Trending By: SGMS Faida May 14, 2018 @ 3:13am

Tumpuan Media Antarabangsa, Rumah Mantan PM Jadi Popular

Laluan keluar masuk ke kediaman peribadi bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di Taman Duta di sini terus menjadi tumpuan pengamal media tempatan dan luar negara sehingga hari ini.

Kira-kira 20 pengamal media yang terdiri daripada wartawan dan jurukamera ‘berkampung’ berhampiran kawasan kawalan pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM), menunggu sebarang kemungkinan susulan pelbagai dakwaan dan laporan terhadap bekas perdana menteri itu.

Kumpulan media tidak dibenarkan memasuki kawasan simpang masuk ke kediaman Najib dengan jarak kira-kira 100 meter yang dikawal pasukan polis dengan penempatan balai polis bergerak.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul ACP R. Munusamy, ketika dihubungi Bernama, berkata pihak polis sentiasa mengawal keselamatan di kawasan itu sebagai langkah pencegahan jenayah serta bagi menjamin keselamatan penduduk sekitar kawasan berkenaan.

Semalam, Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengesahkan beliau telah menghalang Najib dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor daripada meninggalkan negara dan telah disenaraihitamkan oleh Jabatan Imigresen untuk ke luar negara.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 20 Dec 2018

Gara-Gara Vape… Remaja Hilang Semua Gigi?

Laman web jenama tersebut ada memuat naik amaran mengenai bateri pen vaping tersebut boleh gagal dan meletup tetapi kenapa masih membelinya

Trending Sat, 5 May 2018

Bergaduh ‘Rebut’ Isteri Orang, Lelaki Maut Ditetak!

Katanya, siasatan awal mendapati mangsa yang baru pulang ke rumah mendapati suspek dan isterinya berdua-duaan di situ sebelum berlaku pergaduhan!

Trending Mon, 11 Dec 2017

Bawa Senjata Walau Untuk Keselamatan Diri, Boleh Dipenjara Sehingga 10 Tahun

Bawa Senjata Walau Untuk Keselamatan Diri, Boleh Dipenjara Sehingga 10 Tahun

Trending Sun, 13 Oct 2019

Bayi Comel Bercampur Najis Ditemui Dalam Tong Sampah

Netizen Berang Dengan Pelaku Zalim Buang Anak

Trending Tue, 23 Oct 2018

Media Prima Radio Networks Rebrands to Ripple!

There are seven new platforms joining the radio station.

Trending Tue, 20 Aug 2019

Setelah 80 tahun, Utusan Malaysia bakal ditutup

Baru-baru ini, seramai 100 orang pekerja Utusan Malaysia telah mengadakan demonstrasi tunjuk perasaan menuntut gaji yang tidak dibayar dari Jun hingga Ogos 2019. Utusan Malaysia yang dahulunya merupakan jentera UMNO yang menggunakan medium Utusan sebagai […]

Trending Tue, 10 Apr 2018

Employers are NOT Required to Give Employees Day Off on May 9th

So, does this mean we need to take an annual leave to vote?

Trending Fri, 20 Dec 2019

300位弱势孩童齐聚海拔6千英尺共庆圣诞!

配合圣诞节的来临,日前云顶世界邀请了来自10间不同慈善机构的300位小朋友,共赴一场位于海拔6千英尺的圣诞派对!

| Live TV