Featured By: Shaidah Shafie May 3, 2020 @ 3:13pm

Nasib Vivy terus malang apabila dituduh ciplak tudung jenama lain

Pengasas FashionValet, Vivy Yusof, sekali lagi terpalit dalam kontroversi apabila dituduh menciplak konsep kempen fotografi dan rekaan tudung seorang model, Nia Natasha yang lebih dikenali dalam sosial Instagram miliknya, @sleepyllama, baru-baru ini.

Melalui hantaran dalam akaun media sosialnya, Nia meluahkan kekecewaan kerana tudung baharu yang dilancarkan DuCK, koleksi The Artsy sama seperti koleksi yang pernah dihasilkannya dua tahun lalu.

Koleksi yang dinamakan Soonaru x Sleepy Studio itu adalah hasil kolaborasinya dengan label Soonaru yang menampilkan corak dan penggunaan warna lembut berkonsepkan artistik, malah turut menghasilkan konsep fotografi yang berlatarbelakangkan studio lukisan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

keep swiping right for a freaking surprise!!!!!!!!!! ????????????????????????????????

A post shared by nia ???? (@sleepylllama) on

Koleksi baharu tudung dUCk dan kempen yang dilancarkan Ramadan ini turut memaparkan konsep yang sama, namun Vivy menerusi kenyataan dalam akaun media sosialnya menafikan tuduhan berkenaan.

Usahawan itu yang baru-baru ini menimbulkan kontroversi sehingga menjadi bualan hangat dalam media sosial berikutan dikatakan memandang rendah terhadap golongan B40 mempertahankan keaslian idea berkenaan, malah turut mengeluarkan paparan komputer yang dihasilkan pada 2018 sebagai bukti.

Pertelingkahan dalam media sosial antara kedua-duanya yang turut mendapat perhatian pengikut masing-masing tidak menemukan kata penyelesaian mahupun perdamaian antara Nia dan Vivy, bahkan masih berlarutan.

Kontroversi berkenaan ternyata membawa kebaikan apabila secara tidak langsung memberi promosi percuma kepada kedua-dua jenama terbabit.

Koleksi tudung Vivy yang mencetuskan kontroversi itu agak menarik kerana menggunakan kombinasi warna pastel yang menawan dan ceria seperti merah jambu, merak karang, biru langit serta putih.

Fabrik digunakan iaitu matte satin dan crepe juga menyumbang pada jatuhan yang sempurna apabila digayakan.

Hakikatnya, gaya tudung atau selendang dalam warna lembut sentiasa mendapat tempat di hati penggemar, lebih-lebih lagi jika digandingkan dengan pakaian daripada warna polos.

Tidak kira berapa usia anda yang menggayakannya, tudung dengan cetusan warna sebegitu meletakkan anda dalam mood ringkas, namun bergaya dan tampak muda.

Bagi penggemar ungu dan merah jambu, rekaan dihasilkan pasti memberi semangat untuk lebih yakin menjalani hari walaupun sibuk dan penat.

Oleh itu, label tidak menjadi masalah, tetapi apa yang penting ialah warna dan bahan memberi keselesaan kepada pemakai.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 16 Apr 2018

Walaupun Nampak Macam Real, 12 Patung Lilin Selebriti Ini Adalah Yang Paling Teruk Pernah Dicipta

Muzium Madame Tussauds sememangnya terkenal dengan ratusan rekaan patung lilin para selebriti terkenal dunia dan watak-watak dalam filem yang pastinya nampak real.

Featured Tue, 21 Apr 2020
Featured Fri, 13 Sep 2019
Oh Lawa Fri, 23 Feb 2018

4 Cara Ketahui Jenis Kulit Anda Sebelum Beli Pencuci Muka Yang Sesuai

Sebelum nak cuba dapatkan kulit yang perfect, anda kena tahu dulu apa jenis kulit anda: kering, berminyak, normal atau kombinasi.

Featured Tue, 7 Apr 2020

Rahsia wajah runcing dan awet muda dengan kaedah urutan Gua Sha

Katakan tidak pada pembedahan kosmetik!

Featured Fri, 27 Mar 2020

Kerajaan salur RM250 bilion bantu setiap lapisan masyarakat

Pakej rangsangan ekonomi komprehensif tangani COVID-19

Featured Wed, 24 Apr 2019

Rindu Lebaran, koleksi kurung ‘mengancam’ sentuhan tukang jahit termahir, Ezuwan Ismail

Rindu Lebaran, koleksi tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas!

| Live TV