Featured By: Attiqah Mohd August 13, 2021 @ 4:44pm

Suntikan Vaksin Kanak-Kanak & Remaja Bakal Bermula Pertengahan September – KJ

Menurut Menteri Penyelaras Khairy Jamaluddin, Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) yang akan diperluas bermula pertengahan September nanti melibatkan golongan remaja tertentu berumur 12 hingga 17 tahun.

Berita itu dimaklumkan beliau menerusi laman rasmi Twitter setelah tular surat pekeliling yang ditandatangani oleh Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham.

Difahamkan, kandungan surat berkenaan adalah tentang Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) akan diperluas kepada semua remaja berusia 16 dan 17 tahun dengan atau tanpa masalah kesihatan.

Tambah beliau lagi, pemberian vaksin akan diberikan secara berfasa, bergantung kepada bekalan vaksin yang sedia ada.

Walaubagaimanapun, pihak Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin COVID-19 (JKJAV) akan membuat pengumuman rasmi berkenaan pemberian vaksin kepada golongan ini pada minggu hadapan, ini termasuklah garis panduan klinikal serta cara perlaksanaannya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 30 Apr 2019

Watak Murad Dalam Kamar Kamariah Buat Fizz Fairuz DiBenci Peminat

Wow! siap ada hashtag #kecammurad lah pula

Featured Tue, 12 Oct 2021

“Dia Tak Ada Dosa Mata, Saya Dah Nampak Allah Bagi Dia Jalan Ke Syurga”-  Kehilangan Anak Azmi Caliph Busker Sentuh Hati Ustaz Don & Rosyam Nor

Setiap ujian dan dugaan yang dihadapi oleh setiap manusia adalah berbeza berbeza. Ada yang diuji dengan kemiskinan, kematian dan sebagainya. Namun, setiap yang berlaku mempunyai hikmah tersendiri. Baru baru ini, anak kepada penyanyi, Azmi Caliph

Hiburan Mon, 11 Mar 2019

Penyanyi Korea Seungri (Big Bang) Berdepan Dakwaan Rasuah Seks

Seungri berdepan tuduhan rasuah seks apabila didakwa menawarkan khidmat pelacuran kepada pelabur asing di salah sebuah kelab malam miliknya

Featured Fri, 2 Feb 2018

Kenali Kanser Kolorektal

Kanser kolorektal atau lebih dikenali sebagai kanser usus besar mungkin tidak sepopular kanser payudara dan servik. Namun, ia juga merupakan penyakit yang digelar pembunuh secara senyap dan ketiga tertinggi di kalangan wanita.

Events Thu, 16 Jun 2022

[VIDEO] Kini Lebih Selektif, Fattah Amin Tolak Banyak Tawaran Berlakon Kerana…

Saya mementingkan kualiti berbanding kuantiti lakonan – Fattah Amin

Eat Travel Wed, 3 Jul 2019

Burger Portugal keluaran McDonald’s amat serasi dengan cita rasa rakyat Malaysia

Seolah-olah ada persamaan di antara masakan di sana dan di sini.

Hiburan Fri, 14 Sep 2018

| Live TV

error: Content is protected !!