Trending By: SGMS Enal January 26, 2019 @ 2:53pm

Wajah Tak Cantik Selepas Pembedahan, Video Blogger Bunuh Diri

Enggan melihat wajah sendiri yang ‘rosak’ selepas menjalani pembedahan plastik, seorang wanita berusia 23 tahun di China ditemui mati bunuh diri.

Liu yang juga merupakan video blogger terkenal di China dipercayai menjalani beberapa pembedahan yang lain bagi memperbetulkan wajahnya yang tidak cantik setelah menjalani pembedahan yang tidak berhasil.

Menurut laporan berita tempatan, sehari sebelum Liu ditemui mati, dia sempat menaiki bangunan setinggi 18 tingkat untuk bunuh diri tetapi sempat diselamatkan oleh pasukan bomba yang bergegas ke tempat kejadian.

Sebuah video memaparkan detik-detik Liu mahu membunuh diri di atas bangunan tular di media sosial di China dan menerima pelbagai reaksi dari netizen yang rata-ratanya berasa kasihan melihatnya yang berada dalam tekanan.

Dalam rakaman tersebut juga, Liu dilihat menjerit bahawa dia enggan melihat wajahnya sendiri yang dianggapnya tidak cantik meskipun telah menjalani pelbagai pembedahan.

Jelas beberapa orang yang mengenali mendiang, Liu merupakan gadis ceria yang aktif dilaman sosial selain terkenal dengan wajah yang asli cantik sebelum melakukan pembedahan.

Liu menjadi semakin tekanan selepas pembedahan wajah pertama dijalaninya tidak memberi kepuasan kepadanya selain menyebabkan dia ditinggalkan teman lelakinya.

Sumber: South China Morning Post

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 4 May 2021

Nak Lebih Healthy Tapi Tetap Nak Enjoy Juadah Raya? Jom Gantikan 5 Bahan Masakan Ini!

Lepas dah sebulan berpuasa, sambutan Syawal adalah masa untuk membalas dendam dan makan semua makanan kan? Faham-faham je lah dengan rendang, lemang, lontong, semuanya tinggi dengan kolestrol tu! Sedap memang sedap tapi dalam tak sedar […]

Trending Fri, 18 May 2018

「青菜+锅子」变身范冰冰!泰国超低成本Cosplay女神

每次看到女明星穿上华丽的礼服,都好羡慕吗?想要尝尝变成女神的感觉,你可以自己做!

Featured Tue, 23 Feb 2021
Trending Wed, 29 Nov 2017

Jana pendapatan melalui Vending Machine ‘Boss Vend’

Ingin berniaga tetapi masih belum dapat mencari produk atau lokasi yang sesuai? Terbaru dilancarkan Vending Machine ‘Boss Vend’. Jom baca apa yang menarik

Featured Mon, 27 Sep 2021
Featured Sat, 17 Jul 2021

Jom Semak! Pemohon i-Citra Kini Boleh Semak Status Kelulusan Permohonan

Umum maklum, permohonan i-Citra KWSP sudah dibuka bermula 12 Julai lalu. Ramai pemohon yang ternanti nanti keputusan permohonan mereka. Justeru, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) baru sahaja mengumumkan melalui laman web rasmi berkaitan status permohonan […]

Trending Sun, 17 Mar 2019

Egg Boy Digelar Hero Kerana Baling Telur Ke Arah Senator Anning

Digelar Hero Kerana Baling Telur, Egg Boy Cecah 100K Pengikut di Instagram Dalam Masa Tak Sampai Sehari

Trending Tue, 3 Mar 2020
Trending Tue, 23 Jun 2020

Sekolah Boleh Ubahsuai Keperluan Asalkan Patuh SOP

Buat pihak sekolah dan guru-guru.

| Live TV