Trending By: Bibi Ramli December 25, 2018 @ 11:00am

Wanita Ini Keguguran 4 Kali Akibat Didera Oleh Suaminya Yang Curang Selama 43 Tahun

Dahlah suka menganiaya, curang pulak tu! Ya Tuhan, hanya dia yang tahu keperitannya.

Seorang wanita Singapura yang kini berumur 76 tahun telah mengalami keguguran sebanyak 5 kali di sepanjang perkahwinannya selama 43 tahun. Sebabnya bukan kerana dia tercedera secara tak sengaja tapi 4 daripadanya adalah angkara suaminya sendiri!

Menurut akhbar Sinchew, wanita ini yang bernama Tan, telah diperkenalkan kepada suaminya oleh saudara-maranya, dan pada mulanya, semuanya baik-baik sahaja.

Pada 1975, mereka mendirikan rumah tangga dan tak lama kemudian Tan hamil. Malangnya, sejak itulah suaminya yang bernama Hong itu mula menunjukkan belangnya sebagai seorang lelaki yang curang.

“Sebelum saya berumur 40 tahun, saya telah hamil lima kali tapi tiada kandungan yang panjang umur. Saya telah ditendang dan ditumbuk olehnya untuk bertahun-tahun lamanya.

“Empat daripada lima keguguran itu telah terjadi kerana (Hong). Satu lagi berlaku selepas saya bertengkar dengan kakak ipar,” kata Tan.

Foto: Sinchew

Dia mendedahkan lagi yang ketika kehamilannya yang pertama, Hong sudah menjalinkan hubungan sulit dan ingin membawa wanita itu pulang.

Tan tidak membenarkannya lalu dia didera dan akibatnya kandungan dalam perutnya tak selamat.

Lagi menyakitkan hati adalah ketika kehamilannya yang terakhir, Hong berkata, “Kita tak ada duit, kenapa kau masih nak ada anak?”

Selepas berkata demikian, dengan tiba-tiba Hong telah memijak perut Tan dan Tan mengalami pendarahan teruk! Akibatnya, fetus itu terpaksa dibuang supaya nyawa Tan dapat diselamatkan. Bayi dalam kandungan itu sudahpun berusia lapan bulan. Aduh!

Foto: Sinchew

Difahamkan yang Tan dan Hong bekerja sebagai pencuci bergaji rendah. Tan mendedahkan yang Hong akan menghabiskan kesemua gajinya untuk melayan ramai wanita lain lalu dia sendiri terpaksa membayar sewa rumah dan bil elektrik.

Penderaan dan kekecewaan Tan belum lagi berakhir. Dua bulan lalu, dia telah mengalami kecederaan di lengan kanannya di mana tulangnya telah retak setelah dipukul oleh Hong.

Walaupun dia kerap dianiaya, Tan masih percaya yang suaminya akan berubah pada suatu hari nanti. Mungkin Tan masih menaruh harapan cinta terhadap Hong. Entahlah.

Tapi pada 24 Oktober lalu, laporan mengatakan Hong, 71, telah didakwa kerana menyerang dan melanggar perintah penahanan yang dikemukan oleh Tan.

Harap-harap Hong akan dapat pembalasannya di mahkamah.

Jika anda berada di tempat Tan, apa yang anda akan buat apabila dianiaya?

Sumber: World Of Buzz

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 3 Jul 2020
Trending Sun, 18 Nov 2018

Nota Terakhir Jururawat Sebelum Bunuh Diri Bersama Dua Anak

”Saya Dah Tak Mampu Teruskan Kehidupan,” Nota Terakhir Jururawat Sebelum Bunuh Diri Bersama Dua Anak

Trending Wed, 30 May 2018

Geram! Video Warga Asing ‘Dibuli’ Di Kaunter Tular

Tak patut sungguh! Video pendek berdurasi sembilan saat itu menunjukkan kepala lelaki itu ‘diketuk’ oleh seorang pegawai lelaki menggunakan dokumen dipercayai pasport.

Trending Mon, 11 Feb 2019
Trending Tue, 28 Jul 2020
Trending Mon, 10 Sep 2018

Pengecualian SST Untuk Rokok Dan Warung Kecil

Menteri Kewangan Lim Guan Eng berkata selepas menerima pelbagai maklum balas daripada para peniaga kedai makanan dan minuman, pengecualian cukai SST ini harus diberikan kepada sewaan warung-warung kecil dalam perkarangan kedai.

Trending Fri, 10 May 2019

#SetulusIkhlas : Kasih Seorang Bapa, Tidak Halang Anak Peluk Islam

Begitu jelas sekali bahawa kasih seorang ayah itu tiada batas agama

Trending Fri, 3 Jan 2020

Take A Look At 2020’s Bridal Trends With This Malaysian Designer’s Night At The Museum

Darling, you look pretty in white but you look exceptional in Adila Long..

Trending Wed, 31 Jul 2019

Dua Beranak Nyaris Maut Dari Bangunan Runtuh

Mangsa berada di tingkat tiga bangunan sebelum berlaku runtuhan dan mangsa turut jatuh ke bawah.

Trending Thu, 4 Oct 2018

TERKINI! Mayat Remaja Lemas AKHIRNYA Ditemui

Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Putra Perdana itu dipercayai lemas selepas terjatuh ke dalam sebuah lombong di Taman Putra Perdana.

| Live TV