Trending By: Padin October 22, 2021 @ 2:12am

Wifi Sebelah Rumah, Semanis Senyumanmu & Tahyul Hiasi Slot Akasia & Samarinda Bulan Oktober Ini

Berita baik kepada peminat drama Melayu yang sentiasa mahukan naskhah terbaik di slot Akasia dan Samarinda TV3, jangan ketinggalan untuk menyaksikan lakonan hebat daripada pelakon-pelakon pujaan anda di bulan Oktober ini!

Antaranya, Zul Ariffin, Ruhainies, Aiman Hakim Ridza, Daiyan Trisha, Aniq Suhair, Wani Kayrie, Cik B, Fauziah Latiff, Rozita Che Wan dan ramai lagi.

AKASIA: WIFI SEBELAH RUMAH, MULAI 7 OKTOBER 2021, ISNIN – JUMAAT, 7.00 MALAM – 7.30 MALAM

Drama bersiri 16 episod ini diterbitkan oleh Orangetree Production, diarahkan oleh (Shuhaimi Zulkifli) dengan nukilan skrip oleh (Shahazril Hamzah) menampilkan pelakon-pelakon popular seperti Zul Ariffin, Ruhainies, Fadlan Hazim, Fazlina Ahmad Daud, Ridzuan Hashim dan ramai lagi.

Ghaz (Zul Ariffin) sentiasa mengunjungi sebuah kafe untuk mendapatkan akses internet disebabkan masalah wifi di rumahnya sendiri. Di situ Ghaz bertemu dengan jirannya Mira (Ruhainies) yang membantu dengan memberi kata laluan Wifi kediamannya. Sejak itu, Ghaz menyimpan perasaan dan berusaha untuk memikat hati Mira tetapi Ghaz perlu berani menghadap ayah Mira, Uncle Sam (Ridzuan Hashim) yang tegas. Kebetulan pula Mira mendapat kerja di tempat yang sama dengan Ghaz. Ghaz risau Fizi (Keith Foo) yang juga ketuanya akan berusaha memikat Mira.

Fizi seorang playboy, rupa-rupanya sememangnya rapat dengan Mira. Fizi cuba untuk memikat kembali dan akhirnya membuat keputusan untuk bertunang dengannya. Ini membuatkan Ghaz kecewa. Ghaz tidak mahu mengganggu hubungan Mira dan Fizi walaupun tahu perangai Fizi. Memandangkan Fizi sering sibuk, Mira meminta Ghaz temannya untuk membeli barangan persiapan pertunangannya dan meminta Zizi (Nurin Atiqah) berlakon menjadi tunang Ghaz. Lama-kelamaan Zizi mula jatuh hati pada Ghaz. Mira tidak tahu kenapa dia berasa cemburu apabila Zizi mula rapat dengan Ghaz. Apakah kesudahan hubungan Ghaz, Mira, Fizi dan Zizi? Adakah Mira tahu tentang perangai sebenar Fizi? Bagaimana pula Ghaz memberitahu Mira bahawa hubungan dia dan Zizi adalah lakonan semata-mata?

AKASIA: SEMANIS SENYUMANMU, MULAI 7 OKTOBER 2021, ISNIN – JUMAAT, 7.30 MALAM – 8.00 MALAM

Drama bersiri 16 episod ini diterbitkan oleh Parallax Pictures, diarahkan oleh Faizul Jais dengan nukilan skrip oleh Nur Syamsul Bahariah, menampilkan Aiman Hakim Ridza dan Daiyan Trisha sebagai tunggak utama.

Azim lakonan Aiman Hakim Ridza, merupakan seorang cef yang bekerja di restoran. Dia bertemu dengan Azra (Daiyan Trisha) seorang cef pastri. Azra mempunyai pandangan tersendiri terhadap kuih-kuih tradisional yang dibuat oleh Azim. Komen Azra membuatkan Azim tercabar kerana menganggap dia lebih handal dari Azra. Azim pergi ke kedai Azra dan sengaja memberi komen negatif tentang roti Azra, walhal Azim tak pernah menjamah pastri Azra.

Tanpa disangka, satu hari Azim meminta Azra untuk mengajarnya membuat kuih muih tradisional! Azra berbesar hati mengajar resipi turun-temurun keluarganya. Semasa di cafe, tiba-tiba Joe (Abbas Mahmod) bekas kekasih Azra muncul dan menimbulkan perasaan cemburu Azim. Azim mula menyedari dia telah menaruh hati terhadap Azra tetapi cuba menafikannya. Bagaimanakah perjalanan hubungan antara Azim dan Azra? Adakah Azra akan kembali kepada bekas kekasihnya Joe?

SAMARINDA: TAHYUL, MULAI 12 OKTOBER 2021, ISNIN – KHAMIS, 10.00 MALAM – 11.00 MALAM

Drama bergenre seram 15 episod ini merupakan terbitan Zeel Production, diarahkan oleh Junaimeramfizal Rahmat (Che Mi), nukilan skrip oleh Syed Muhammad Taufik Syed Abd Jalil dengan menampilkan Aniq Suhair, Wani Kayrie, Cik B, Adly Sofwan, Shah Khan, Aidit Noh, Tania Hudson, Fauziah Latiff, Rozita Che Wan dan ramai lagi.

Kisah bermula apabila sekumpulan content creator dari laman sosial “Tales Of Tahyul” telah merancang untuk merakam aktiviti paranormal di sebuah hutan di mana rangka manusia dipercayai milik kanak-kanak telah ditemui. Namun, rancangan mereka itu hanyalah lakonan semata-mata bagi tujuan meraih tontonan netizen. Hakikatnya, lokasi yang dipilih itu memang dihuni oleh makhluk halus. Lakonan dan penipuan mereka bertukar menjadi tragedi setelah mereka menerima gangguan makhluk halus.

Kumpulan tersebut dianggotai oleh Afiq (Aniq Suhair) dan rakan-rakannya, Fathia (Wani Kayrie), Illy (Cik B), Boy (Adly Sofwan) dan Hakim (Shah Khan). Afiq, Fathia dan Hakim rapat sejak tinggal bersama di rumah anak-anak yatim bernama Rumah Qaseh Syuhada yang dimiliki Puan Qaseh (Fauziah Latiff). Untuk menjayakan rakaman tersebut, walaupun lakonan, mereka sering berpegang kepada Makcik Hawa yang bekerja di sana mengatakan bahawa hantu adalah khayalan yang direka oleh fikiran kita untuk menakutkan kita.

Pada masa sama Ghazry (Aidit Noh), Mina (Tania Hudson) dan anak mereka Sofiya (adik Nur Dania Miazara) berusia 6 tahun telah berpindah ke banglo lama peninggalan keluarga angkat Ghazry. Kedua mereka mempunya minat sama iaitu mengambil gambar dan video. Kejadian pelik berlaku apabila setiap kali Mina mengambil gambar Sofiya, pasti ternampak bayangan dalam gambar tersebut. Paling menyeramkan apabila Sofiya sering bercakap seorang dan memberitahu ibunya dia ada rakan bermana Iris Adelia. Apakah misteri disebalik gambar itu? Dan apa hubungan kumpulan “Tales of Tahyul”, keluarga Ghazry dan Puan Qaseh?

Jangan ketinggalan untuk menyaksikan drama bersiri hebat ini di TV3! Untuk mendapatkan info terkini tentang drama kegemaran anda, layari laman sosial Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia, dan Instagram rasmi Drama Sangat iaitu @dramasangat!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 25 Jun 2019

Nak Bersuara Kena Bijak, Ratu Naga Selar Sifatkan Kenyataan Faizah Ariffin Tak Masuk Akal!

Ratu Naga menyifatkan kenyataan Naib Ketua Wanita Keadilan Pusat, Datin Faizah Ariffin tidak masuk akal.

Trending Sat, 8 Sep 2018

Renjatan Elektrik Bila Pegang Troli Pasaraya?

Rasanya ramai kot pernah mengalami situasi yang sama dimana setiap kali pegang besi akan rasa macam direnjat elektrik. Betul tak?

Trending Thu, 25 Feb 2021
Featured Tue, 16 Feb 2021
Trending Mon, 2 Apr 2018

(VIDEO) Huru-Hara Di Butik Victoria’s Secret Gara-Gara Sale. Nasib Baik Tak Runtuh!

Jadi memang betullah. Kadang-kadang bila ada jualan murah, sesetengah orang itu boleh hilang pedoman.

Trending Wed, 18 Mar 2020

[TERKINI] Covid-19 Kian Mengganas! Namun Gaji Pekerja Wajib Dibayar Walaupun…

Jadi, jangan panik gais! Semuanya untuk keselamatan kita bersama

Trending Wed, 13 Dec 2017

20张「神巧合瞬间」的完美照片

拍一张完美的照片似乎是一项艰巨的任务,对大多数的人来说几乎是不可能的。但是在正确的时间出现在正确的地点,就能拍出完美无缺的的照片。

Trending Tue, 12 Jun 2018

Netizen Berang, Kisah Sebenar Awek Dipukul Kekasih Durjana Viral!

Kisah sebenar video itu didedah oleh rakan baik lelaki berkenaan. Lantas, membuatkan netizen naik berang dengan alasan yang diberikan.

Trending Fri, 28 Aug 2020

| Live TV