Trending By: Padin February 24, 2022 @ 8:04pm

YouTuber Aiman Kecek Kelate Tinggalkan UK Demi Malaysia

YouTuber Aiman Nasir Wynne, 24, sanggup meninggalkan United Kingdom (UK) demi Malaysia.

Pemuda kacukan British dan Kelantan ini menempa populariti menerusi saluran YouTube ‘Aiman Kecek Kelate’ yang mempunyai lebih 109,000 langganan.

“Saya pernah datang ke Malaysia pada usia 16 tahun dan saya menggemarinya. Kemudian tahun seterusnya saya ke Malaysia lagi dan tinggal di sini kira-kira dua bulan.

“Saya ada perancangan untuk nekad tinggal di sini, tetapi kerana pandemik Covid-19, saya tinggal di UK dahulu. Jadi macam mana nak berinteraksi dengan orang Kelantan tetapi tinggal di UK?

“Maka saya buatlah video dan muat naik di YouTube untuk memberitahu betapa saya cintakan Malaysia. Saya tak sangka ia mendapat sambutan.

“Sekarang ini saya dalam proses untuk mengenali diri saya dia. My other side. Jadi saya mohon peminat saya untuk mengajar saya ‘kecek Kelate’ kerana saya tak boleh nak belajar sendiri,” katanya.

Berada di bawah syarikat pengurusan bakat Mask Team, Aiman juga berhajat untuk serius menceburi bidang lakonan dan pengacaraan di masa akan datang.

“Saya belum lagi fasih berbahasa Melayu, baru saja nak mula dan sebenarnya ia akan jadi lebih mudah jika orang bercakap Melayu dengan saya. Kalau belajar sendiri seperti di sekolah, ia akan mengambil masa yang sangat lama, mungkin sampai empat tahun.

“Bagi saya, cara terbaik untuk belajar sesuatu bahasa adalah dengan bercakap menggunakan bahasa yang ingin dipelajari. Dahulu, ketika membesar, saya bercakap dalam Inggeris, kemudian saya belajar pula ‘kecek Kelate’.

“Sekarang saya mahu belajar bahasa Melayu kerana saya mahu sertau dunia hiburan. Saya nak jadi pengacara dan pelakon di masa akan datang. Jadi Bahasa Melayu itu wajib!” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 26 Dec 2021

Baru Berusia 6 Tahun, Anak Vivy Yusof Beri Duit Simpanan Untuk Beli Mainan Kepada Mangsa Banjir

Baru-baru ini usahawan terkenal, Datin Vivy Yusof berkongsi sebuah hantaran di laman Instagram miliknya memberitahu anak perempuannya yang berusia enam tahun telah menghulurkan duit simpanan untuk diberikan kepada mangsa banjir. Ibu kepada empat orang anak […]

Featured Tue, 8 Feb 2022
Trending Thu, 4 Oct 2018

TERKINI! Mayat Remaja Lemas AKHIRNYA Ditemui

Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Putra Perdana itu dipercayai lemas selepas terjatuh ke dalam sebuah lombong di Taman Putra Perdana.

Trending Fri, 20 Jul 2018

Selit Dadah Dalam Coli, Dua Rakyat Malaysia Kena Cekup Di Jepun

Dua wanita berkenaan mengaku menyeludup dadah ‘Stimulant’ dengan menyembunyikan dalam tuala wanita dan coli yang dipakai mereka dipercayai berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Lapangan Terbang Haneda.

Trending Tue, 17 Mar 2020
Featured Thu, 12 Aug 2021

Abang Siti Sarah Sudah Ditidurkan, Doktor Mahu Rehatkan Paru-Paru

Abang Allahyarham Siti Sarah Raissuddin, Ahmad Firdous yang dimasukkan ke Hospital Serdang akibat positif COVID-19 telah dipindahkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) dan ditidurkan sejak jam 5 pagi tadi, boleh membolehkan paru-parunya berehat. Perkara itu […]

Trending Mon, 12 Mar 2018

31-Year-Old Mum Decides to Study in Kindergarten for Daughter’s Sake

Some people would be too embarrassed at this point, but this mum would do anything for her daughter.

| Live TV