Featured By: Aqilah Paharuzi February 28, 2023 @ 2:36pm

Elvina Mohamad Cemas Anak Main Basikal Jatuh Masuk Longkang – “Berdarah Penuh Mulut & Hidung!” 

Pelakon jelita, Datin Elvina Mohamad, 28, berkongsi berita cemas berkaitan putera sulungnya, Karl Mateen yang jatuh longkang akibat bermain basikal.

Elvina menerusi perkongsian di Instagram miliknya meluahkan rasa gusar apabila melihat wajah anaknya itu berdasar di bahagian mulut dan hidung.

Namun, menurut Elvina, anaknya itu seakan tidak mempunyai rasa takut atau trauma kerana masih aktif bermain basikal keesokan harinya meskipun mengalami insiden kecil.

“Wahai anakku, jantung mommy ni macam nak tercabut berlari semalam masa awak jatuh masuk longkang. Tapi masih ye pagi ni bangun-bangun cari/check basikal dulu. Haih tak serik-serik.

“Panicked gila semalam tengok darah penuh kat mulut dan hidung. Alhamdulillah, nasib baik cedera luka di luar sahaja. Tak ada patah-patah, tiada yang serius,” tulisnya.

Dalam pada itu, Elvina turut sempat berkongsi pesanan suaminya, Datuk Mohd Haniff Borhan yang berkata normal bagi anak jantan untuk cedera ketika bermain, namun pelakon ini jelas masih fobia.

‘Daddy dia nak bagi sedap hati saya dia cakap ‘Anak lelaki memang macam. ni. Baru jantan’. Oh no! Rasa macam nak sorok semua basikal moto semua tu tak nak bagi main dah!

“Tapi bangun pagi ni benda first dia tanya basikal dia rosak tak and turun-turun bawah terus check basikal siap test bawak lagi. Macam mana mommy nak stop dia kalau dia sendiri pun macam tak serik-serik. Perangai bapak dia,” tulisnya di kapsyen.

Sekadar info, Elvina dan Haniff berkahwin pada 18 Mac 2018 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan cahaya mata sulung, Karl Mateen, empat tahun.

Terdahulu, Elvina mengumumkan bakal menimang cahaya mata kedua ketika bercuti di Tokyo, Jepun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 13 Dec 2018

Nora Danish Hoping for a Baby Girl in 2019

Having three sons, the actress and her husband hope to get a baby girl next year.

Events Fri, 4 Nov 2022

Berang Bahagian Belakang Kereta Hancur Dihimpit Lori, Penyanyi Baharu Qistina Khaled Cari Bukti CCTV

Bahagian belakang kereta milik penyanyi dan pelakon baharu, Qistina Khaled hancur dihimpit lori ketika diletakkan di sebuah kawasan tempat letak kereta. @rusamusic Kesian @Qistina Khaled 😭 #rusamusic #rusamvm #qistinakhaled #keretakenalanggar ♬ Dramatic Music – RinkevichMusic […]

Trending Mon, 21 Oct 2019
Hiburan Thu, 22 Mar 2018

《MIB星际战警》外传主角是《雷神3》两大咖

经典电影《MIB星际战警》(Men in Black)确定再拍新作品,而且《雷神3》CP「雷神索尔」克里斯汉斯沃(Chris Hemsworth)、「女武神」泰莎汤普森(Tessa Thompson)再度合体担纲主角。

Automobile Sun, 17 Mar 2019

Jom Sertai Bazaar Selebriti Festival GT Asia Di Sepang F1

Festival perlumbaan ini turut menyaksikan 30 buah jentera lumba GT dari serata dunia dengan ganjaran hadiah wang tunai bernilai RM5.45 juta (RMB 9,000,000)!