Featured By: Salma Syahbuddin November 18, 2021 @ 5:40pm

Penjawat Awam Negeri Johor Terima Bantuan Khas Sehingga RM1,000 Pada…

Bantuan khas kewangan sebanyak setengah bulan gaji atau minimum RM1,000 akan dibayar kepada kakitangannya sebelum akhir tahun ini.

Itu kata Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad ketika membentangkan Belanjawan Johor 2022 semasa Persidangan Keempat Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor Ke-14 di Bangunan Sultan Ismail, Kota Iskandar pada Khamis.

Menurutnya, bantuan berkenaan juga akan dipanjangkan kepada semua guru Kelas Agama dan Fardu Ain (KAFA), petugas Pusat Pemulihan Dalam Komuniti (PDK) dan guru Tadika Islam Johor (TAJ).

“Kerajaan negeri tidak melupakan jasa dan khidmat penjawat awam yang telah menjayakan agenda pembangunan dan kebajikan negeri kerana menjadi tulang belakang kepada kelancaran pentadbiran.

“Bantuan khas kewangan ini akan dibayar sebelum akhir tahun ini,” katanya.

 

 

Sumber : Sinar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 27 Apr 2021

“Kami Rayu Budi Bicara KKM” – Bukan Lagi RM 50,000 Nilai Kompaun Peniaga Burger Diteliti Semula

Berikutan tular isu peniaga burger yang dikompaun 50,000, pihak polis meneliti semula kompaun yang dikenakan terhadap seorang peniaga burger di Pengkalan Chepa, Kelantan yang tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) kerana beroperasi melebihi masa yang […]

Trending Mon, 20 Jul 2020

BSH Fasa Ke-3 : Bayaran Bermula Jumaat Ini

Jangan lupa semak status BSH ketiga korang okay!

Hiburan Wed, 19 Jun 2019

‘Keluarga Halang Saya Jadi Penyanyi Hip Hop’- Pele

“Saya juga mengambil keputusan untuk berhenti belajar ketika di tahun kedua dalam jurusan undang-undang. Itu yang membuatkan kedua ibu-bapa sedikit kecewa”.

Featured Sun, 2 May 2021

“Sanggup Layan Mengaji Dalam Telefon”- Fouziah Gous Luah Rasa Syukur Dapat Khatam Al – Quran

Pelakon Fouziah Gous meluahkan rasa syukur tidak terhingga apabila  berjaya khatam Al-Quran pada hari Nuzul Al-Quran, Khamis lalu. Menerusi satu perkongsian di Instagram, Fouziah dilihat tampil manis dan sopan berpakaian serba putih di sisi ustazah beliau. “Alhamdulillah, […]

Trending Thu, 14 Nov 2019
Hiburan Tue, 10 Jul 2018

Abam Sasar Berat Badan Turun Ke 100 Kilogram

Target saya sehingga hujung tahun ini. Berat asal saya 188.6 kilogram sebelum ini. Sekarang sudah kurang kepada 163 kg. Go Abam, chaiyok!

Hiburan Fri, 8 Nov 2019
Hiburan Sun, 16 Dec 2018

Makin Cantik, Lia Natalia Susut 30 Kilogram Sebab Nak Kahwin?

Pelakon berusia 26 tahun ini memang makin cantik, apa rahsianya ya?

Hiburan Fri, 4 Oct 2019

| Live TV