Trending By: SGMS Enal January 26, 2019 @ 2:53pm

Wajah Tak Cantik Selepas Pembedahan, Video Blogger Bunuh Diri

Enggan melihat wajah sendiri yang ‘rosak’ selepas menjalani pembedahan plastik, seorang wanita berusia 23 tahun di China ditemui mati bunuh diri.

Liu yang juga merupakan video blogger terkenal di China dipercayai menjalani beberapa pembedahan yang lain bagi memperbetulkan wajahnya yang tidak cantik setelah menjalani pembedahan yang tidak berhasil.

Menurut laporan berita tempatan, sehari sebelum Liu ditemui mati, dia sempat menaiki bangunan setinggi 18 tingkat untuk bunuh diri tetapi sempat diselamatkan oleh pasukan bomba yang bergegas ke tempat kejadian.

Sebuah video memaparkan detik-detik Liu mahu membunuh diri di atas bangunan tular di media sosial di China dan menerima pelbagai reaksi dari netizen yang rata-ratanya berasa kasihan melihatnya yang berada dalam tekanan.

Dalam rakaman tersebut juga, Liu dilihat menjerit bahawa dia enggan melihat wajahnya sendiri yang dianggapnya tidak cantik meskipun telah menjalani pelbagai pembedahan.

Jelas beberapa orang yang mengenali mendiang, Liu merupakan gadis ceria yang aktif dilaman sosial selain terkenal dengan wajah yang asli cantik sebelum melakukan pembedahan.

Liu menjadi semakin tekanan selepas pembedahan wajah pertama dijalaninya tidak memberi kepuasan kepadanya selain menyebabkan dia ditinggalkan teman lelakinya.

Sumber: South China Morning Post

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 15 Jan 2018

非一般便条纸 让你变成生活的艺术家

虽然说创作纸雕艺术品需要极高创意及一双巧手,但日本近日有公司推出一款纸雕模型便条纸(Memo纸),顾客不需刻意组装或做任何劳作,只要慢慢撕下、用光了便条纸,纸雕作品就会现形。

Trending Sat, 10 Mar 2018

Berita Palsu Lebih Mendapat Perhatian Di Twitter

Fenomena penyebaran berita palsu semakin berleluasa sejak kebelakangan ini. Ketika platform berita berginjak ke ruang digital, kredibiliti sesebuah berita yang dilaporkan boleh diragui kesahihannya.

Trending Wed, 7 Oct 2020
Trending Sat, 17 Oct 2020
Trending Wed, 17 Jun 2020
Trending Thu, 15 Mar 2018

Gurauan Makan Babi Cetus Kemarahan Ramai, Wanita Ini Tampil Mohon Maaf

Video yang dimuat naik oleh Arsy Hallawi, seorang wanita berhijab penuh sedang menikmati hidangan makan tengahari iaitu daging ‘babi’ bersama roti, semalam, telah mencetuskan kemarahan umat Islam, bukan saja di kalangan rakyat di negara kelahirannya Indonesia bahkan Malaysia juga serata dunia.

Trending Tue, 21 Apr 2020

MKI Umum Tiada Solat Terawih Di Seluruh Negara Ramadan Ini

Ini hakikat yang terpaksa diterima..

Trending Tue, 7 May 2019

Cabaran letak lipas di atas muka adalah trend remaja kini. Menjijikkan!

Sanggupkah anda menyelongkar dapur semata-mata untuk mengikuti cabaran ini?

Trending Fri, 6 Nov 2020

| Live TV