Trending By: Salma Syahbuddin December 20, 2020 @ 10:47am

‘Yonny’ Album E.P Karya Agung Paling Ditunggu-tunggu

Penyanyi emo-rap popular Yonnyboii melakar sejarah tersendiri apabila tampil dengan sebuah album E.P. yang cukup istimewa berjudul ‘Yonny’.

Menampilkan 9 buah lagu dan padat dengan lontaran vokal penuh emosi ini pastinya dapat mengubat rindu peminat Yonniboii.

Mencatatkan pencapaian sejarah industri hiburan sebagai lagu paling banyak dimainkan menerusi pelantar digital.

Malah, kemunculan album E.P ‘Yonny’ sekali lagi memukau peminat industri hiburan tanahair kerana single SALAHKU yang diterbitkan kurang beberapa bulan yang lalu telah mendapat tontonan lebih tiga juta tontonan di Youtube.

Tambahnya lagi, album E.P ini juga turut bekerjasama dengan penerbit-penerbit profesional seperti Adam E, Freddie Laut,  zachsutton, Vincent88, Mingaling dan Wolfie menjadi tunjang kepada pembikinan lagu-lagu seperti Salahku, Salahku 3.0, Pelikk, Bayang, Hidup Giler, Sheenta, Sheenta With Shee, Boleh Bla dan Aku Itu Aku.

Dan sebanyak 80 peratus lagu-lagu dalam album E.P ini merupakan lagu-lagu yang pernah dirakamkan namun digubah semula dengan sentuhan penambahbaikan kualiti rakaman luar biasa.

” Terus-terang saya nyatakan kalau boleh saya nak buat semuanya sendiri, susah sebenarnya sebelum ini kerja-kerja seni saya dapat sentuhan orang lain. Namun selepas pengalaman kejayaan lalu, serta kualiti yang ada pada produser-produser ini menepati kehendak saya, saya rasa tidak salah untuk membina keyakinan dan mencipta semula kejayaan seperti sebelumnya,” katanya.

Tampil sisi lain Yonnyboii

Kemunculan album E.P Yonnyboii menampilkan sisi lain penyanyi kelahiran negeri Perak ini apabila Yonny menggarap elemen cinta dalam lagu ‘Sheenta’.

Apa yang menariknya, terdapat dua versi lagu Sheenta iaitu versi asal dan versi penampilan bersama bakat baru, Shee.

Berbeza dengan lagu-lagu hits garapannya, Sheenta pastinya akan menjadi batu pengukur terhadap kehebatan Yonnyboii menghasilkan karya secara versatile mengikut acuannya sendiri.

“Setiap album baik album E.P sekalipun terkandung kisah perjalanan cerita hidup saya diterjemahkan dalam bentuk muzik, tersusun rapi untuk dikongsi secara eksklusif kepada pendengar-pendengar yang sentiasa menyokong saya. There’s story behind everything!”

Album E.P berjudul ‘Yonny’ ini diterbitkan oleh syarikat rakaman Universal Music Malaysia dan Def Jam Malaysia dan kini boleh didengari di semua pelantar muzik.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 29 May 2018

Berita Bakal Berkahwin Mula Tular, Nurul Izzah Minta Netizen Tumpu Selamatkan Ekonomi Negara!

Pertemuan tertutup itu sebagai mempersembahkan ucapan penghargaan dan terima kasih Anwar kepada Istana Kelantan susulan pengampunan diraja yang diperkenankan.

Trending Thu, 21 Oct 2021

Jadi OST Drama Bersiri Tahyul TV3, ‘Demi Kamu’ Buah Tangan Terbaharu Indah Ruhaila

Indah Ruhaila bukan nama baharu dalam industri muzik tanah air. Nama penyanyi genit ini telah melonjak naik selepas berjaya bertanding di pentas Anugerah Juara Lagu 2015 dengan lagu bejudul Percayalah. Seterusnya, langkah Indah tidak terhenti […]

Featured Fri, 19 Feb 2021

Pengasas Aplikasi Sugarbook Direman 7 Hari

Masih dalam siasatan pihak polis

Trending Tue, 19 May 2020

PKPB: Pembelajaran Maya Berkesan Atau Tidak?

Inilah realiti norma baru..

Trending Wed, 29 Apr 2020

Pelajar Malaysia Di Jawa Timur Tidak Dibenarkan Pulang

Sama-sama kita doakan supaya semuanya terselamat daripada wabak ini.

Trending Wed, 22 Aug 2018

Bertumit Tinggi Dan Berbulu Mata Palsu, Fieyna Tajudin Pesilat Wanita Paling Stail!

Wanita dalam persalinan penuh gaya lengkap berhijab, bertumit tinggi dan berbulu mata palsu beraksi persis srikandi!

Trending Mon, 20 Sep 2021

Pangkor, Redang, Tioman Dijangka Dibuka Dalam Masa Terdekat

Selepas Pulau Langkawi dibuka kepada orang ramai semenjak 16 September lalu, Pulau Pangkor, Pulau Redang dan Pulau Tioman pula menjadi antara destinasi pelancongan yang dijangka akan dibuka dalam masa terdekat. Menurut Menteri Pelancongan, Seni dan […]

Featured Fri, 10 Sep 2021
Trending Sat, 14 Nov 2020
Trending Fri, 15 Dec 2017

Ular Yang Di Sangka Jinak Tetapi..

Remaja berasal Bojongsoan, Indonesia meninggal dunia selepas dipatuk ular kesayangannya…aduhai.

| Live TV