Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Salma Syahbuddin May 3, 2021 @ 4:03pm

Wajib Ada Insurans Bagi Jemaah Umrah Kerana…

Bagi jemaah umrah yang ingin memasuki Arab Saudi sam ada dengan visa umrah, lawatan dan pelancongan adalah diwajibkan agar mempunyai perlindungan insurans terhadap risiko jangkitan Covid-19.

Perkara ini dimaklumkan sendiri oleh Bank Pusat Arab Saudi dan Majlis Insurans Kesihatan Koperasi  mengenai keperluan untuk mengemas kini format polisi insurans.

Ianya bertujuan untuk menyediakan perkhidmatan penjagaan kesihatan bagi  bukan warganegara Arab Saudi dari luar negara untuk tujuan pelancongan, lawatan dan umrah sekiranya mereka dijangkiti virus berkenaan.

Disamping itu,  ianya untuk memastikan keselamatan semua pihak termasuklah akses yang cepat dan mudah bagi mendapatkan rawatan.

Malah, perlindungan insurans bagi warga asing yang datang ke Arab Saudi ini merangkumi kos rawatan orang yang dijangkiti, kos prosedur kuarantin dan pemindahan perubatan dalam keadaan kecemasan.

 

 

Sumber : BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 7 Jan 2019

Mimpi Ngeri Pengantin Baru, Katerer Penipu Buat Kek Guna Polisterin

Malu, marah, sedih dan kecewa, perasaan pengantin bercampur-baur dengan perkahwinan idaman yang dimpikan bertukar tragedi

Trending Sun, 13 Jan 2019

Tujuh UTC Kembali Beroperasi Sehingga 10 Malam

Tujuh UTC Akan Kembali Beroperasi Sehingga 10 Malam Mulai 22 Januari Ini

Trending Thu, 8 Oct 2020
Trending Wed, 30 May 2018

What if Rosmah’s Story is the Next Dukun?

It seems she dabbles in black magic.

Trending Tue, 24 Mar 2020

COVID-19: Pengorbanan Mulia Rakyat Turki Sanggup Edar Makanan Di Tepi Jalan Buat Golongan Miskin

Di saat situasi darurat ini, bersyukurlah kita masih mampu bertukar menu makanan dan hidup dalam keselesaan namun apa nasib golongan seperti ini?

Trending Sat, 24 Apr 2021

Hina Raja Permaisuri Agong, Aktivis Ini Akhirnya Ditahan Polis

Min tengok ramai juga yang buat #solidariti untuk Fahmi ni

Trending Wed, 30 May 2018

Elak Masalah Gangguan Seksual, Arab Saudi Perkenal Undang-Undang Baharu

Antaranya adalah hukuman penjara sehingga lima tahun dan denda sebanyak 300,000 riyal (RM318,126), kepada pesalah jika sabit kesalahan.

Trending Fri, 24 Apr 2020

| Live TV