Trending By: Asrul Haliff March 2, 2020 @ 1:06pm

[VIRAL] Tak Pernah Lagi Orang Tengok Anak Kena Denda Disuruh Gelek!

Gara-gara pukul adik sebab naughty, adik berumur empat tahun ini disuruh gelek-gelek sampai taubat!

Bila kita cakap pasal hukum anak, mesti orang ada persepsi negatif kan? Tapi, video yang baru-baru ini tular di media sosial menunjukkan seorang ibu merakam ragam anaknya yang berumur empat tahun didenda membuatkan warga netizens gelak terbahak-bahak.

Daripada video berdurasi 1 minit 24 saat yang dimuatnaik oleh Rabiatul Adawiyah Yusak di Facebook, adik yang berumur empat tahun tersebut difahamkan telah memukul adiknya menggunakan kayu (dengan manja lah kot) dan sebagai hukuman, si ibu menyuruh adik ini gelek-gelek walaupun menangis teresak-esak.

“GELEK SOME MORE!”

Apabila video ini dimuatnaik semula di Twitter oleh Fahad Iman, sepantas kilat mendapat perhatian para-para Twitter-ians  diluar sana, sampai mendapat ribuan retweets dan likes!

Kalau you all belum tengok lagi video itu, pasti Monday blues korang semua hilang dengan serta-merta!

Mum is kejam tak ajak aku”—netizens semua terhibur.

Lepas je video itu mendapat perhatian, cepat sahaja orang komen mengatakan “denda” tersebut terlalu comel dan kreatif! Walaupun ada yang cakap tak elok untuk si ibu mengajar penggunaan perkataan”gelek” sejak umur kecil, netizens yang lain pula pandang sebelah mata dan sokong kaedah ini jika dibandingkan dengan hukuman-hukuman lain seperti pukul atau tinggikan suara.

So para ibu-ibu bapa-bapa diluar sana, mungkin anda boleh mula suruh anak anda “gelek some more” bila mereka nakal.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 16 Oct 2019

Jumlah Kematian Akibat Taufan Hagibis Meningkat 74 Orang

Moga-moga ramai yang dijumpai dengan selamat

Trending Tue, 23 Apr 2019

Baling keju ke wajah bayi, kegilaan apakah ini warganet?

Keju melekat di muka si kecil memang nampak comel, tapi kesian!

Trending Mon, 4 May 2020
Trending Wed, 22 Jul 2020
Trending Fri, 12 Jul 2019

Avid Durian Eaters Out There, You Might Want to Read This Before Gobbling Another One!

They say all food is food! But guess not all foods go well together in the tummy. Apparently, Durian can’t be eaten together with…

Trending Mon, 25 Feb 2019

这款让人脸红「形状」项链竟在网上卖到缺货!

女子将项链设计成让人「脸红的形状」放上网路,大家竟然抢着要还卖到缺货先关店!

Trending Mon, 14 Sep 2020
Trending Wed, 12 Dec 2018

Gelagat Selebriti Malaysia Melihat Perlawanan Malaysia Menentang Vietnam

Malaysia bakal beraksi di final kedua pada Sabtu, 15 Disember.

Trending Fri, 13 Nov 2020

| Live TV