Trending By: Asrul Haliff March 2, 2020 @ 1:06pm

[VIRAL] Tak Pernah Lagi Orang Tengok Anak Kena Denda Disuruh Gelek!

Gara-gara pukul adik sebab naughty, adik berumur empat tahun ini disuruh gelek-gelek sampai taubat!

Bila kita cakap pasal hukum anak, mesti orang ada persepsi negatif kan? Tapi, video yang baru-baru ini tular di media sosial menunjukkan seorang ibu merakam ragam anaknya yang berumur empat tahun didenda membuatkan warga netizens gelak terbahak-bahak.

Daripada video berdurasi 1 minit 24 saat yang dimuatnaik oleh Rabiatul Adawiyah Yusak di Facebook, adik yang berumur empat tahun tersebut difahamkan telah memukul adiknya menggunakan kayu (dengan manja lah kot) dan sebagai hukuman, si ibu menyuruh adik ini gelek-gelek walaupun menangis teresak-esak.

“GELEK SOME MORE!”

Apabila video ini dimuatnaik semula di Twitter oleh Fahad Iman, sepantas kilat mendapat perhatian para-para Twitter-ians  diluar sana, sampai mendapat ribuan retweets dan likes!

Kalau you all belum tengok lagi video itu, pasti Monday blues korang semua hilang dengan serta-merta!

Mum is kejam tak ajak aku”—netizens semua terhibur.

Lepas je video itu mendapat perhatian, cepat sahaja orang komen mengatakan “denda” tersebut terlalu comel dan kreatif! Walaupun ada yang cakap tak elok untuk si ibu mengajar penggunaan perkataan”gelek” sejak umur kecil, netizens yang lain pula pandang sebelah mata dan sokong kaedah ini jika dibandingkan dengan hukuman-hukuman lain seperti pukul atau tinggikan suara.

So para ibu-ibu bapa-bapa diluar sana, mungkin anda boleh mula suruh anak anda “gelek some more” bila mereka nakal.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 19 Apr 2021

Pelbagai Koleksi Ekslusif… Jualan Beg, Kasut Raya Bata Curi Tumpuan!

Seperti biasa, setiap kali kita menjengah bulan Ramadan, orang ramai pasti tidak sabar menanti tawaran hebat jualan hari raya. Selain boleh berjimat, berbelanja di musim perayaan juga adalah waktu terbaik untuk menambah koleksi peribadi. Sinonim […]

Trending Sun, 23 Jun 2019
Trending Fri, 29 May 2020
Trending Fri, 12 Apr 2019

#SetulusIkhlas: Kisah Pemandu Grab Sanggup Redah Hujan Buat Hati Pengacara Ini Tersentuh

Semoga kita semua dikurniakan rezeki yang melimpah dengan membantu sesama manusia. Yang penting, ikhlas. Tak gitu? 

Featured Tue, 16 Feb 2021
Trending Wed, 18 Jul 2018

Catwalk Sambil Menyusukan Bayi. Hebat Mara Martin!

Mara Martin menyusu dan mengendong anaknya, Aria ketika pertunjukan baju renang tahunan, Sports Illustrated.

Trending Mon, 23 Dec 2019

This 23 Years Old Former Disney Star Has Been Awarded GQ Australia’s Woman Of The Year

The best thing is, she’s only 23 years old and she’s just getting started!

Trending Sun, 20 Jan 2019

Nama Pada Bayi ‘Seviyeli Roumeli Hissar 1453’ , Apa Maksudnya?

Janggal, Bayi Baru Lahir Diberi Nama ‘Seviyeli Roumeli Hissar 1453’ Rupanya Bermaksud Ini

| Live TV