Featured By: Attiqah Mohd August 5, 2021 @ 7:40pm

Pandelela Cemas Kepala Hampir Terkena Platform, Tamatkan Saingan Di Tempat Ke-12

Walaupun tewas dalam misi untuk memburu pingat buat negara, ratu terjun negara Pandelela Rinong tetap berjaya mengharumkan nama Malaysia apabila berjaya menamatkan saringan di final acara 10 meter Platform Wanita di kedudukan ke-12 di Sukan Tokyo Olimpik hari ini.

Pandelela merekodkan 18 mata pada terjunan pertamanya itu selepas kakinya sedikit terkena platform sebelum melakukan ‘entry’ yang kurang kemas.

Atlet kelahiran Sarawak itu cuba bangkit pada terjunan kedua, di mana dia merekodkan 71.05 mata sebelum meraih 60.80 mata dalam terjunan ketiga.

Dengan merekodkan 52.80 mata pada terjunan keempat dan 43.20 mata pada terjunan kelima, Pandelela terpaksa berpuas hati menduduki tangga terbawah daripada 12 peserta selepas mengumpulkan 245.85 mata keseluruhan.

Acara yang berlangsung di Tokyo Aquatics itu menyaksikan 12 penerjun terbaik dunia itu nyata dikuasai oleh dua jaguh Cina Chen Yuxi dan Quan Hongchan selain atlet dari Australia Mellisa Wu yang cemerlang sejak terjunan pertama.

Semalam, Pandelela berdepan detik cemas apabila rambutnya terkena platform sewaktu melakukan terjunan keempat. Perkara tersebut dimaklumkan oleh Setiausaha Kehormat Persekutuan Renang Malaysia (MAS), Mae Chen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 12 Dec 2018

Harimau Malaya Perlukan Keajaiban Di Hanoi

Ayuh Harimau Malaya terus bangkit!

Trending Tue, 20 Oct 2020

Solat Jumaat dan Nikah Di Negeri Selangor Hanya Dibenarkan Di Zon Hijau

Take note korang yang nak nikah dekat Selangor tu..

Featured Fri, 28 Oct 2022
Featured Fri, 13 Jan 2023

Hadir Dengan ‘Hukum’, Hariz Danial Mula Bina Nama Dalam Industri Muzik

Juara ‘I Can See Your Voice Malaysia’ musim ke-3, Hariz Danial tampil dengan single pertamanya berjudul Hukum hasil garapan komposer terkenal, Sirkhan Danial bersama Ibnu Rinkarnaen. Menurut Hariz, dia sangat bersyukur diberi peluang untuk mengeluarkan […]

Hiburan Mon, 2 Oct 2023
Featured Thu, 28 Jul 2022
error: Content is protected !!