Hiburan By: Padin March 9, 2023 @ 2:43am

“Alhamdulillah, Kebenaran Akhirnya Berpihak” – Ahli Parlimen PAS Mohon Maaf Kepada Baby Shima

Ahli Parlimen Kuantan (PAS), Wan Razali Wan Nor membuat permohonan maaf secara terbuka susulan kenyataannya yang didakwa mengkritik pembabitan penyanyi Baby Shima memeriahkan program Hari Bandaraya Mesra Komuniti di Sungai Isap Damai, Kuantan yang berlangsung pada 18 Februari lepas.

Menerusi hantaran Facebook milik Razali, kehadiran Baby Shima pada acara itu tidak seperti yang digambarkan banyak pihak sehingga mendesak agar pembabitan penyanyi sensasi itu dibatalkan.

“Pada 18 Februari, Baby Shima hadir dalam program terbabit dan membuat persembahan menyanyikan beberapa lagu serta berselawat dengan penampilan sopan dan menutup aurat.

“Saya percaya penampilan terbabit adalah sesuai dengan tatasusila setempat dan boleh diterima oleh masyarakat sekitar.

“Penampilan terbabit sekali gus menjawab kekhilafan orang ramai sebelum persembahan itu. Dengan ini saya memohon maaf di atas kekhilafan terbabit.

“Dengan ini saya memohon maaf di atas kekhilafan terbabit dan menarik balik kenyataan pada hantaran saya yang disiarkan pada 17 Februari lalu.

“Permohonan maaf ini dibuat tanpa syarat dan saya berjanji untuk tidak mengulanginya,” tulisnya.

Terdahulu, Razali melalui Facebook mendakwa susulan menerima banyak aduan, pihaknya menghantar surat bantahan kepada Majlis Bandaraya Kuantan (MBK) agar menghentikan pembabitan Baby Shima atau nama sebenarnya Nor Ashima Ramli di Sungai Isap.

Dalam hantaran terbabit, Razali turut menyebut penyanyi Pura Pura Bujang itu selalu terkait dengan isu moral dalam persembahannya dan melanggar tatasusila serta adat ketimuran.

Dalam pada itu, Baby Shima menerusi kemas kini Instagram meluahkan rasa syukur apabila kebenaran berpihak kepadanya.

“Alhamdulillah, kebenaran akhirnya berpihak pada Shima. Moga menjadi peringatan kepada semua untuk lebih berhati-hati apabila berkata-kata,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 7 Oct 2022
Hiburan Thu, 31 May 2018

Mana Ada Gaduh, Hubungan Kami Okay

Sejujurnya saya tidak tahu apa-apa. Saya tidak tahu pun Janna ada bercakap mengenai perkara itu. Saya tak tahu sama ada perlu terasa atau tidak. Saya rasa tidak, kerana hubungan kami okay sahaja…

Events Sun, 7 Apr 2019

《娘惹相思格》夺「DFKL 2019」最受欢迎中文电视剧

《娘惹相思格》气势逼人!以大热门姿态打败其他5部入围作品,夺「吉隆坡电视剧节」最受欢迎中文电视剧。

Hiburan Wed, 17 Apr 2024
Hiburan Thu, 18 Apr 2019

Ramlah Ram Kurus Sebab Nak Kahwin?

Tanpa ambil pil tambahan, saya hanya kurangkan pengambilan karbohidrat. Saya juga baru mula makan nasi tetapi dalam kuantiti yang sangat sedikit.

Replicated Draft Thu, 30 Nov 2023

Korang Tahu Tak Hari Demi Hari Kulit Kita Kehilangan Kolagen? Ini Yang Korang Boleh Lakukan Untuk Atasinya!

Kolagen merupakan komponen penting yang memberikan struktur kepada kulit. Kehilangan kolagen akan menyebabkan struktur kulit mengendur dan berkedut. Dalam erti kata lain, kolagen membuat kulit kelihatan anjal dan berseri. Namun begitu, seiring berlalunya hari dan […]