Trending By: Salma Syahbuddin December 20, 2020 @ 10:47am

‘Yonny’ Album E.P Karya Agung Paling Ditunggu-tunggu

Penyanyi emo-rap popular Yonnyboii melakar sejarah tersendiri apabila tampil dengan sebuah album E.P. yang cukup istimewa berjudul ‘Yonny’.

Menampilkan 9 buah lagu dan padat dengan lontaran vokal penuh emosi ini pastinya dapat mengubat rindu peminat Yonniboii.

Mencatatkan pencapaian sejarah industri hiburan sebagai lagu paling banyak dimainkan menerusi pelantar digital.

Malah, kemunculan album E.P ‘Yonny’ sekali lagi memukau peminat industri hiburan tanahair kerana single SALAHKU yang diterbitkan kurang beberapa bulan yang lalu telah mendapat tontonan lebih tiga juta tontonan di Youtube.

Tambahnya lagi, album E.P ini juga turut bekerjasama dengan penerbit-penerbit profesional seperti Adam E, Freddie Laut,  zachsutton, Vincent88, Mingaling dan Wolfie menjadi tunjang kepada pembikinan lagu-lagu seperti Salahku, Salahku 3.0, Pelikk, Bayang, Hidup Giler, Sheenta, Sheenta With Shee, Boleh Bla dan Aku Itu Aku.

Dan sebanyak 80 peratus lagu-lagu dalam album E.P ini merupakan lagu-lagu yang pernah dirakamkan namun digubah semula dengan sentuhan penambahbaikan kualiti rakaman luar biasa.

” Terus-terang saya nyatakan kalau boleh saya nak buat semuanya sendiri, susah sebenarnya sebelum ini kerja-kerja seni saya dapat sentuhan orang lain. Namun selepas pengalaman kejayaan lalu, serta kualiti yang ada pada produser-produser ini menepati kehendak saya, saya rasa tidak salah untuk membina keyakinan dan mencipta semula kejayaan seperti sebelumnya,” katanya.

Tampil sisi lain Yonnyboii

Kemunculan album E.P Yonnyboii menampilkan sisi lain penyanyi kelahiran negeri Perak ini apabila Yonny menggarap elemen cinta dalam lagu ‘Sheenta’.

Apa yang menariknya, terdapat dua versi lagu Sheenta iaitu versi asal dan versi penampilan bersama bakat baru, Shee.

Berbeza dengan lagu-lagu hits garapannya, Sheenta pastinya akan menjadi batu pengukur terhadap kehebatan Yonnyboii menghasilkan karya secara versatile mengikut acuannya sendiri.

“Setiap album baik album E.P sekalipun terkandung kisah perjalanan cerita hidup saya diterjemahkan dalam bentuk muzik, tersusun rapi untuk dikongsi secara eksklusif kepada pendengar-pendengar yang sentiasa menyokong saya. There’s story behind everything!”

Album E.P berjudul ‘Yonny’ ini diterbitkan oleh syarikat rakaman Universal Music Malaysia dan Def Jam Malaysia dan kini boleh didengari di semua pelantar muzik.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 16 Mar 2020
Featured Thu, 10 Jan 2019
Trending Sun, 7 Jan 2018

Aku, Suami & Anak Di Sahkan Postif HIV …

Saya rasa dunia bagai terhenti seketika apabila secara tidak sengaja menjalani ujian darah di sebuah klinik kerajaan yang kemudiannya disahkan positif HIV,

Featured Sun, 21 Feb 2021

Kerajaan Cadang Keluarkan Pasport Vaksin Untuk Penerima Vaksin

Setelah hampir dua tahun memerangi COVID-19, Vaksin Pfizer BioNtech akhirnya tiba di Malaysia pada hari ini. Justeru, kerajaan bercadang untuk mengeluarkan pasport vaksin kepada individu yang sudah menerima vaksin COVID-19. Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr […]

Trending Sat, 2 Jan 2021

Bernikah Dengan Ahli Perniagaan, Nafiz Muaz Selamat Bergelar Suami

Tahniah Nafiz & isteri, selamat pengantin baru!

Trending Sat, 13 Mar 2021

Yonnyboii Bergabung Dengan Penyanyi Indonesia, Filipina & Thailand

Sejajar dengan pelancaran filem Disney berjudul ‘Raya And The Last Dragon’ dan untuk meraikan filem Walt Disney Animation Studios yang pertama berinspirasikan budaya Asia Tenggara, empat artis muzik terkenal yang berasal dari Indonesia, Filipina, Thailand […]

Trending Tue, 24 Jul 2018
Featured Tue, 23 Mar 2021

Neelofa, PU Riz Dikhabarkan Bakal Berkahwin Hujung Minggu Ini?

Sama sama kita tunggu kenyataan rasmi Neelofa😍

| Live TV