Featured By: Marcella November 15, 2021 @ 6:29pm

Penerbit Cukup Derita Itu Mohon Kerajaan Benarkan Kanak-Kanak Berlakon

Penerbit popular, Siti Rosmizah memohon kerajaan dan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) memberikan kelonggaran untuk pelakon kanak-kanak untuk terlibat dalam penggambaran drama.

Mengulas berkenaan isu pelakon kanak-kanak yang tidak dibenarkan datang ke set penggambaran kerana belum divaksin, Rosmizah yang merupakan penerbit drama bersiri Cukup Derita Itu memohon agar perkara ini dipertimbangkan.

Drama hangat lakonan Hisyam Hamid dan Ruhainies ini bakal meneruskan kesinambungannya bermula hari ini.

“Sekarang masalah kami yang pada saya sangat besar untuk minta diselesaikan adalah berkaitan pelakon kanak-kanak.

“Takkan dalam satu drama tiada langsung kanak-kanak? Itu saja masalah sekarang. Dari segi bekerja semasa waktu pandemik, bagi saya, as long kita ikut prosedur yang dah ditetapkan, tiada masalah.

“Tapi nak benarkan watak kanak-kanak masuk ke set, itu yang bermasalah. Saya minta sangat-sangat kerajaan benarkan sebab kanak-kanak ni bukan dia tak nak vaksin, tapi dia tak boleh nak vaksin sebab dia masih bawah umur.

“Sekarang ni pilihan kami ialah kalau ibu bapa kanak-kanak itu sanggup vaksin anak dia, adakah FINAS tetap benarkan kanak-kanak itu berlakon?

“Tapi kita takut juga nanti. kalau dah vaksin masih tak nak diberi kebenaran atas sebab kanak-kanak bawah umur tak boleh berlakon lagi,” katanya ketika ditemui di sidang media maya drama Cukup Derita Itu pada Isnin.

Rosmizah juga meluahkan rasa ralat apabila dia terpaksa merombak skrip semula dalam drama Cukup Derita Itu.

“Setakat ini kami tak langgar, sebab itu dalam Cukup Derita Itu, saya rasa agak terkilan sebab saya terpaksa rombak semua.

“Macam mana Ellani (watak Ruhainies) tu kita terpaksa mainkan peranan perasaan sedih dia, tak boleh merintih dengan anak dia kerana kita tak boleh tunjuk bila berlaku apa-apa konflik dalam diri dia, anak dia.

“Kita jadikan baby ni untuk menarik perhatian orang, rasa sedih kan. Tapi sekarang Ellani tak dapat, dia hanya berbicara pandang baby cot, padahal dalam baby cot tu bukannya ada baby tapi kita terpaksa buat-buat macam ada baby.

“Saya cuma rasa terkilan sebab dia tak sempurna di mata saya, cerita itu tidak sempurna. Saya harap di masa akan datang, kelonggaran dapat diberikan,” ujarnya.

Kesinambungan drama Cukup Derita Itu bakal ditayangkan bermula 10 malam ini, setiap Isnin hingga Khamis di slot Samarinda TV3, jangan lupa saksikannya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 8 Jun 2021
LIFESTYLE Tue, 31 Jul 2018

Jangan Tahan Kentut Ini Sebabnya..

Kentut yang senyap di panggil silent killer dan ada pula yang kentut macam machine gun. Cuma nak tanya ada ke yang suka tahan kentut

Hiburan Sat, 10 Feb 2018

LINDA ONN NAK LEPASKAN ‘BUAH HATI’

“Nak lepaskan sayang tapi itulah rasanya yang terbaik” coret Linda lagi.

Hiburan Mon, 3 Sep 2018

Hefny Sahad Teruja Tapi Tak Berharap

Mengusik soal jodoh pula, Hefny memberitahu dia kini dalam fasa memulakan hidup baru selepas putus cinta dengan pelakon Uqasha Senrose lapan bulan lalu.

Hiburan Tue, 8 Oct 2019

Suami Sazzy Falak Masuk Hospital…Retak Tulang Rusuk Dan Patah Tulang Selangka

Beberapa hari lepas, ketika berbasikal bersama rakan-rakan, suami kepada Sazzy Falak iaitu Nazril Idrus telah terlibat dalam kemalangan sehingga menyebabkan tulang selangkanya patah dan retak tulang rusuk.  Di samping itu juga, Nazril mengalami luka-luka di […]

Trending Thu, 19 Dec 2019

“Did He Just Order Nasi Goreng Pattaya With Telur Mata?!”

This is one egg-ceptional food preference.

Trending Sat, 7 Nov 2020
Featured Thu, 27 Feb 2020
Eat Travel Fri, 21 Sep 2018

Kini Dah Ada KitKat Berperisa Teh Tarik! Anda Dah Cuba?

KitKat selalu tampil dengan perisa unik dan pelik-pelik, kan?

| Live TV