Trending By: Attiqah Mohd January 17, 2021 @ 2:00pm

‘Tudung Periuk始 Buah Tangan Terbaru Dayang Nurfaizah

Penyanyi tersohor yang sudah meraih pelbagai anugerah, Dayang Nurfaizah akan melancarkan album studionya yang kesembilan dan dijudulkan sebagai Belagu.

Album yang hadir dengan lapan buah lagu ini mengetengahkan intrepretasi segar Dayang Nurfaizah dan disempurnakan dengan susunan dan gubahan muzik oleh penerbit tersohor, Aubrey Suwito. 

Lagu Tudung Periuk bakal menjadi trak pertama dari album ini yang akan dilancarkan kepada umum.

Menurut Dayang, pemilihan Tudung Periuk sebagai lagu pertama adalah kerana kemahsyuran lagu itu di kalangan orang Melayu sejak dahulu lagi.

鈥淟iriknya yang begitu puitis disempurnakan lagi dengan melodi yang mengasyikan, Tudung Periuk cukup jelas mempamerkan esen muzik tradisional Melayu.”

鈥淜ami melancarkan lagu ini terlebih dahulu sebagai pembuka kepada semua peminat supaya mereka tahu apa yang bakal kami sajikan kepada mereka sepenuhnya apabila album ini dilancarkan sepenuhnya kelak. 鈥

Belagu diterbitkan oleh syarikat milik Dayang Nurfaizah sendiri DN & AD ENTERTAINMENT SDN BHD dengan kerjasama Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia, dan diedarkan oleh Universal Music Malaysia.

Tudung Periuk boleh didengari sekarang di semua platform digital seperti Spotify, iTunes, KKBox, Deezer, Joox dan juga Apple Music bermula 15 Januari 2021 dan album Belagu edisi digital akan dilancarkan pada 12 Febuari 2021. 鈥楶re-order, pre-add, pre-save鈥 di semua platform digital sekarang!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 22 Feb 2018

骞村亣缁撴潫蹇冨凡姝伙紵浜虹敓杈炬垚銆15浠跺皬浜嬨嶈秺娲昏秺蹇箰

鑰嶅簾鏃跺厜鎬绘槸杩囧緱鐗瑰埆蹇紝涓鎯冲埌骞村悗鍗冲皢闈复鐨勫悇绉嶇敓娲绘寫鎴橈紝涓嶇鎮蹭粠涓潵锛佸埆澶綆钀戒簡锛屾椂鏃朵繚鎸佷箰瑙傚績鎬侊紝浣犱細鏇村揩涔愶紒

Trending Mon, 22 Jan 2018

5 Trik Oversized Shirt

Kemeja dengan ukuran besar atau oversized shirt sentiasa menjadi item pilihan penggemar fesyen tidak kira bagi mereka yang memiliki badan besar mahupun bertubuh kecil.

Trending Wed, 31 Oct 2018

Nahas Pesawat JT 610, Juruteknik Kena Pecat

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan adakah pemecatan itu bersifat sementara atau kekal.

Trending Wed, 27 Jun 2018

Al- Fatihah! Pakar Dodol Pelik Dodolnya Hangus, Rupanya Petanda…

Bagaimanapun hati saya menjadi resah sepanjang Ramadan lalu, sehingga dodol yang saya hasilkan tiga hari sebelum Aidilfitri tidak menjadi dan terpaksa dibuang begitu sahaja.

Trending Fri, 31 Jan 2020
Featured Wed, 26 Feb 2020

Ibu paksa ustazah merangkak di depan murid diserang Bawang Rangers

Pemilik akaun Ajakati Ajakatin tutup akaun

Trending Mon, 25 Feb 2019

Isu sekumpulan babi dibakar secara kejam di Thailand! Siapa yang harus dipersalahkan?

Video rakaman yang berdurasi selama 3 minit聽 ini menunjukkan sekumpulan haiwan ini聽 dirodok dengan kejam oleh sebuah jentolak.聽

Trending Wed, 23 Dec 2020

| Live TV