Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA!
Events By: Salma Syahbuddin November 27, 2018 @ 1:25pm

“When You Wish Upon A Star” Tunaikan Impian Kanak-Kanak

Menjelang perayaan hari krismas tidak lama lagi, pihak Hilton Hotels Malaysia ingin mengembalikan erti sebenar sambutan Krismas dengan menunaikan impian seorang kanak-kanak melalui Make-A-Wish Malaysia dan kempen “When You Wish Upon A Star”.

Kempen mengumpul derma ini akan dijalankan untuk mengumpul dana bagi menunaikan impian seorang kanak-kanak. Dua jenama Hilton di Malaysia iaitu Hilton Hotels & Resorts dan DoubleTree by Hilton Hotel & Resorts, masing-masing akan mengambil seorang anak angkat dan mengikuti perjalanan mereka dari mula sehingga tamat, dalam merealisasikan impian mereka menggunakan kutipan yang diperolehi sepanjang bulan Disember. 

Orang ramai dijemput menyertai kempen “When You Wish Upon A Star” dengan membeli barangan berkaitan perayaan krismas yang ditandakan dengan pelekat bintang biru seperti kek Yule Log Krismas, biskut Santa, dan juga bufet makan tengah hari dan makan malam yang disajikan khas oleh chef terkenal Hilton. Manakala, sebanyak RM2 akan disalurkan kepada yayasan tersebut bagi setiap pembelian barangan berkaitan Krismas.

Menurut Pengurus Besar Wilayah di Malaysia, Jamie Mead, kepakaran hospitaliti yang ada diharap dapat membantu dan golongan kanak-kanak ini.

” Di Hilton, kami memanfaatkan kepakaran hospitaliti kami untuk memberi impak yang positif kepada komuniti. Erti sebenar musim memberi ini bukan sekadar membantu keluarga dan rakan-rakan terdekat, tetapi ia turut merangkumi mereka yang memerlukan. Kami amat berbangga untuk bekerjasama dengan Make-A-Wish Malaysia bagi mengubah kehidupan seorang kanak-kanak.” Katanya

Manakala, Ketua Pegawai Eksekutif kempen, Irene Tan berkata, kempen ini adalah untuk membantu setiap kanak-kanak dan keluarga untuk meringankan cabaran harian mereka.

” Make-A-Wish Malaysia ingin membantu setiap kanak-kanak dan keluarga mereka meringankan cabaran harian yang dihadapi. Dengan menunaikan impian mereka, sekurang-kurangnya kami dapat membawakan harapan, kekuatan dan kegembiraan kepada mereka. Bekerjasama dengan jenama bereputasi tinggi seperti Hilton untuk membantu kanak-kanak ini adalah amat bermakna kerana Hilton benar-benar membawakan kelainan dalam penyampaian hospitaliti, selangkah demi selangkah.” Jelasnya.

Tambahnya lagi, program ini juga menyediakan peluang unik untuk memberi impak yang serta-merta, terus dan bermakna dalam kehidupan anak angkat tersebut. Bantuan kewangan yang diperolehi daripada jualan barangan berkaitan Krismas akan membekalkan yayasan dengan dana yang mencukupi untuk menunaikan impian setiap kanak-kanak yang layak.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 10 Apr 2018

“Dah Sebulan Tak Balik Rumah” – Hairul Azreen Tinggalkan Hanis Zalikha

Kesungguhan Hairul dalam menjayakan filem ini sungguh memerlukan pengorbanan dan komitmen yang tinggi.

Hiburan Mon, 6 May 2019

Mira Filzah Pasang Niat Khatam Al-Quran Ramadan Ini

Alhamdulillah. Semoga urusan Mira untuk khatam bakal dipermudahkan…

Hiburan Fri, 27 Jul 2018

Tak Popular? Dafi Okay Jer…

Apa yang lebih penting adalah kekal relevan dalam industri. Saya anggap situasi ini normal sebagai kitaran hidup seorang artis. Kadang-kadang di atas dan bila sampai masa, di akan berada di bawah pula.

Hiburan Tue, 16 Jul 2019

Video Reza Hasbi Bertumbuk Tular, Apa Kes Ni?

Reza Hasbi ‘salah’ meletak kereta di kawasan parkir tidak dibenarkan.

LIFESTYLE Wed, 12 Dec 2018

5 Jenis Cili Paling Pedas Berapi Masuk Rekod Dunia

Jom kita tengok bacaan cili-cili terpedas dunia ni daripada bawah sehingga paling tinggi levelnya.

Fab Foodies! Tue, 18 Dec 2018

Check Out What Went Down in Malaysia’s First Ever Wagyu Steak Eating Challenge

The competition was on fire but two winners emerged regardless.

Hiburan Wed, 13 Mar 2019

Izzmad Harun Tak Kecil Hati Cuma…

Kata Izzmad ‘Saya banyak tolak job sebelum ini demi ‘Bisa Pertama’.

Hiburan Wed, 23 Jan 2019

Jamal Abdillah Teringin Lihat Anak Kedua Jadi Mufti

Insya Allah… semoga impian Dato Jamal dimakbulkan Allah SWT.

Hiburan Sat, 6 Oct 2018

Kaki Terseliuh, Anggota Kugiran Masdo Bertongkat Atas Pentas?

Mungkin terlalu penat membuat persiapan konsert, saya hilang fokus dan terseliuh sedikit, itu yang jadi macam ni…

| Live TV