Trending By: Salma Syahbuddin May 3, 2021 @ 4:03pm

Wajib Ada Insurans Bagi Jemaah Umrah Kerana…

Bagi jemaah umrah yang ingin memasuki Arab Saudi sam ada dengan visa umrah, lawatan dan pelancongan adalah diwajibkan agar mempunyai perlindungan insurans terhadap risiko jangkitan Covid-19.

Perkara ini dimaklumkan sendiri oleh Bank Pusat Arab Saudi dan Majlis Insurans Kesihatan Koperasi  mengenai keperluan untuk mengemas kini format polisi insurans.

Ianya bertujuan untuk menyediakan perkhidmatan penjagaan kesihatan bagi  bukan warganegara Arab Saudi dari luar negara untuk tujuan pelancongan, lawatan dan umrah sekiranya mereka dijangkiti virus berkenaan.

Disamping itu,  ianya untuk memastikan keselamatan semua pihak termasuklah akses yang cepat dan mudah bagi mendapatkan rawatan.

Malah, perlindungan insurans bagi warga asing yang datang ke Arab Saudi ini merangkumi kos rawatan orang yang dijangkiti, kos prosedur kuarantin dan pemindahan perubatan dalam keadaan kecemasan.

 

 

Sumber : BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 26 Jun 2018

Rosmah Likely to be Charged in 1MDB Case Too

It seems like justice is being served.

Trending Mon, 12 Mar 2018

Sex Club Opens in Shanghai and Women are Loving It!

Skirt Club opens their 1st club in Asia and the reaction from local women are definitely mind blowing.

Trending Mon, 20 Aug 2018

Ribut Pasir Tak Gugat Semangat Jemaah Haji

kejadian bermula sekitar jam 6.30 petang di mana jemaah haji dalam keadaan tidak menyangka kawasan itu akan dibadai ribut.

Featured Wed, 11 May 2022

#WhazzupNetizen: Neelofa Didakwa Riyak Kongsi Duit Raya Anak, Lucinta Luna Mahu Pindah KL & Penerbangan AirAsia Delayed

Ramai yang kata Neelofa saja ‘menunjuk’, netizen tak setuju Lucinta duduk di Malaysia?

Trending Sun, 4 Mar 2018

Akauntan Ditipu Sindiket Pinjaman Wang Dari Facebook

Akibat terlalu mudah percaya terhadap iklan pinjaman wang di Facebook, seorang akauntan berputih mata dan menanggung kerugian sebanyak RM132,120 selepas ditipu sindiket menawarkan pinjaman wang yang tidak wujud. Menurut sumber, kejadian itu bermula pada awal […]

Trending Fri, 9 Aug 2019

Do You Have What It Takes to Take on the #BacaBeritaChallenge?

Got talent? What are you waiting for? Now is the time to let out your long-awaited presenting skills with #BacaBeritaChallenge brought to you by Realme.

Featured Mon, 5 Jul 2021

Waktu Operasi Premis Makanan Kekal 6 Pagi Hingga 10 Malam

Waktu operasi premis makanan bagi fasa satu dan dua kekal bermula 6 pagi sehingga 10 malam seperti diumumkan sebelum ini. Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, ia bagi mengelakkan kekeliruan dalam kalangan […]

Trending Fri, 28 Jun 2019

| Live TV