Trending By: SGMS Enal August 16, 2018 @ 3:45pm

Tweet “Matinya Seorang Yang Suka Fitnah,”

Kematian ADUN Balakong malam semalam diratapi ramai orang termasuk sahabat yang masih terkejut dengan kepergiannya.

Pun begitu, tindakan seorang pemimpin muda UMNO, Razlan Rafii mengeluarkan kenyataan keras melalui laman akaun Twitter miliknya diatas kematian Eddie Ng, dilihat melangkaui adab kerana tidak menghormati dan menjaga sensitiviti keluarga mendiang.

Dewan Undangan Negeri Balakong itu telah meninggal dunia dalam satu kemalangan mengakibatkan sebuah lori dan keretanya hancur teruk di Lebuhraya Cheras – Kajang awal pagi tadi.

Kenyataan Razlan Rafii itu walau bagaimanapun diselar seorang wanita yang mengaku anak kepada Datuk Seri Abdul Manan Ismai, bekas anggota parlimen Paya Besar yang meninggal dunia disebabkan sakit tulang belakang pada Februari lalu.

Status Razlan dibalas bersama kenyataan berbaur amarah bersama skrin perbualan WhatsApp yang menunjukkan mesej berbentuk kejian sehingga melabelkan arwah sebagai pemerintah zalim dan perompak duit rakyat.

Terbaru, Razlan dilihat telah menurunkan kenyataan tersebut dan meminta maaf secara terbuka melalui akaun Twitter miliknya.

Sumber: Razlan Rafii

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 19 Jan 2021
Trending Wed, 25 Jul 2018

“Siapa Biasa Dengan Industri Fesyen Akan Lebih Faham” – Safiey

Tidak dinafikan fesyen itu adalah sesuatu yang subjektif. Tetapi, sebagai seorang yang pernah berhijrah daripada seorang lelaki dan kemudian mengubah semula penampilan menjadi seorang wanita adalah sangat dikesali dan itu adalah sesuatu yang amat menjengkelkan bagi semua rakyat  Malaysia.

Trending Mon, 3 Sep 2018

Patah Tumbuh Hilang Berganti. Elfira Loy Bertunang Lagi

Majlis merisik dan bertunang itu berlangsung secara tertutup di kediaman pelakon itu di Alam Damai, sekitar  jam 10 pagi semalam.

Trending Fri, 3 Jan 2020
Trending Tue, 23 Jan 2018

马来西亚农历新年「6大专属文化」

“换上新春联,迎接最旺的一年,都是wonderful moment……”有没有觉得无论都走到哪个角落,似乎都可以听到新年歌,那代表农历新年即将来临咯!除了听新年歌和拜年之外,到底马来西亚农历新年还有哪些专属「文化」呢?

Trending Wed, 4 Mar 2020

《XTRA中文》停止更新

亲爱的读者: 您好,感谢各位长期以来给予网站的大力支持。 随着公司战略的调整推进,从即日起《XTRA中文》将停止更新。 via GIPHY 祝愿各位安康吉祥。

Trending Sat, 17 Oct 2020

Menang Anugerah Asian Academy, Ejen Ali The Movie & Alif Sofia Cipta Sejarah

Siri animasi popular, Ejen Ali The Movie dan Alif & Sofia berjaya mengharumkan nama Malaysia dengan merangkul kemenangan pada Asian Academy Creative Awards 2020, semalam Ejen Ali the Movie berjaya memenangi kategori Arahan Terbaik (Fiksyen) menerusi […]

| Live TV