Trending By: Aisyah Badrul April 20, 2020 @ 2:53pm

Tular Dengan Tarian Keranda, Kini Penari-Penari “Dancing Coffin” Menari Live Di Rancangan Tv!

Kami percaya pasti korang pernah lihat video sekumpulan lelaki memakai suit hitam menari sambil memegang keranda kan? Apa yang lebih mencuit hati, sesetengah orang telah bertindak menukar video tersebut menjadi meme dan menjadi tular. Pecah perut ketawa bila layan video-video mereka yang telah diubah menjadi meme!

Dancing Coffin bukanlah sesuatu yang baru sebenarnya. Untuk pengetahuan, tarian ini terdiri daripada 6 orang lelaki berkulit hitam yang dibayar untuk menari sambil memegang keranda jika berlaku kematian di Ghana.

Pengasas kepada tarian keranda ini iaitu Benjamin Aidoo telah mewujudkan tarian ini sejak 10 tahun yang lalu.

Tujuan tarian ini dilakukan adalah untuk menghiburan hati ahli keluarga supaya tidak bersedih meratapi kematian.

Baru-baru ini penari-penari Coffin Dance yang tular ini telah dipanggil oleh sebuah program televisyen secara live. Apa yang lebih mengujakan, mereka telah menari di program tersebut! Video ini telah dikongsi oleh seorang pengguna Twitter yang bernama @amnfdhl__

Menari pun pakai mask ye!

Ternyata video ini telah meraih pelbagai respon daripada pengguna Twitter yang lain. Ada juga daripada mereka yang meminta supaya penari-penari Coffin Dance datang ke Malaysia pula.

“Lagu ni layan ye lagi2 pakai earphone. Macam dalam dunia sendiri hahaha”

“Dia punya joget dengan lagu memang style sempoi je gahahaha”

“Boleh lah buat tour kat Malaysia nanti”

Agak-agaknya boleh ke penari-penari Coffin Dance ni datang ke Malaysia ye? Confirm gempak!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 20 Jun 2018

There are Turtles in Melaka and We NEED to Protect Them

We can’t let these endangered animals be exposed to anymore risks and hazards.

Featured Mon, 16 Mar 2020
Trending Fri, 14 Aug 2020
Trending Sat, 12 Jan 2019

Harga Minyak Turun Lagi

Menurut Lim, ​​​​​​​kaedah mingguan itu yang menurunkan harga runcit produk petroleum apabila harga minyak dunia turun dan mengehadkan pada RM2.20 bagi RON95 dan RM2.18 untuk diesel apabila harga minyak dunia naik,

Featured Mon, 19 Apr 2021

Rentas Negeri Aidilfitri Ditentukan Selepas 28 April

Ketetapan prosedur operasi standard (SOP) bagi aktiviti ziarah sempena Aidilfitri pada tahun ini akan ditentukan selepas 28 April. Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Adham Baba berkata, bagi tempoh sekarang sehingga tarikh tersebut orang ramai perlu […]

Trending Mon, 1 Apr 2019

Gambar Dan Video Rasmi Perkahwinan Penuh Gemilang Sultan Kelantan Akhirnya Tular

Pasangan ini kini dikatakan sedang menanti kehadiran cahaya mata sulung mereka. Apapun, tahniah diucapkan kepada kedua mempelai diraja. 

Trending Tue, 21 Jan 2020

‘Umpama Tanah Hiroshima Yang Dibom’-Tragedi Hitam 1991 Sungai Buloh Buat Netizen Sayu

Siapa sangka tragedi hitam ini pernah berlaku di Sungai Buloh..

Trending Mon, 7 Jan 2019

Mimpi Ngeri Pengantin Baru, Katerer Penipu Buat Kek Guna Polisterin

Malu, marah, sedih dan kecewa, perasaan pengantin bercampur-baur dengan perkahwinan idaman yang dimpikan bertukar tragedi

Trending Sun, 6 Jan 2019

Anak Menteri Antara Dua Ditahan Di Pusat Hiburan Kerana Positif Dadah

Lelaki berusia 31 tahun itu ditahan bersama seorang lagi lelaki berusia 33 tahun apabila didapati positif dadah jenis ganja.

Trending Thu, 19 Dec 2019

Comelnya gaun Katy Perry ni, jangan tak tahu ia jenama pereka tempatan!

Khoon Hooi terkenal dengan rekaan praktikal, moden dan sofistikated!

| Live TV