumber: Gempak

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 4 Feb 2022
Hiburan Wed, 22 Aug 2018

Selepas Wardina, Giliran Ibu Pula Tegur Aliff Syukri

Selain bekas pelakon Spanar Jaya, Wardina Safiyyah, ibu kepada usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman, Rozita Ibrahim turut menegur anaknya.

Hiburan Mon, 22 Jan 2018

PENTAS BBB 2018 TERUS HANGAT DENGAN LAWAK MANTAP PARA PESERTA

Pencarian Pelawak Realiti menerusi Program Bintang Bersama Bintang ini diteruskan lagi pada minggu kedua dengan tema bebas

Hiburan Wed, 22 May 2019
Featured Tue, 10 Jul 2018

Kalau Tak Nak Saiz Badan Bertukar XXL, Jangan Lakukan 4 Perkara Ini!

Jangan lakukan perkara ini kalau tak nak menyesal badan gemuk!

Hiburan Thu, 27 Dec 2018

Cantiknya! Raja Ilya Kongsi Gambar Pertama Selepas Bergelar Isteri

Alhamdulillah…Semoga kekal bahagia hingga Jannah.

Trending Mon, 26 Aug 2019

Kerana Percaya Pada ‘Polis Palsu’ , Rugi RM67,000

Kerana percaya pada ‘polis palsu’ , rugi RM67,000

Hiburan Fri, 26 Oct 2018

Sebak…Wak Doyok Kongsi Kenangan Manis Bersama Arwah Baba

Menerusi laman Instagram Wak atau nama sebenarnya Mohd Azwan Mohd Nor, dia menulis serba sedikit tentang arwah bapanya itu…

Trending Tue, 21 Jan 2020

Manusia Paling Kerdil Meninggal Dunia

Salam Takziah buat keluarga mendiang

| Live TV