Featured By: Salma Syahbuddin November 18, 2021 @ 5:40pm

Penjawat Awam Negeri Johor Terima Bantuan Khas Sehingga RM1,000 Pada…

Bantuan khas kewangan sebanyak setengah bulan gaji atau minimum RM1,000 akan dibayar kepada kakitangannya sebelum akhir tahun ini.

Itu kata Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad ketika membentangkan Belanjawan Johor 2022 semasa Persidangan Keempat Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor Ke-14 di Bangunan Sultan Ismail, Kota Iskandar pada Khamis.

Menurutnya, bantuan berkenaan juga akan dipanjangkan kepada semua guru Kelas Agama dan Fardu Ain (KAFA), petugas Pusat Pemulihan Dalam Komuniti (PDK) dan guru Tadika Islam Johor (TAJ).

“Kerajaan negeri tidak melupakan jasa dan khidmat penjawat awam yang telah menjayakan agenda pembangunan dan kebajikan negeri kerana menjadi tulang belakang kepada kelancaran pentadbiran.

“Bantuan khas kewangan ini akan dibayar sebelum akhir tahun ini,” katanya.

 

 

Sumber : Sinar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 25 Nov 2021

Waspada Dalam Mengikuti ‘Add Yours’ Challenge Di Instagram

Pada awal November lalu, Instagram memperkenalkan ‘Add Yours’ sticker yang membolehkan pengguna mencipta rangkaian umum di ‘Insta story’ dimana pengguna yang memulakan ‘Add Yours’ sticker tersebut boleh melihat respon dari pengguna yang menggunakan sticker mereka.

Hiburan Tue, 31 Jul 2018

Fuh…Aliff Syukri Palace Sedia Dijual Dengan Harga RM 43 Juta

Jutawan berusia 32 tahun itu mahu menjual kediaman mewahnya kerana mahu membeli hotel pula. Hebat betul Datuk Aliff ni berniaga, powerlah!

Trending Thu, 20 Sep 2018

Usus Wanita Ini Luka Gara-Gara Suka Makan Ramen

Lagi bahaya kalau anda makan Ramen hari-hari!

Featured Fri, 13 Mar 2020
Trending Wed, 25 Jul 2018

怕新郎太紧张 新娘竟变成「老婆的哥哥」

结婚是一对新人生命当中最重要的事,因此大家都会尽量严肃对待,就是不希望出现任何的差错。可是当这位紧张万分的新郎转头准备迎接自己的美娇娘时,发现来的竟然是自己的大舅,这到底是怎么回事?

Hiburan Thu, 29 Dec 2022

Lucu… Niat Nak Membantu Tapi Tersalah Skrip.. Pandainya Jebat Jayden Berlakon Jual Barang!

Baru-baru ini, tular sebuah perkongsian dimuat naik oleh usahawan Noor Nabila di laman Instagram memaparkan anak lelakinya, Jebat Jayden sedang membantunya berlakon untuk mempromosikan barang. Menerusi hantaran tersebut, Jebat yang melihat ibunya sedang menyapu cuba

Hiburan Fri, 31 Jan 2020
Hiburan Sun, 28 Jul 2019

| Live TV