Trending By: Salma Syahbuddin February 3, 2020 @ 4:42pm

[VIDEO] Fasih Berbahasa Jepun, Nenek Ini Buat Netizen Kagum

Menguasai bahasa asing sebagai bahasa ketiga adalah suatu kelebihan yang bukan semua orang miliki. Justeru Itu, tidak hairanlah sekiranya nenek ini viral di laman twitter cucunya.

Menerusi akaun Twitter @zlishfq iaitu cucu kepada warga emas ini, nenek beliau bersembang bersamanya yang baru sahaja pulang dari Jepun. Dan, dengan fasihnya nenek ini bertutur dalam bahasa Jepun sehinggakan cucunya itu sendiri kagum dengan kepetahan neneknya itu.

 

 

 

 

 

Padulah Tok!
 
Kepetahan warga emas ini bertutur dalam bahasa Jepun tidak boleh disangkal lagi. Al-maklumlah, masyarakat yang hidup di zaman penjajahan Jepun dahulu sedikit sebanyak perlu menguasai bahasa ini. Sama seperti arwah nenek min juga.
 
 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 20 Mar 2018

Lelaki Tembak MH17 Bunuh Diri?

Polis Mykolaiv dalam satu kenyataan di Facebook, menyifatkan insiden itu sebagai kes bunuh diri tetapi menyiasat kemungkinan ia satu “pembunuhan dirancang”.

Trending Fri, 16 Nov 2018

Transformasi Selebriti ‘Sebelum-Selepas’ Popular Bakal Buat Kamu Terkejut

Memang berbeza betul…Apa rahsia mereka agaknya?

Featured Sat, 27 Jan 2018

Yuna Sah Milik Adam Sinclair

Penyanyi popular, Yuna kini sah bergelar isteri kepada jejaka pilihan hatinya, Adam Sinclair. Penyanyi yang kini menetap di Amerika Syarikat itu melangsungkan perkahwinan pada Jumaat, 26 Januari 2018 bertempat di Puncak Rimba, Bentong, Pahang.

Trending Tue, 13 Feb 2018

IQRAM DINZLY VS NUR SAJAT

Iqram berpakaian ala ala perempuan dengan blazer berekorkan  skirt jarang berseluar thight manakala Sajat pula persis “ratu cantik” dalam fesyen gaun labuh shoulder cut bergemerlapan.

Trending Thu, 22 Oct 2020
Trending Wed, 28 Feb 2018

超可爱「海象信箱」每天上演时装秀

相较于本地千篇一律的信箱,在国外可是有各式各样的信箱,更有不少屋主会把信箱当作是自己住宅的标志之一。日前就有美国网友分享邻居的「可爱海象信箱」,且会不定时换装,上演海象时装秀。

Trending Fri, 28 Feb 2020
Trending Thu, 25 Jan 2018

Perangkap Lipas Tak sampai 10 Ringgit Pon, Tetapi …

Lipas, salah satu binatang yang menggelikan. Buat la bermacam cara sekalipun, pasti lipas akan muncul di sesetengah bahagian di rumah terutama di bahagian dapur, atau ruang tamu. Lebih merimaskan kalau kita jumpa lipas dalam kereta. […]

Trending Sat, 7 Mar 2020

| Live TV