Featured By: Maya Basir April 22, 2022 @ 2:04am

“Sukar Untuk ‘Bintikan’ Nama Bapa Kerana…” – Anak Halim Othman Jelaskan Sebab Namanya Berbintikan Abdullah

“Saya ikhlas dan sudah lama terima perkara ini. Perasaan malu, semua itu tak ada. Hakikatnya, kita tak boleh ubah takdir Tuhan.”

Demikian luahan pengacara dan pelakon, Myra Natasya Abdullah, 27, yang juga merupakan anak tunggal pengacara dan bekas penyampai radio, Halim Othman, 56, mengenai status dirinya yang berbintikan Abdullah dan bukannya Halim.

Myra menjelaskan ibu bapanya berkahwin di Thailand pada 1994 dan turut bercerai di sana pada 1998.

“Saya pula lahir pada 1995 dan ia menyukarkan untuk ‘bintikan’ nama bapa kerana perkahwinan itu tidak didaftarkan di negara ini,” katanya.

Tambahnya, mungkin Tuhan meletakkan dirinya pada jalan ini untuk memberi peringatan orang lain.

Namun, segala kebaikan itu Allah Maha Tahu yang terbaik buat hamba-Nya.

“Saya cerita semua ini pun ikhlas dan saya tak pernah rasa malu. Ini kerana saya terima apa yang Allah bagi kepada saya dan semuanya sudah pun berlaku,” katanya.

Myra juga memberitahu pertama kali dia bertemu bapanya ialah ketika dia berusia 10 tahun.

Ketika di sekolah rendah, bahagian maklumat bapa pada borang diisi ditulis tidak berkenaan termasuk sijil kelahirannya dan hal ini membuatkannya tertanya-tanya.

“Apapun, saya sangat teruja kali pertama dipertemukan dengan ayah ketika itu. Perasaan terujanya seperti jumpa artis dan dia adalah ayah kandung saya. Malah, saya jadi ada banyak keinginan agar kami dapat hidup bersama sebagai satu keluarga.

“Apapun, saya faham ibu bapa sudah ada haluan hidup mereka masing-masing. Sejak berjumpa ayah, hubungan kami baik dan dia juga tidak mengabaikan saya. Ayah sangat bertanggungjawab menjaga segala keperluan dan pelajaran saya,” katanya.

Menurut Myra, dia tidak pernah menyalahkan ibu bapanya atas semua perkara yang berlaku.

Katanya, tidak ada orang yang mahu situasi seperti ini berlaku kepada mereka kerana tiada siapa yang menginginkan penceraian.

“Sekarang ini saya berasa bebas jadi diri sendiri, tidak perlu bersembunyi lagi. Saya pun bersyukur dan gembira kerana selepas identiti diri didedahkan, banyak sokongan positif diterima daripada ramai orang,” katanya.

Selain itu, Myra merupakan bekas peserta Dewi Remaja 2019 dan pernah menjadi pengacara untuk Didik TV serta pelakon drama Republic of Gombak di TV3.

Myra merupakan anak Halim bersama bekas isteri, Yusnita Omar, 47.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 20 Mar 2020
Trending Tue, 6 Jul 2021
Hiburan Fri, 10 Aug 2018

Kaka Azraff Masuk Pasaran Indonesia

Insya Allah jika sambutan baik dan orang mula mengenali saya mungkin itu masa sesuai untuk saya kembangkan muzik saya di Indonesia.

Featured Mon, 18 May 2020

Atuk segak, cucu comel bergaya

Kedua-duanya untung ada pereka dalaman

Trending Tue, 20 Apr 2021
Hiburan Thu, 9 Aug 2018

Bukan Merajuk, Elfira Loy Sibuk Urus Studio Gaya Hidup

Ramai di antara mereka yang memiliki produk dengan kandungan yang bagus tetapi tiada lokasi cantik untuk mengambil gambar. Background sebenarnya sangat penting agar produk mereka tampak kualiti dan profesional.

Trending Wed, 31 Jul 2019

Dua Beranak Nyaris Maut Dari Bangunan Runtuh

Mangsa berada di tingkat tiga bangunan sebelum berlaku runtuhan dan mangsa turut jatuh ke bawah.

Hiburan Tue, 14 Jan 2020

| Live TV