Replicated Draft By: Nabihah March 29, 2023 @ 3:14pm

[VIDEO] “Mari Bantu Rakyat Untuk Maju Ke Hadapan, Jangan Buat Tak Nampak Mereka Yang Tercicir”

Datuk Munirah Abdul Hamid, Pengasas PERTIWI (Pertubuhan Tindakan Wanita Islam Malaysia) menggesa kita semua untuk bertindak dengan bijak dengan membantu rakyat yang tercicir untuk maju ke hadapan bersama-sama.

OHBULAN! duduk bersama Datuk Munirah, berbincang tentang bagaimana untuk kita membantu orang ramai, lebih lagi di bulan Ramadan yang mulia ini. Saksikan video penuh di bawah.

Di bulan yang mulia ini, foodpanda Malaysia bersama-sama Coca-Cola bekerjasama dengan PERTIWI untuk memberi kembali kepada yang memerlukan, terutama kepada kanak-kanak, rakan jalanan dan keluarga-keluarga yang tidak berkemampuan. Bukan itu sahaja, seluruh rakyat Malaysia juga dijemput untuk turut membantu dengan inisiatif yang ditawarkan oleh foodpanda Malaysia.

Inisiatif ini adalah usaha foodpanda Malaysia, Coca-Cola dan PERTIWI dengan harapan membawa erti dan sinar baru kepada mereka yang memerlukan, lebih-lebih lagi dengan Ramadan dan Raya yang kian dekat.

Pengguna aplikasi foodpanda Malaysia digalakkan untuk menggunakan kod PANDA sepanjang bulan Ramadan ini. Setiap pesanan yang menggunakan kod baucar, foodpanda Malaysia akan menyumbangkan satu hidangan kepada kanak-kanak, rakan jalanan dan keluarga yang di bantu PERTIWI. Pesan dan sumbangkan hidangan untuk yang memerlukan.

Bukan itu sahaja, foodpanda Malaysia juga bekerjasama dengan Coca-Cola, di mana setiap pesanan yang mengandungi barangan dari Coca-Cola menggunakan kod baucar PANDA, dua hidangan akan di sumbangkan kepada yang dibantu. Kod baucar juga boleh di gunakan untuk servis penghantaran makanan, pengambilan sendiri, foodpanda shops dan pandamart.

Marilah kita sama-sama memberi kembali kepada mereka yang memerlukan agar bulan yang mulia ini lebih manis bila dikongsi bersama.

Untuk maklumat lanjut, boleh KLIK sini!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 25 Jun 2021

Sering Terima Cadangan Perlanjutan Program i-Sinar & i-Lestari, Kerajaan Cuba Cari Penyelesaian – Tengku Zafrul

Menteri Kewangan, Datuk Seri Tengku Zafrul Aziz Tengku Abdul Aziz memberitahu kerajaan telah menerima pelbagai cadangan termasuk pelaksanaan i-Sinar 2.0 dan i-Lestari. Menerusi laman Facebooknya, beliau menjelaskan telah mengambil kira pelbagai cadangan dan permintaan oleh […]

Trending Mon, 3 Feb 2020
Drama Thu, 25 Aug 2022
Trending Mon, 18 Nov 2019

Jangan Tekan Anak Keterlaluan Dalam Pelajaran – Permaisuri

Jangan mudah terpengaruh dengan mereka yang suka berkongsi di internet. Setiap anak ada kelebihan tersendiri

Featured Fri, 9 Jul 2021

Ambil Pelakon Veteran Jadi Watak Utama, Ramai Tertunggu Drama Ayahanda

Sebuah drama yang diadaptasi daripada novel DBP yang merupakan karya ternama penulis sastera terulung iaitu Allahyarham Azizi Haji Abdullah mencuri perhatian penonton di sosial media. Drama Ayahanda mengisahkan konflik yang dihadapi oleh seorang ayah yang […]

Trending Fri, 1 Oct 2021

Azzam Sham Selamat Bertunang Dengan Sheryl Shazwanie

Penyanyi muda, Azzam Sham, 24, selamat melangsungkan pertunangan dengan penyanyi Sheryl Shazwanie, 24, semalam. Selepas menjalin hubungan cinta, Azzam dan Sheryl melangkah ke fasa seterusnya dan memilih ulang tahun kelahiran Sheryl sebagai tarikh istimewa pertunangan […]

error: Content is protected !!