Trending By: Padin January 13, 2022 @ 8:12pm

Trio Husadee Tampil Dengan Album Sulung, Teruja Kerjasama Dengan Julfekar

Trio baharu yang menggelarkan diri mereka Husadee teruja menjalin kerjasama dengan komposer prolifik, Julfekar untuk album pertama mereka yang berjudul Tanpa Alasan.

Dianggotai oleh tiga jejaka kelahiran Sabah bernama Hud, Sam dan Dee, album Tanpa Alasan memuatkan 10 buah lagu.

“Alhamdulillah, kami dapat bekerjasama dengan Julfekar untuk penerbitan album sulung. Julfekar yang datang dengan idea untuk menggabungkan kami sebagai trio, jadi terlahirlah Husadee. Secara peribadi, saya sendiri merupakan peminat karya Julfekar dan isterinya, penyanyi Min Yasmin.

“Apabila dapat peluang ini, saya rasakan bagai mimpi, seperti bulan jatuh ke riba. Saya berharap album Tanpa Alasan menjadi langkah permulaan kerjaya kami dalam industri nyanyian,” kata Hud memulakan bicara.

Tambah Sam, album Tanpa Alasan memuatkan sebuah lagu trio nyanyian mereka dan setiap vokalis menyanyikan tiga buah lagu secara solo.

“Kami bertiga bergabung suara dalam sebuah lagu berjudul Kerana Aku Selalu Rindu. Baki sembilan buah lagu lagi kami nyanyikan secara solo, seorang menyanyikan tiga buah lagu.

“Apa yang istimewanya ialah selain lagu berbahasa Melayu, kami merakamkan lagu bahasa lain. Hud merakamkan lagu berbasaha Bajau, Dee merakamkan lagu berbahasa Suluk dan saya pula merakamkan lagu berbahasa Tagalog,” kata Sam pula.

Husadee berharap kehadiran mereka dalam industri nyanyian dapat memberikan sesuatu yang positif untuk peminat.

“Konsep trio jarang ditampilkan dalam industri muzik Malaysia, jadi kami berharap kehadiran kami dapat memberikan impak positif terhadap penggemar muzik.

“Semoga dengan kehadiran album terbitan Julfekar Music ini dapat memeriahkan lagi industri nyanyian yang dua tahun agak sepi akibat wabak Covid-19, Insya-Allah,” kata Dee pula.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 21 Oct 2019
Trending Wed, 7 Apr 2021

Dipilih Sebagai Duta Projek, Patung Ejen Ali & Alicia Dipamer di River of Life

Patung figura animasi popular, Ejen Ali dan Alicia mencipta sejarah tersendiri apabila menjadi yang pertama dipamerkan di lokasi tarikan pelancongan terkemuka River of Life (RoL) yang terletak di pusat bandar Kuala Lumpur bermula 4 April […]

Trending Fri, 6 Sep 2019

29 Kek Di Terima Agong Sempena Hari Keputeraan

Sebelum beredar Pasangan diraja sempat meluangkan masa & ucapan terima kasih kepada semua yang mengambil bahagian.

Featured Sat, 15 May 2021

Ralit, Lagu Tema Filem J Retribusi 2 Mula Dilancarkan Hari Ini

Bersempena dengan dengan pelancaran eksklusif filem J2: J Retribusi di Disney+ Hotstar mulai 1 Jun 2021, Monkey Bone dengan kerjasama Primeworks Studios, Infinitus Productions, TGV Pictures dan Sunstrong Entertainment, melancarkan lagu tema filem ini, RALIT […]

Trending Wed, 22 Apr 2020

Ketahui Kadar Zakat Dan Cara Pembayaran Zakat Sepanjang PKP

Walaupun berdepan dengan PKP, zakat fitrah wajib ditunaikan..

Trending Fri, 3 Jul 2020
Trending Sun, 24 Dec 2017

你不知道的四个超诡异圣诞节传统

圣诞节是一个体现爱心、感受爱与被爱的特殊日子;无论你是否是基督徒,相信都会十分享受这愉快假期。只不过,有些地方的圣诞习俗让人抓破头皮不能理解。你听过哪几种呢?

Trending Sat, 14 Apr 2018

Pesawat Terbesar Di Dunia Mendarat Di KLIA

Juruterbangnya, Antonov Dmytrov memberitahu bahawa Malaysia adalah tempat persinggahan ketiga pesawat itu selepas Leipzig, Jerman dan Dammam, Arab Saudi, bagi menghantar kargo berat.

Hiburan Tue, 14 Sep 2021

Lagu Bahagia Eza Edmond Kini Tular Di Indonesia

Single Bahagia nyanyian Eza Edmond telah muncul pada tahun 2017 dan mendapat sambutan yang memberangsangkan. Sebagai bakat baharu, Eza berjaya meraih lebih 13.1 juta tontonan menerusi muzik video dan video lirik lagu Bahagia di laman […]

| Live TV