Featured By: Marcella November 15, 2021 @ 6:29pm

Penerbit Cukup Derita Itu Mohon Kerajaan Benarkan Kanak-Kanak Berlakon

Penerbit popular, Siti Rosmizah memohon kerajaan dan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) memberikan kelonggaran untuk pelakon kanak-kanak untuk terlibat dalam penggambaran drama.

Mengulas berkenaan isu pelakon kanak-kanak yang tidak dibenarkan datang ke set penggambaran kerana belum divaksin, Rosmizah yang merupakan penerbit drama bersiri Cukup Derita Itu memohon agar perkara ini dipertimbangkan.

Drama hangat lakonan Hisyam Hamid dan Ruhainies ini bakal meneruskan kesinambungannya bermula hari ini.

“Sekarang masalah kami yang pada saya sangat besar untuk minta diselesaikan adalah berkaitan pelakon kanak-kanak.

“Takkan dalam satu drama tiada langsung kanak-kanak? Itu saja masalah sekarang. Dari segi bekerja semasa waktu pandemik, bagi saya, as long kita ikut prosedur yang dah ditetapkan, tiada masalah.

“Tapi nak benarkan watak kanak-kanak masuk ke set, itu yang bermasalah. Saya minta sangat-sangat kerajaan benarkan sebab kanak-kanak ni bukan dia tak nak vaksin, tapi dia tak boleh nak vaksin sebab dia masih bawah umur.

“Sekarang ni pilihan kami ialah kalau ibu bapa kanak-kanak itu sanggup vaksin anak dia, adakah FINAS tetap benarkan kanak-kanak itu berlakon?

“Tapi kita takut juga nanti. kalau dah vaksin masih tak nak diberi kebenaran atas sebab kanak-kanak bawah umur tak boleh berlakon lagi,” katanya ketika ditemui di sidang media maya drama Cukup Derita Itu pada Isnin.

Rosmizah juga meluahkan rasa ralat apabila dia terpaksa merombak skrip semula dalam drama Cukup Derita Itu.

“Setakat ini kami tak langgar, sebab itu dalam Cukup Derita Itu, saya rasa agak terkilan sebab saya terpaksa rombak semua.

“Macam mana Ellani (watak Ruhainies) tu kita terpaksa mainkan peranan perasaan sedih dia, tak boleh merintih dengan anak dia kerana kita tak boleh tunjuk bila berlaku apa-apa konflik dalam diri dia, anak dia.

“Kita jadikan baby ni untuk menarik perhatian orang, rasa sedih kan. Tapi sekarang Ellani tak dapat, dia hanya berbicara pandang baby cot, padahal dalam baby cot tu bukannya ada baby tapi kita terpaksa buat-buat macam ada baby.

“Saya cuma rasa terkilan sebab dia tak sempurna di mata saya, cerita itu tidak sempurna. Saya harap di masa akan datang, kelonggaran dapat diberikan,” ujarnya.

Kesinambungan drama Cukup Derita Itu bakal ditayangkan bermula 10 malam ini, setiap Isnin hingga Khamis di slot Samarinda TV3, jangan lupa saksikannya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 1 Apr 2020
Trending Thu, 16 Jun 2022

6 Individu Termasuk Influencer Bakal Berdepan Saman Akibat Sebarkan Fitnah

Tak tahan dengan dakwaan palsu yang sudah sekian lama tersebar di media sosial hingga meraih jutaan tontonan, pempengaruh dan usahawan, Amira Khan atau lebih dikenali sebagai Myra Khan tampil menjernihkan keadaan dan telah menamakan enam

Hiburan Sat, 11 Sep 2021

ABPBH 34 Kembali, Angkat Tema #KitaBersama

Anugerah pilihan peminat terunggul di Malaysia, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) bagi edisi ke-34 diteruskan tahun ini dengan menerap budaya norma baharu dan patuh Prosedur Operasi Standard (SOP) ditetapkan Majlis Keselamatan Negara (MKN), membawa tema

Trending Mon, 29 Jul 2019

Siaran Khas Majalah 3 Adat Istiadat Upacara Pertabalan Agong Malam Ini!

Jangan lupa tonton jam 9 malam ini hanya di TV3!

Featured Fri, 23 Dec 2022

Isu Saman JAWI RM10 Juta, Yusof Haslam Pelik Dengan Syamsul – “Saya Harap Tindakan Dia Tak Keruhkan Keadaan”

Saya dan isteri sentiasa doakan yang terbaik buat Syamsul – Yusof Haslam

Fab Foodies! Sun, 30 Dec 2018

Maksud Kolestrol Tinggi Dalam Badan

Kolesterol mempunyai kebaikan dan keburukan yang tersendiri. Andai kata tekanan darah menjadi terlalu tinggi, ia menjadi bahaya dan berisiko

Trending Fri, 13 Apr 2018

Khloe Kardashian Selamat Melahirkan Anak Perempuan Tetapi…

Haih, tak sah kalau tak ada drama dalam situasi yang melibatkan keluarga Kardashian ini!

Hiburan Thu, 17 May 2018

“Menulis Bukan-Bukan Dan Tanpa Usul Periksa” Anuar Zain Kata Netizen Kurang Ajar!

Anuar Zain yang juga merupakan adik kepada Ziana Zain ini tampil memberikan kenyataan bahawa netizen seharusnya tidak menulis sesuatu perkara negatif dan membuat spekulasi terhadap isu berkaitan situasi rumah tangga kakaknya

Trending Wed, 22 Jul 2020

| Live TV