FESYEN By: SGMS Faida April 9, 2018 @ 2:41am

Wanita Tidak Lagi Minat Kasut Tinggi Punca Nine West Gulung Tikar?

Waktu merubah segalanya! Bila trend sudah tak boleh diterima, sudah tiba masanya syarikat terpaksa menutup perniagaan sedia ada daripada terus berdepan kerugian.

Selepas syarikat permainan antarabangsa Toys R Us gulung tikar akibat trend semasa, kini sebuah lagi syarikat terkenal mengikut jejak langkah sama.

Jenama kasut antarabangsa Nine West Holdings Inc. akhirnya memutuskan untuk memfailkan kemuflisan!

Syarikat berkenaan juga merancang menjual sebahagian asetnya serta beberapa bahagian dalam syarikat selepas sekian lama menanggung pelbagai hutang yang dianggarkan berjumlah AS$1.5 billion.

Hal ini memaksa syarikat menamatkan penjualan jenama kasut mereka. Tetapi ini tidak bermaknan pengeluaran pakaian di bawah jenama mereka juga tutup tau!

Tumpuan bakal diberikan terhadap perniagaan pakaian serta aksesori termasuklah jenama Anne Klein, Kasper Group dan One Jeanswear Groupz

Berdasarkan laporan Washington Post, syarikat ini gagal mendapatkan keuntungan apabila trend terhadap kasut tinggi dilihat menjunam. Ini kerana wanita masa kini lebih tertarik membeli kasut sneakers. Lebih selesa dan boleh digayakan kan?

Nine West yang dipegang oleh sebuah firma ekuiti persendirian, Sycamore Capital, bakal menjual Nine West serta satu lagi jenama kasut dan beg tangan dipanggil Bandolino kepada Authentic Brands Group -merupakan sebuah syarikat yang banyak menguruskan jenama fesyen terkemuka seperti Neil Lane, Frye, Aeropostale dan Juicu Couture.

“Ini adalah langkah tepat unntuk meningkatkan kembali kegemilangan dua jenama berkenaan,” jelas Ralph Schupani, Ketua Pegawai Eksekutif Nine West Holdings dalam sebuah kenyataan.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 8 Nov 2019
Hiburan Sat, 27 Jul 2019
Featured Fri, 11 Jun 2021

Dapat Result 5A Untuk SPM 2020? Fuhhh…. PU Riz Nak Bagi Hadiah RM300

Pendakwah selebriti, Haris Ismail atau PU Riz menawarkan RM300 kepada pelajar yang mendapat keputusan 5A dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang diumumkan semalam. Haris, 26, mengajak mana-mana ibu bapa yang mempunyai anak atau kepada pelajar

Hiburan Fri, 27 Jul 2018

Charlie’s Angels 3 Lebih Moden?

Siri terbaru Charlie’s Angels ini menandakan era baru Hollywood yang semakin mempercayai bakat golongan wanita untuk mengarah filem berbajet besar dan mempromosikan kepelbagaian kaum kerana Scott berketurunan India manakala Balinska pula ialah aktres berdarah campuran.

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

PANAS! Minta Maaf Atau… Aishah Bagi Masa Seminggu Kepada Vida

Kata Aishah, ‘Ini untuk sedarkan pihak penaja dan badan penyiaran agar tidak terus membuli artis demi rating dan kepentingan saja’.

Hiburan Fri, 15 Mar 2019

Yura Yunita Terkejut Dapat Kongsi Pentas Dengan Idola

Korang dah dapatkan tiket untuk ke konsert Siti Nurhaliza On Tour di Axiata Arena ke esok?

LIFESTYLE Wed, 29 Aug 2018

你是会为了爱情奋不顾身的人吗?

谈恋爱时每个人都不一样,有的人平淡如水,有的人为了另一半放弃全世界,今天就奥斯一起来看看,你恋爱时有多投入?

Hiburan Thu, 17 Oct 2019

Wan Sharmila Berserah…

Alhamdulillah…semoga terus istiqamah!

Events Thu, 19 Jul 2018

Rancangan Muzik Misteri, I Can See Your Voice Malaysia, 4 Ogos Nanti!

Berkonsepkan rancangan asal Korea, I Can See Your Voice Malaysia, sebuah rancangan muzik misteri, akan muncul di kaca TV anda bermula 4 Ogos nanti!

| Live TV