Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: SGMS Putri November 29, 2017 @ 1:51pm

We Care Journey Beramal Sambil Membeli-Belah

Ho…Ho…Ho…Christmas is approaching! Korang ada plan hujung minggu ini? Kalau belum, jom ke pusat beli belah Suria KLCC, Alamanda atau Mesra Mall dan dapatkan kad ucapan Krismas edisi istimewa sepanjang Disember ini.

Bagi membantu kanak-kanak menghidap penyakit ‘Spinal Muscular Atrophy’ (SMA), Suria KLCC Sdn Bhd mengumumkan pengumpulan dana sebagai salah satu inisiatif tanggungjawab sosial syarikat berkenaan. Pengarah Eksekutif Francis Tan memberitahu program ‘We Care Journey’ ini tidak berasaskan keuntungan sama sekali dan bergantung sepenuhnya kepada dana yang disalurkan oleh individu atau syarikat korporat.

“Kami menetapkan sasaran sekurang-kurangnya RM 15,000 melalui penjualan kad ucapan Krismas yang direka khas oleh kanak-kanak ‘We Care Journey’,” katanya menerusi siaran akhbar.

Pengunjung di seluruh pusat beli belah di bawah pengurusan Suria KLCC termasuk Alamanda dan Mesra Mall boleh mendapatkan kad ucapan Krismas dengan harga permulaan RM10. Wang dana terkumpul akan disalurkan ke badan berkenaan untuk pembelian tiga unit mesin ‘Standers’ bagi membantu meningkatkan fungsi sistem penghadaman, peredaran darah serta pernafasan.

Untuk pengetahuan semua, penyakit ini berpunca daripada genetik yang menyebabkan otot menjadi lemah sekaligus mengakibatkan hilang keupayaan untuk berjalan, makan dan bernafas. Ia boleh menyebabkan kematian di kalangan kanak-kanak. 

Jadi, apa salahnya kita berbelanja sambil menderma sepanjang Disember ini! Bak kata pepatah…berat sama dipikul, ringan sama dijinjing…

 Gambar ihsan: Shutterstock

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 7 Jan 2018

青苔壁画:独一无二的街头涂鸦

除了一般的颜料之外,艺术家常常会用一些生活周遭的物品来当作素材作画。就像这名来自英国的艺术家 Anna Garforth,她就以青苔为媒材,搭配自己的巧手打造出一幅又一幅的青苔壁画。

Trending Wed, 25 Mar 2020

COVID-19: Angka Kematian Meningkat, Malaysia Catat 17 Kes Hari Ini

Kementerian Kesihatan mengesahkan satu lagi kes kematian hari ini di Muar,Johor  sekali gus menjadikan jumlah kematian di negara ini menjadi 17 kes.  Menurut Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah , kes terkini membabitkan kes […]

Trending Mon, 15 Oct 2018

Siling Hotel Roboh, Pekerja Bangladesh Jatuh Dari Ketinggian 40 Kaki

Mangsa yang jatuh dari ketinggian 40 kaki itu mengalami kecederaan pada bahagian kepala.

Trending Mon, 19 Aug 2019

IZ*ONE’s Under Fire For Using Mosque as Aesthetics at KCON LA

IZ*ONE’s management really need to handle things better!

Trending Fri, 9 Oct 2020
Trending Sun, 28 Mar 2021

“The Jabal Rahmah” – Pelamin Neelofa & PU Riz Berinspirasikan Pergunungan Di Mana Adam & Hawa Dipertemukan

Selebriti popular, Neelofa mendedahkan pereka majlis perkahwinannya berjaya merealisasikan keseluruhan dekorasi hanya dalam masa sebulan sahaja. Neelofa yang baru sahaja bernikah dengan pendakwah selebriti, Haris Ismail atau PU Riz semalam bersyukur kerana acara pernikahannya berjalan […]

Trending Sat, 23 Jun 2018

Nak Cantik Punya Pasal, Wanita Ini Sanggup Minum Air Kencing Anjing

Wanita ini mendakwa air kencing anjing mengandungi vitamin A, vitamin E dan 10 gram kalsium yang mampu merawat kulit wajah.

Trending Wed, 20 Jun 2018

There are Turtles in Melaka and We NEED to Protect Them

We can’t let these endangered animals be exposed to anymore risks and hazards.

| Live TV