Trending By: tex_admin April 9, 2018 @ 1:01pm

Walaupun Dikecam Teruk, Neelofa Tetap Menang Besar Di AME 2018

Kalau kita lihat sebelum ini, Neelofa dikecam teruk kerana memilih kelab malam untuk melancarkan koleksi tudung terbaharunya. Dia dianggap mencemarkan imej wanita berhijab dan tidak mementingkan sensitiviti agama.

Tetapi walaupun dikecam teruk ekoran isu tersebut, ia tidak menjadi penghalang bagi Neelofa untuk menang besar dalam Anugerah Meletop Era (AME) 2018 yang diundi sendiri oleh peminat-peminatnya. Ini menunjukkan bahawa masih ramai yang menyokong Neelofa!

Anugerah yang berlangsung meriah malam tadi diadakan di Stadium Axiata Arena Bukit Jalil bagi meraikan bakat-bakat dalam industri seni tanah air.

Pada tahun ini, Neelofa berjaya ‘menyapu bersih’ tiga kategori pencalonannya iaitu Drama Meletop (Red Velvet), Pelakon Televisyen (TV) Meletop dan Fesyen Meletop, sekaligus dinobatkan sebagai TOP TOP Meletop Wanita.

Manakala bagi kategori TOP TOP lelaki pula, Khai Bahar telah diumumkan sebagai pemenang selain memenangi kategori Penyanyi Meletop dan Lagu Meletop. Tahniah kami ucapkan kepada mereka! 

Foto: Utusan Online

Foto: Instagram Neelofa

Namun begitu, kemenangan yang diraih oleh Neelofa ini telah menimbulkan bualan hangat antara para netizen yang tidak berpuas hati. Lah, kenapa pula ni?

 

Tak henti-henti kan, Neelofa ini dikecam? Tetapi menurut Neelofa, kecaman yang diterima membuatkan peminat lebih kuat untuk menyokongnya. Neelofa menganggap publisiti buruk ke atas dirinya perlu dilihat daripada sudut positif.

“Dengan kecaman inilah membuatkan peminat berdiri teguh di belakang saya dan membawa saya kekal bersama mereka. Mereka juga terus bekerja keras demi kerjaya saya.

“Saya tak boleh menutup mulut orang daripada terus mengata. Apa yang saya boleh buat ialah kuatkan hati dan berusaha demi kerjaya seni dan perniagaan saya supaya menjadi inspirasi kepada orang lain,” katanya.

Apa pun tahniah kami ucapkan atas kejayaan semua artis yang telah berjaya merangkul Anugerah Meletop Era 2018. Anda semualah yang mewarnai industri tanah air kita.

Sumber: Twitter, Berita Harian

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 13 Mar 2018

Anak Jutawan Turki Maut Dalam Nahas Udara

Ketika kejadian, pesawat persendirian itu dalam perjalanan menuju Istanbul dari Sharjah, selepas Mina dan tujuh lagi rakannya bercuti di Emiriah Arab Bersatu (UAE), bagi meraikan majlis perkahwinannya.

Trending Thu, 10 Oct 2019

Katy Perry dan Orlando Bloom Langsungkan Perkahwinan Disember Ini

Sempat putus beberapa kali, akhirnya Katy Perry dan Orlando Bloom Bakal Menikah…

Trending Wed, 30 Jan 2019

超猛翻锅惊现「海嘨炒饭」网惊:日本无极限

近日网友在脸书分享一张照片,引发网友疯传,日本一男子手持大锅惊人奋力翻米饭的一幕,神乎其技啊!

Trending Mon, 10 Sep 2018

可爱萌鼠拍照看镜头摆POSE比YA!

小动物也会摆POSE吗?

Trending Sat, 11 May 2019

Bayi Guna ‘Walker’ Diluar Rumah Maut Digilis Treler

Bayi Guna ‘Walker’ Diluar Rumah Terlajak Hingga Ke Jalan Maut Digilis Treler

Trending Mon, 29 Apr 2019

爱迟到才是正常人!不同国家对「准时」的定义

「准时」向来被我们视为一项美德,也是一个必须的礼貌,甚至可以为此不满一个人……

Trending Thu, 27 Feb 2020

Ibu Ashraf Sinclair Akan Menetap Di Indonesia Bersama Bunga Dan Noah?

Semoga urusan keluarga Sinclair dipermudahkan

| Live TV