Hiburan By: SGMS Faida August 29, 2018 @ 7:00pm

Lama Tak Berlakon Filem, Didie Alias Mengaku Berdebar Masuk Set

Selain bergelar perunding untuk syarikat jenama kosmetik DYXY, pelakon dan pelawak Didie Alias memaklumkan dia teruja untuk kembali ke set penggambaran bagi sebuah filem.

Menurut pelakon berusia 46 tahun ini, dia rindu kembali ke set penggambaran dan menganggap tawaran ini sebagai rezeki untuk tahun 2018.

“ Kali terakhir saya berlakon dalam filem sekitar lima tahun lalu dalam filem Oh Mak Kau (OMK). Masih ingat lagi, waktu itu Ayda Jebat masih di awal kemunculannya. Memang lama tak berlakon dalam filem.

“ Alhamdulillah, saya bakal masuk set pada Oktober depan di mana filem ini diarahkan oleh pengarah terkenal, Ghaz Abu Bakar,” katanya kepada xtra.com.

Tambah Didie, walaupun bukan memegang watak utama dalam filem berkenaan namun perasaan berdebar tetap ada. 

Dalam perkembangan lain, Didie yang menerima jolokan Lady Gaga Malaysia memaklumkan dia bakal terlibat dalam konsert jelajah jenama kosmetik DYXY 2018.

“ Alhamdulillah saya diberi kepercayaan untuk bersama keluarga DYXY ke empat lokasi iaitu Kedah, Kuala Terengganu, Johor Baharu dan Kota Kinabalu, Sabah.

“ Di konsert itu nanti, saya bertindak sebagai pengacara dan bakal membuat persembahan dengan sebuah kumpulan di keempat-empat lokasi disebutkan. Kalau nak tahu bagaimana agaknya kejutan yang saya tampilkan, anda kena datang,” katanya.

Dalam konsert jelajah DYXY showcase tour 2018 itu nanti, Didie tidak keseorangan kerana Hael Husaini, Haqiem Rusli, Aiman Tino, Achey Bocey dan Caprice akan turut memeriahkan suasana.

Mereka akan berada di beberapa buah bandaraya termasuk Kedah pada 8 September, Terengganu 15 September, Johor Baharu 22 September dan Sabah pada 29 September depan.

Oh ya, jangan lupa tonton lakonan Didie Alias dalam drama Pelan Cinta yang bakal bersiaran di TV3 pada November nanti!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 19 Mar 2019

Akui Status Jantina, Sam Smith Adalah Non-Binary!

Gay ye, yang ni Sam Smith sendiri buat pengakuan yang He is non-binary! Kalau korang taktau tu apa, bolehlah google.

Hiburan Sat, 13 Apr 2019

Join in the Nur 2 Tour and Meet the Casts!

Get to know them off set and a lot more about the drama!

Events Thu, 26 Sep 2019

SuperPark’s Bringing “Super” to Your SuperHalloween Experience With Promos to Die For!

Swap screams for laughter this Halloween at SuperPark Malaysia.

Trending Hari Ini Tue, 30 Jun 2020

Gempa Bumi Gegar Kawasan Kudat Sabah Hari Ini

Baru sahaja berlaku pagi ini.

Events Fri, 29 Nov 2019

Lofa Nafi Kahwin Tahun Depan

Orang cantik macam Lofa, mesti orang selalu sibuk nak suh kawin kan? Eh!

Hiburan Thu, 8 Nov 2018

Rindu Nak Berlakon Karya Bermutu, Akhirnya Rahim Jailani…

Rahim berpendapat skrip dan jalan cerita Pokok hebat dan mesej yang ingin disampaikan juga jelas berguna kepada masyarakat.

Events Fri, 30 Aug 2019
Events Thu, 31 Jan 2019
Hiburan Fri, 17 Aug 2018

Aretha Franklin Meninggal Dunia

Kesihatan penyanyi itu dilaporkan merosot sejak beberapa bulan kebelakangan ini dan semalam keadaan mendiang bertambah teruk dan dilaporkan hanya menunggu masa.

| Live TV