FESYEN By: SGMS Faida April 9, 2018 @ 2:41am

Wanita Tidak Lagi Minat Kasut Tinggi Punca Nine West Gulung Tikar?

Waktu merubah segalanya! Bila trend sudah tak boleh diterima, sudah tiba masanya syarikat terpaksa menutup perniagaan sedia ada daripada terus berdepan kerugian.

Selepas syarikat permainan antarabangsa Toys R Us gulung tikar akibat trend semasa, kini sebuah lagi syarikat terkenal mengikut jejak langkah sama.

Jenama kasut antarabangsa Nine West Holdings Inc. akhirnya memutuskan untuk memfailkan kemuflisan!

Syarikat berkenaan juga merancang menjual sebahagian asetnya serta beberapa bahagian dalam syarikat selepas sekian lama menanggung pelbagai hutang yang dianggarkan berjumlah AS$1.5 billion.

Hal ini memaksa syarikat menamatkan penjualan jenama kasut mereka. Tetapi ini tidak bermaknan pengeluaran pakaian di bawah jenama mereka juga tutup tau!

Tumpuan bakal diberikan terhadap perniagaan pakaian serta aksesori termasuklah jenama Anne Klein, Kasper Group dan One Jeanswear Groupz

Berdasarkan laporan Washington Post, syarikat ini gagal mendapatkan keuntungan apabila trend terhadap kasut tinggi dilihat menjunam. Ini kerana wanita masa kini lebih tertarik membeli kasut sneakers. Lebih selesa dan boleh digayakan kan?

Nine West yang dipegang oleh sebuah firma ekuiti persendirian, Sycamore Capital, bakal menjual Nine West serta satu lagi jenama kasut dan beg tangan dipanggil Bandolino kepada Authentic Brands Group -merupakan sebuah syarikat yang banyak menguruskan jenama fesyen terkemuka seperti Neil Lane, Frye, Aeropostale dan Juicu Couture.

“Ini adalah langkah tepat unntuk meningkatkan kembali kegemilangan dua jenama berkenaan,” jelas Ralph Schupani, Ketua Pegawai Eksekutif Nine West Holdings dalam sebuah kenyataan.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

Che Ta Mengaku Seronok Bila Dapat Melaram

Kami memang suka melawa, qasa seqonok, qasa enjoy qasa puaih tak qasa panaih, tak qasa bersusah payah pun…

Hiburan Fri, 29 Jun 2018

Sajat Sudah Berani Tunjuk Te***?

Amboii,, Sajat berani betul tunjuk aset dekat peminat kan?

Hiburan Mon, 16 Jul 2018

Elvina Mohamad Mula ‘Peka’ Siapa Kawan Siapa Lawan

Ada yang meminta saya meninggalkan suami selepas apa yang berlaku sedangkan mereka tak tahu cerita sebenar. Aduhai…kenapa sampai begitu sekali. Perlu ke seorang kawan berbuat macam itu?

TECH Fri, 17 May 2019

Tune Protect Partners with Flexiroam to 1GB FREE Bring Data Roaming for Policy Holders

Travellers protected with Tune Protect Travel insurance get internet access for use across over 150 countries.

Hiburan Fri, 21 Dec 2018
Hiburan Fri, 14 Sep 2018

Tak Bertegur Dengan Heroin, Apa Jawab Syafiq Kyle Eh?

Pasangan pelakon ini pernah digosipkan bercinta pada tahun lalu namun dinafikan oleh keduanya. Agak-agak selepas tayangan Langsuir, adakah Syafiq dan Hannah akan berlakon bersama lagi?

Hiburan Thu, 7 Nov 2019

Masih Menjalani Rawatan, Remy Ishak Terus Istiqomah

Doakan Remy kembali pulih seperti biasa.

Hiburan Thu, 29 Aug 2019

Shaheizy Sam Ditegur Sebab Boroi

kadang kurus, kadang gemuk…artis juga manusia biasa.

Hiburan Thu, 2 Jan 2020

Selepas Tiga Tahun, Justin Bieber Akhirnya…

Bieber yang bakatnya dicungkil menerusi platform Youtube pada tahun 2007 mencetuskan fenomena luar biasa di seluruh dunia.

Events Tue, 6 Feb 2018

10 INSTA-WORTHY LOCATIONS AT #GOGEGARIA 2018 FESTIVAL!

The #GoGegaria 2018 Festival is touring around Malaysia and the event will promise amazing pictures to fill up your Instagram profile for sure!

| Live TV