Hiburan By: SGMS Enal December 12, 2017 @ 6:51am

Fattah dan Neelofa Berkongsi Jenama “OPPO”,

Wah! merah….warna kegemaran sebahagian besar daripada golongan wanita. Lebih menarik lagi sarung telefon bertatahkan kristal Swarovski lak tu… lagi lah kaum wanita suka….
 
Kalau ko orang nak tahu merah dan swarovski inilah gabungan terbaharu pada telefon bimbit keluaran OPPO Malaysia.
 
Memperkenalkan OPPO F5 6GB dalam dua varian warna – hitam dan merah… telefon ini ditaarkan kepada 1000 pelanggan pertama sahaja khususnya mereka yang membuat pra-pesanan bermula pada 6 Disember 2017 dari jam 12.30 tengah hari.
 
Menariknya telefon edisi merah F5 6GB  ini telah melantik artis popular, Neelofa sebagai Dutanya…walau pun semua dah tahu kan kenalannya rapatnya satu ketika dulu, Fatah Amin adalah juga Duta OPPO F5.
 
Bila dah  berkongsi dan berada dalam satu bumbung tak bertembung ke huhu? 
 
Apa pun bila diselit sedikit pertanyaan berkaitan Fatah apakah Neelofa sanggup menerima tawaran berlakon andai kata ‘hero’nya Fatah?
 
“Saya tidak boleh jawab ya atau tidak… saya perlu tengok dahulu cerita dan skripnya sebelum membuat keputusan,” ringkas jawab Lofa....
 
Jawapan yang cukup selamat haha…. ya lah mana tau kan bila kata tak mau kut kut nanti Allah ‘pertemukan’ pulak sebab sekarang ni ‘balasan’ pada percakapan kita cepat je dibalas Tuhan…
 
Ok lah… bagi mereka yang nak menyimpan telefon merah swarovski ini cepat cepat buat pra-pesanan. Harganya cuma RM1,698 je..
 
OPPO F5 6GB.hadir  dengan 6GB RAM dan 64 ROM yang lebih tinggi, sekaligus membolehkan pengguna untuk menyimpan lebih banyak swafoto semula jadi, muzik dan fail di samping mendapatkan pengalaman peralihan di antara aplikasi yang lebih lancar dan pantas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 18 Jul 2018

Korea Selatan Bakal Muncul Sebagai Negara Pertama Dengan Sambungan 5G

Sambungan 5G semakin hampir menemui pengguna telefon pintar apabila terdapat beberapa penyedia perkhidmatan telekomunikasi sedang dalam proses menghasilkan perkhidmatan tersebut. Ia melibatkan kerjasama pelbagai pihak antaranya syarikat pengeluar peranti, pembangun sistem cip serta penyedia perkhidmatan talian mudah […]

Hiburan Wed, 24 Jan 2018

FARID KAMIL MASUK MAHKAMAH ESOK?

Datuk Farid Kamil turut memberitahu bahawa, beliau akan terus memperjuangkan nasib orang teraniaya dan meminta agar orang ramai mendoakan perjuangannya itu

Hiburan Tue, 9 Jul 2019

Dr Soo Wincci Amazes Netizens by Setting Two Malaysia Record, Single-Handedly

Did pageant queen Soo Wincci just casually set, not one but two new records in Malaysia’s Book of Records for being a genius? Beauty with brains indeed!

Events Mon, 5 Aug 2019

Artificially Intellect Robot by A&S will Magically Clean Your House with its Futuristic Innovation!

Easy peasy, lemon squeezy! Cleaning your house now doesn’t even require you to move a single inch! WOW!

Hiburan Sat, 13 Jan 2018

Jangan Salahkan Ganja

Fathia Latiff hadir dengan pendapatnya sendiri di laman Twitter. Tidak tahulah mahu berjenaka atau tidak, yang pasti jadi bahan kecaman.   Perkara tersebut membuatkan pengikut Fathia yang masih tidak move on dengan isu Bigo sebelum ini untuk terus […]

Hiburan Wed, 11 Dec 2019

Video Lucah Tular, Ini Jawapan Zul Arrifin!

Teknologi sekarang makin canggih. Selapas ahli politik, Zul Ariffin pula menjadi mangsa ‘DEEPFAKE”.

Hiburan Mon, 21 Oct 2019

Raffi Ahmad Bakal Bersara?

Selama ini saya hanya sibuk dengan pekerjaan sehingga…

TECH Mon, 12 Mar 2018

Tips Periksa “Kesihatan” RAM Pada PC

Tips kali ini adalah ditujukan kepada anda yang menghadapi masalah PC yang semakin berkurangan tahap prestasinya. Kami kongsikan satu kaedah yang boleh anda cuba untuk mengetahui keadaan semasa RAM pada komputer.

Hiburan Thu, 23 May 2019

| Live TV