Hiburan By: Padin February 10, 2023 @ 7:53pm

8 Tahun Diganggu Ilmu Hitam, DJ Lin Tetap Kuat Semangat Demi Peminat – “Dia Nak Buat Sehingga Saya Mati!”

Penyampai radio popular, DJ Lin mendedahkan dia sudah lapan tahun menjadi mangsa dengan gangguan ilmu hitam.

Kerap jatuh sakit tanpa sebab, pemegang trofi Penyampai Radio Popular Anugerah Bintang Popular BH ini juga sering mengalami mimpi menyeramkan seperti diganggu ular hitam, jatuh dari tempat tinggi serta mimpi individu yang sama.

“Sebenarnya, sudah lapan tahun. Bayangkan saya sering sakit tapi apabila ke hospital untuk mendapatkan rawatan, doktor hanya menyatakan saya sakit biasa sedangkan keperitan yang saya alami sangat teruk.

“Saya mimpi macam-macam perkara menyeramkan, saya juga tahu siapa yang lakukan perkara terbabit. Tapi biarlah saya simpan sendiri. Saya pernah berubat menggunakan kaedah rawatan Islam. Ustaz yang merawat saya mengatakan individu yang melakukan perkara terbabit mahu buat saya sehingga saya mati.

“Hanya satu cara yang boleh menghentikan gangguan ini iaitu dengan saya berhenti kerja di Suria FM. Saya enggan menurut kerana saya mahu kuatkan semangat demi kerjaya dan demi peminat yang menyokong.

“Badan saya memang tak larat tetapi saya tetap mahu melangkah kerana tak nak melayan gangguan ini. Jika saya lemah semangat, pastinya pihak itu bergembira. Lebih baik saya berikan tumpuan kepada kerjaya. Saya mohon orang ramai mendoakan kesejahteraan saya,” katanya.

DJ Lin ditemui di majlis sidang media Jelajah Suria Anggun Cotton Collection di Glasshouse, Seputeh, baru-baru ini.

Menurut DJ Lin yang merupakan Pengurus Besar Suria FM, Siri Jelajah Suria kembali menemui peminat di Zon Selatan, Utara, Pantai Timur dan Lembah Klang bermula 11 Februari 2023 sehingga 4 Mac 2023 bertemakan sentuhan ‘80an, 90an, dan terkini!’

“Jelajah Suria Anggun Cotton Collection akan membuka tirai pada hari Sabtu, 11 Februari di Paradigm Mall, Johor Bahru, diikuti Zon Utara pada 19 Februari. Lokasi seterusnya di Kuantan City Mall, Kuantan Pahang pada 25 Februari 2023 dan di Tropicana Gardens Mall, Petaling Jaya, Selangor pada 4 Mac 2023.

“Lebih mengujakan, Jelajah Suria pada kali ini bakal membariskan lebih 40 artis popular seperti Shidee, Raja Ema, Bunga, Insomniacks, Akim & The Majistret, Luqman Podolski, Zamani Slam, Nabila Razali, Siti Nordiana, Alyph, Sissy Imann, Ally Axl, Exists, Khai Bahar, Aishah, Ruffedge, Kristal X, Zulhadi, Syameer Azmi, Aris Ariwatan, Muss, Floor 88, Ernie Zakri, Syamel, Ramlah Ram dan ramai lagi.

“Selain berhibur dengan persembahan artis, pengunjung juga boleh beramah mesra bersama barisan penyampai Suria FM seperti Ajak, Shuib, Suraya Borhan, Feeya Iskandar, Sharifah Shahirah, Tyzo Xander, DJ Lin dan Anna J,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 24 Nov 2021

Jaga-Jaga! Ops Sedar JPJ Untuk Pemantauan Insurans Kenderaan Bermula Hari Ini.

Bermula 24 November (Rabu), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) akan melaksanakan Ops Sedar di seluruh negara bagi memantau penggunaan insurans perlindungan kenderaan bermotor. Tindakan pemantauan dan penguatkuasaan Sekatan Jalan Raya (SJR) ini dibuat berdasarkan pemerhatian yang

Hiburan Fri, 12 Oct 2018

Akur Peminat Bukan Muda Lagi, XPDC Muncul Dengan Rock Dakwah

Saya mendapat nasihat daripada seorang ustaz yang mana dia memberitahu, saya boleh berdakwah menerusi lagu.

Trending Tue, 28 Apr 2020
Featured Fri, 20 Jan 2023
Featured Fri, 31 Mar 2023

Selepas Pulang Umrah Bersama, Shuk Sahar & Rossa Sera Sah Bercerai

Semoga urusan mereka berdua dipermudahkan

Hiburan Thu, 3 Jan 2019

李佩玲个人巡演第二站圆满落幕!总结出道一年旅程

李佩玲云顶跨年开唱领6000人迎接2019!个人巡演第二站圆满落幕,总结2018出道一年的梦想旅程。

Featured Tue, 26 Oct 2021
Hiburan Sat, 25 Aug 2018

集全球大马公民录《Sejahtera Malaysia》 MV完整版30日晚曝光

海外马来西亚子民共襄盛举,与大马国民一起庆国庆!耗时三个月集合来自25个国家的大马公民完成影片,8月30日倒数演唱会首度曝光。

| Live TV