Trending By: Salma Syahbuddin December 20, 2020 @ 10:47am

‘Yonny’ Album E.P Karya Agung Paling Ditunggu-tunggu

Penyanyi emo-rap popular Yonnyboii melakar sejarah tersendiri apabila tampil dengan sebuah album E.P. yang cukup istimewa berjudul ‘Yonny’.

Menampilkan 9 buah lagu dan padat dengan lontaran vokal penuh emosi ini pastinya dapat mengubat rindu peminat Yonniboii.

Mencatatkan pencapaian sejarah industri hiburan sebagai lagu paling banyak dimainkan menerusi pelantar digital.

Malah, kemunculan album E.P ‘Yonny’ sekali lagi memukau peminat industri hiburan tanahair kerana single SALAHKU yang diterbitkan kurang beberapa bulan yang lalu telah mendapat tontonan lebih tiga juta tontonan di Youtube.

Tambahnya lagi, album E.P ini juga turut bekerjasama dengan penerbit-penerbit profesional seperti Adam E, Freddie Laut,  zachsutton, Vincent88, Mingaling dan Wolfie menjadi tunjang kepada pembikinan lagu-lagu seperti Salahku, Salahku 3.0, Pelikk, Bayang, Hidup Giler, Sheenta, Sheenta With Shee, Boleh Bla dan Aku Itu Aku.

Dan sebanyak 80 peratus lagu-lagu dalam album E.P ini merupakan lagu-lagu yang pernah dirakamkan namun digubah semula dengan sentuhan penambahbaikan kualiti rakaman luar biasa.

” Terus-terang saya nyatakan kalau boleh saya nak buat semuanya sendiri, susah sebenarnya sebelum ini kerja-kerja seni saya dapat sentuhan orang lain. Namun selepas pengalaman kejayaan lalu, serta kualiti yang ada pada produser-produser ini menepati kehendak saya, saya rasa tidak salah untuk membina keyakinan dan mencipta semula kejayaan seperti sebelumnya,” katanya.

Tampil sisi lain Yonnyboii

Kemunculan album E.P Yonnyboii menampilkan sisi lain penyanyi kelahiran negeri Perak ini apabila Yonny menggarap elemen cinta dalam lagu ‘Sheenta’.

Apa yang menariknya, terdapat dua versi lagu Sheenta iaitu versi asal dan versi penampilan bersama bakat baru, Shee.

Berbeza dengan lagu-lagu hits garapannya, Sheenta pastinya akan menjadi batu pengukur terhadap kehebatan Yonnyboii menghasilkan karya secara versatile mengikut acuannya sendiri.

“Setiap album baik album E.P sekalipun terkandung kisah perjalanan cerita hidup saya diterjemahkan dalam bentuk muzik, tersusun rapi untuk dikongsi secara eksklusif kepada pendengar-pendengar yang sentiasa menyokong saya. There’s story behind everything!”

Album E.P berjudul ‘Yonny’ ini diterbitkan oleh syarikat rakaman Universal Music Malaysia dan Def Jam Malaysia dan kini boleh didengari di semua pelantar muzik.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 15 Sep 2019

Ditampar Kerana Persoal Parking Kereta !

Zaman apa nie, main nak tampar orang pasal parking? Kena faham dan dengar dari 2 belah pihak

Trending Thu, 9 Aug 2018

“We never thought about becoming millionaires but…”

Brothers win RM11 million in Jackpot.

Trending Tue, 26 Mar 2019

Pelajar Malaysia Ditemui Mati di Hyde Park London

Bapa Allahyarham hanya dimaklumkan jenazah anak dikenal pasti melalui kad pelajarnya. Al- Fatihah buat arwah Muhammad Hafiz Zainal…

Trending Sun, 14 Jul 2019

Alahai…Budak Sekolah Pun Dah Pandai Vape Ke?

Anda nak rosakkan diri, silakan. Jangan pengaruhi anak-anak kecil ini. Tolonglah… saya merayu!

Trending Fri, 16 Mar 2018

泰国女富商「做功德」骑大象沿街洒钱

泰国孔敬府竹园县一名女富商,上周六(10日)骑大象趴趴走,同时沿途对路人洒钱,引来当地民众疯抢。据了解,这名女富商是在进行私人的做功德仪式,替泰王瓦集拉隆功诵经祈福;当天她送出了大约20万泰铢(约2.5令吉)。

Trending Mon, 9 Mar 2020

[VIRAL] “Adik Tak Marah ke?,”- Abang Syed Saddiq Rasmi Sertai UMNO

BEKAS Menteri Belia  Dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menerima kejutan apabila abangnya iaitu Syed Abdullah Syed Abdul Rahman secara rasmi menyertai Umno.  Perkara ini diumumkan sendiri oleh Syed Abdullah menerusi laman Instagram peribadinya […]

Trending Wed, 15 May 2019

Biadap! Remaja Bersikap Kurang Ajar Tolak Motosikal Pak Cik Tua Kini Viral Di Twitter

Kurang ajar! Bayangkan kalau situasi ini berlaku kepada ayah kita sendiri..

Trending Thu, 19 Sep 2019

Rebecca Nur Islam Tetap Doakan Eina Azman Walaupun….

Tak pasal-pasal babitkan orang lain yang tak bersalah

Trending Fri, 13 Mar 2020

[TERKINI] Pelawat Tidak Dibenarkan Berada Di Hospital, Covid-19 Catat Kes Pertama Di Sabah

Takutnya min dengar, semoga warga Tawau juga dilindungi dari penularan virus ini

| Live TV