Events By: Salma Syahbuddin November 27, 2018 @ 1:25pm

“When You Wish Upon A Star” Tunaikan Impian Kanak-Kanak

Menjelang perayaan hari krismas tidak lama lagi, pihak Hilton Hotels Malaysia ingin mengembalikan erti sebenar sambutan Krismas dengan menunaikan impian seorang kanak-kanak melalui Make-A-Wish Malaysia dan kempen “When You Wish Upon A Star”.

Kempen mengumpul derma ini akan dijalankan untuk mengumpul dana bagi menunaikan impian seorang kanak-kanak. Dua jenama Hilton di Malaysia iaitu Hilton Hotels & Resorts dan DoubleTree by Hilton Hotel & Resorts, masing-masing akan mengambil seorang anak angkat dan mengikuti perjalanan mereka dari mula sehingga tamat, dalam merealisasikan impian mereka menggunakan kutipan yang diperolehi sepanjang bulan Disember. 

Orang ramai dijemput menyertai kempen “When You Wish Upon A Star” dengan membeli barangan berkaitan perayaan krismas yang ditandakan dengan pelekat bintang biru seperti kek Yule Log Krismas, biskut Santa, dan juga bufet makan tengah hari dan makan malam yang disajikan khas oleh chef terkenal Hilton. Manakala, sebanyak RM2 akan disalurkan kepada yayasan tersebut bagi setiap pembelian barangan berkaitan Krismas.

Menurut Pengurus Besar Wilayah di Malaysia, Jamie Mead, kepakaran hospitaliti yang ada diharap dapat membantu dan golongan kanak-kanak ini.

” Di Hilton, kami memanfaatkan kepakaran hospitaliti kami untuk memberi impak yang positif kepada komuniti. Erti sebenar musim memberi ini bukan sekadar membantu keluarga dan rakan-rakan terdekat, tetapi ia turut merangkumi mereka yang memerlukan. Kami amat berbangga untuk bekerjasama dengan Make-A-Wish Malaysia bagi mengubah kehidupan seorang kanak-kanak.” Katanya

Manakala, Ketua Pegawai Eksekutif kempen, Irene Tan berkata, kempen ini adalah untuk membantu setiap kanak-kanak dan keluarga untuk meringankan cabaran harian mereka.

” Make-A-Wish Malaysia ingin membantu setiap kanak-kanak dan keluarga mereka meringankan cabaran harian yang dihadapi. Dengan menunaikan impian mereka, sekurang-kurangnya kami dapat membawakan harapan, kekuatan dan kegembiraan kepada mereka. Bekerjasama dengan jenama bereputasi tinggi seperti Hilton untuk membantu kanak-kanak ini adalah amat bermakna kerana Hilton benar-benar membawakan kelainan dalam penyampaian hospitaliti, selangkah demi selangkah.” Jelasnya.

Tambahnya lagi, program ini juga menyediakan peluang unik untuk memberi impak yang serta-merta, terus dan bermakna dalam kehidupan anak angkat tersebut. Bantuan kewangan yang diperolehi daripada jualan barangan berkaitan Krismas akan membekalkan yayasan dengan dana yang mencukupi untuk menunaikan impian setiap kanak-kanak yang layak.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 5 Apr 2019

Demi Watak Ainun, Maudy Ayunda Sanggup Berhenti…

Saya juga harus berusaha menampakkan sosok seperti Ibu Ainun iaitu isteri presiden Republik Indonesia ketiga, B.J Habibie.

Hiburan Sat, 4 Aug 2018

Erma Fatima Impi Mak Cun Ke Layar Lebar

Saya juga memasang impian untuk membawa drama Mak Cun ke filem atau animasi pula selepas ini. Doakan, semuanya masih dalam perancangan. Insha Allah, kalau ada rezeki boleh kita tengok Mak Cun di panggung wayang pula!

Events Mon, 17 Dec 2018
Featured Sat, 18 Sep 2021
Hiburan Wed, 19 Dec 2018

‘Kilang Komedi’ Terima Respon Positif Peminat

Di The Joke Factory juga, kami ada slot khas dipanggil segmen Gelak Gelita iaitu pelawak Melayu yang mengetengahkan bakat mereka. Segmen ini diadakan setiap Isnin pada jam 8.30 malam.

Hiburan Thu, 1 Aug 2019
Fab Foodies! Thu, 24 Jan 2019

Here are 7 Places You Can Get Amazing Yee Sang in Genting Highlands

It has a range too in terms of price, so there’s a suitable Yee Sang for everyone.

Hiburan Tue, 19 Jun 2018

Tahniah! Elvina Mohamad Bakal Jadi Ibu

Tulisnya, dia mengucapkan kesyukuran dan turut berterima kasih buat semua yang mendoakannya bersama suami. Alhamdulillah…Tahniah Elvina dan suami!

Featured Thu, 2 Dec 2021

71 Pelajar & Dua Guru Sekolah Dilaporkan Positif COVID-19

Semoga pelajar & guru berada dalam keadaan stabil

| Live TV