Trending By: Asrul Haliff March 2, 2020 @ 1:06pm

[VIRAL] Tak Pernah Lagi Orang Tengok Anak Kena Denda Disuruh Gelek!

Gara-gara pukul adik sebab naughty, adik berumur empat tahun ini disuruh gelek-gelek sampai taubat!

Bila kita cakap pasal hukum anak, mesti orang ada persepsi negatif kan? Tapi, video yang baru-baru ini tular di media sosial menunjukkan seorang ibu merakam ragam anaknya yang berumur empat tahun didenda membuatkan warga netizens gelak terbahak-bahak.

Daripada video berdurasi 1 minit 24 saat yang dimuatnaik oleh Rabiatul Adawiyah Yusak di Facebook, adik yang berumur empat tahun tersebut difahamkan telah memukul adiknya menggunakan kayu (dengan manja lah kot) dan sebagai hukuman, si ibu menyuruh adik ini gelek-gelek walaupun menangis teresak-esak.

“GELEK SOME MORE!”

Apabila video ini dimuatnaik semula di Twitter oleh Fahad Iman, sepantas kilat mendapat perhatian para-para Twitter-ians  diluar sana, sampai mendapat ribuan retweets dan likes!

Kalau you all belum tengok lagi video itu, pasti Monday blues korang semua hilang dengan serta-merta!

Mum is kejam tak ajak aku”—netizens semua terhibur.

Lepas je video itu mendapat perhatian, cepat sahaja orang komen mengatakan “denda” tersebut terlalu comel dan kreatif! Walaupun ada yang cakap tak elok untuk si ibu mengajar penggunaan perkataan”gelek” sejak umur kecil, netizens yang lain pula pandang sebelah mata dan sokong kaedah ini jika dibandingkan dengan hukuman-hukuman lain seperti pukul atau tinggikan suara.

So para ibu-ibu bapa-bapa diluar sana, mungkin anda boleh mula suruh anak anda “gelek some more” bila mereka nakal.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 15 May 2018
Trending Sun, 29 Jul 2018

Tarif Air Selangor Bakal Naik?

Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari memaklumkan bahawa proses penstrukturan semula industri air di Selangor yang tertangguh sebelum ini akan dimuktamadkan pada awal atau pertengahan Ogos depan

Trending Thu, 13 Dec 2018
Trending Tue, 25 Jun 2019
Trending Wed, 17 Jan 2018

6个月的宝宝打针喊「真疼啊」众人惊呆

微博近日流传一段影片,一名6个月大的婴儿去打针,护士打完将针头拔出来,然后用棉花棒按住,婴儿一直大哭,抱着婴儿的男子试图安抚,忽然婴儿大叫一声「真疼啊」,把一旁的人逗笑了。

Trending Tue, 26 Feb 2019
Trending Mon, 9 Mar 2020

[VIRAL] Hebat Dan Bertenaga! Atuk 103 Tahun Nikahi Gadis Usia 30 Tahun!

CINTA datang kepada seseorang tanpa mengenal siapa dan masa. Ini yang berlaku di Sulawesi apabila seorang lelaki berusia 103 tahun nekad mengahwini seorang gadis berusia 30 tahun! Lelaki yang dikenali dengan nama Muhamade ini berkahwin […]

Trending Sun, 22 Jul 2018

Jom Kenali 4 Selebriti Wanita Tempatan Popular Dengan Bakat Melukis Luar Biasa

Bukan saja cantik dan berbakat, Anzalna Nasir, Emma Maembong, Tiz Zaqyah dan Shila Amzah juga handal melukis.

Trending Wed, 21 Aug 2019

Mattel BTS IDOL Dolls and UNO™ BTS are Now Ready to be Grabbed by ARMYs in Malaysia

The wait is over! Malaysian ARMYs can now have their favourite oppas in their rooms with dolls and cards from major retailers later this month.

Trending Thu, 19 Apr 2018

Isteri Pemimpin Korea Utara Naik Pangkat

Kenaikan pangkat Sol Ju mungkin sebahagian usaha Pyongyang menunjukkan Korea Utara sebagai ‘negara normal’, ketika ia bersedia untuk pertemuan dengan Presiden Korea Selatan, Moon Jae in pada Jumaat depan dan kemudian dengan Presiden Donald Trump.

| Live TV