Hiburan By: SGMS Faida August 29, 2018 @ 7:00pm

Lama Tak Berlakon Filem, Didie Alias Mengaku Berdebar Masuk Set

Selain bergelar perunding untuk syarikat jenama kosmetik DYXY, pelakon dan pelawak Didie Alias memaklumkan dia teruja untuk kembali ke set penggambaran bagi sebuah filem.

Menurut pelakon berusia 46 tahun ini, dia rindu kembali ke set penggambaran dan menganggap tawaran ini sebagai rezeki untuk tahun 2018.

“ Kali terakhir saya berlakon dalam filem sekitar lima tahun lalu dalam filem Oh Mak Kau (OMK). Masih ingat lagi, waktu itu Ayda Jebat masih di awal kemunculannya. Memang lama tak berlakon dalam filem.

“ Alhamdulillah, saya bakal masuk set pada Oktober depan di mana filem ini diarahkan oleh pengarah terkenal, Ghaz Abu Bakar,” katanya kepada xtra.com.

Tambah Didie, walaupun bukan memegang watak utama dalam filem berkenaan namun perasaan berdebar tetap ada. 

Dalam perkembangan lain, Didie yang menerima jolokan Lady Gaga Malaysia memaklumkan dia bakal terlibat dalam konsert jelajah jenama kosmetik DYXY 2018.

“ Alhamdulillah saya diberi kepercayaan untuk bersama keluarga DYXY ke empat lokasi iaitu Kedah, Kuala Terengganu, Johor Baharu dan Kota Kinabalu, Sabah.

“ Di konsert itu nanti, saya bertindak sebagai pengacara dan bakal membuat persembahan dengan sebuah kumpulan di keempat-empat lokasi disebutkan. Kalau nak tahu bagaimana agaknya kejutan yang saya tampilkan, anda kena datang,” katanya.

Dalam konsert jelajah DYXY showcase tour 2018 itu nanti, Didie tidak keseorangan kerana Hael Husaini, Haqiem Rusli, Aiman Tino, Achey Bocey dan Caprice akan turut memeriahkan suasana.

Mereka akan berada di beberapa buah bandaraya termasuk Kedah pada 8 September, Terengganu 15 September, Johor Baharu 22 September dan Sabah pada 29 September depan.

Oh ya, jangan lupa tonton lakonan Didie Alias dalam drama Pelan Cinta yang bakal bersiaran di TV3 pada November nanti!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 15 Jan 2020

Penangan PGL 2020, 5000 Tiket Terjual Walaupun Belum Ada Pelakon?

Siapa agaknya jadi Hang Tuah dan Gusti Puteri??

Hiburan Sun, 3 Apr 2022
Events Tue, 27 Nov 2018

“When You Wish Upon A Star” Tunaikan Impian Kanak-Kanak

Kempen mengumpul derma ini akan dijalankan untuk mengumpul dana bagi menunaikan impian seorang kanak-kanak.

Hiburan Mon, 18 Dec 2017

“GELI TEKAK NAK PANGGIL KAU DATO” – BOY IMAN

Selain itu, netizen turut mengkritik Farid dengan mengatakan bahawa gelaran yang diberikan kepadanya tidak memberi sebarang “value”. Fuh! sampai macam tu sekali komen netizen.

Hiburan Thu, 6 Sep 2018

Fathia Pelik Kenapa Namanya Sering Jadi Bualan Netizen

Ini memang semula jadi, tuhan cipta saya begini. I don’t do drug, man!

error: Content is protected !!