Trending By: SGMS Faida October 9, 2018 @ 10:00am

Turun 1 KG Dapat RM 180, Syarikat Murah Hati Perkenal Program Turun Berat Badan

Wah, kalau mana-mana syarikat anjurkan program sebegini pasti ramai nak join bekerja di situ. Apa tidaknya, pekerja diberi ganjaran untuk setiap kilogram yang turun, dia akan dibayar RM 180. Best kan?

Sebuah syarikat di Guilin, China bermurah hati memberi ganjaran kepada pekerja dengan menganjurkan program pengurusan berat badan. 

Untuk tempoh tiga bulan, setiap kilogram yang berjaya diturunkan akan menerima bayaran sebanyak RM180.

Selepas pengumuman dibuat, sebahagian besar pekerja bersemangat untuk turut serta dalam program itu. Siapa tak nak kan? 

Menurut salah seorang pekerja dikenali sebagai Meng menetapkan penurunan sebanyak 15 kilogram dalam masa 90 hari bermula 11 September lalu.

Sejak program itu dijalankan, Meng telah berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 5kg. Itu bermakna dia telah berjaya memperoleh ganjaran sebanyak RM900.

“ Saya teruja untuk turunkan berat badan dengan lebih banyak lagi. Saya turut rasa lebih bertenaga daripada sebelum ini.” katanya.

Ganjaran hanya diberikan kepada mereka yang berjaya sahaja, namun jika gagal dalam cabaran tersebut mereka akan dikenakan denda.

Ramai netizen memuji usaha yang dilakukan syarikat berkenaan namun ada yang ‘sinis’ dengan berpendapat ‘ Tak tahu la pula kalau orang berbadan besar boleh buat duit dengan cara mudah ini’

Bagaimana dengan anda pula, setuju ke tak? Tanya boss anda kalau dia pun berminat nak buat program serupa. Best kan?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 18 Mar 2018

艾莎公主现身暴风雪街头!解救陷入雪地的警车

迪士尼经典动画《冰雪奇缘》(Frozen)的艾莎(Elsa)拥有掌控冰雪的魔力,深受影迷喜爱。不过,美国网友日前直击「艾莎」现身波士顿街头,还撩起裙摆、协助受困警车脱离雪堆,而当时的影片也在网路上爆红疯传。

Featured Sun, 21 Mar 2021

Elizabeth Tan Dikhabarkan Sudah Berkahwin?

Mesti ramai yang patah hati ni..

Featured Thu, 3 Jun 2021

M40, T20 Layak Terima Bantuan Moratorium

Bantuan moratorium akan diberikan kepada mana-mana individu yang mengalami pengurangan pendapatan dan hilang punca pendapatan ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP 3.0). Menurut Menteri Kewangan, Senator Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz berkata, kelayakan […]

Trending Tue, 7 Apr 2020
Trending Fri, 23 Nov 2018

Guru-Guru Di Malaysia Adalah Antara Guru Yang Paling Berdedikasi Di Dunia!

Ini adalah menurut bancian yang dilakukan oleh Cambridge Assessment International Education.

Trending Sat, 31 Mar 2018

Kegiatan Hasil Ubat Haram Dan Tiruan Dekat Kandang Babi

Sebuah kilang haram terletak di Pulau Pinang menyembunyikan ubat-ubatan haram, tiruan dan berbahaya bersebelahan lokasi kandang babi.

Trending Tue, 18 Dec 2018

5 Perkara Menarik Tentang Miss Universe Terbaru, Catriona Gray

Saksikan juga sedutan di mana dia ditanya soalan yang mencabar!

Trending Fri, 12 Apr 2019

Niat Nak Bergurau, Kecaman Pula Yang Dapat!

Hairul bergurau je tu, dia kan memang happy go lucky orangnya.

Trending Wed, 7 Mar 2018

Lawak! Koleksi Biskut Viral Bikin Pecah Perut

Biskut viral yang menggunakan hanya empat bahan asas ini semakin mendapat perhatian bukan sahaja kerana bahan-bahannya yang murah tetapi bentuk biskut ini juga menjadi bahan lawak sebaik sahaja keluar daripada ketuhar

Trending Mon, 5 Nov 2018

Gadis Ini Tular Gara- Gara Wajah Seiras Siti Nurhaliza, Mira Filzah

Sekali pandang macam Datuk Seri Siti Nurhaliza, dua kali pandang macam Mira Filzah pula. Ish ish… cantik betul awak ni!

| Live TV