Hiburan By: SGMS Faida May 5, 2019 @ 4:56pm

Sedih Tak Dapat Berniaga, Caliph Buskers Reda

Atas masalah penglihatan dialami mereka, kumpulan Caliph Buskers sedih apabila tidak dapat menjalankan perniagaan bermusim sempena bulan puasa seperti kebanyakan rakan artis lain.

Kata vokalis utamanya, Azmi, prospek berniaga di bazar Ramadan pernah dibincangkan bersama rakan lain ketika awal kemunculan mereka dahulu, tetapi terpaksa dilupakan begitu sahaja.

“Kami cuba mencari pendapatan sampingan setiap kali menjelang musim perayaan, cuma perniagaan makanan atau minuman bukan untuk Caliph Buskers. Begitu juga dengan baju raya kerana tentunya lebih puas jika kami dapat melihat warna dan fesyen yang mahu dijual kepada orang ramai.

“Begitupun, kami tidak menyalahkan takdir dan tentunya reda dengan ketentuan Tuhan. Cuma, ia lebih kepada rasa sedih sebab selain berlumba-lumba mempertingkatkan pahala beribadat, Ramadan juga dianggap sebagai bulan bagi menambahkan rezeki.

“Sebab itu Caliph Buskers menumpukan perhatian kepada persembahan jalanan sahaja,” katanya ketika ditemui selepas menjayakan sesi rakaman sebuah program hiburan yang akan disiarkan pada musim raya, di sini.

Enggan terus melayan perasaan, Azmi atau nama sebenarnya Khairul Azmi Mohd Saat berkata, mereka tetap bersyukur apabila peminat dan stesen televisyen tidak melupakan Caliph Buskers.

Tawaran untuk menjayakan beberapa rancangan televisyen bagi siaran Aidilfitri sedikit sebanyak mengingatkan peminat terhadap kewujudan kumpulan berkenaan.

“Begitupun, kami tak boleh mengharapkan undangan persembahan semata-mata. Jadi, kami tidak kisah ‘turun padang’ untuk ‘busking’ di lokasi yang kami rahsiakan dahulu buat waktu ini, demi kejutan untuk peminat.

“Sepanjang Ramadan nanti, kami sudah mempunyai senarai lokasi yang bakal disinggahi. Selagi diberi kudrat, kita akan terus bergerak, tambahan pula menghiburkan khalayak di jalanan juga menjadi ruang untuk mempromosikan karya,” katanya lagi.

Kumpulan yang popular dengan lagu Hanya Namamu itu tampil bersama single terkini berjudul Hanya Mimpi, penghujung tahun lalu.- BH Online.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Contest Mon, 17 Dec 2018

#xtraGiveaway: Spend this New Year’s Eve Partying in Zouk Genting

You’ll be winning free entrance to the hottest party of 2018 AND 2019!

Events Wed, 11 Jul 2018

Malaysian Wannables Can Purchase Exclusive Merchandises at CJ WOW Shop

This sale is going on in lieu of Wanna One’s World Tour.

Hiburan Fri, 30 Aug 2019
Hiburan Sun, 15 Dec 2019

Hafreez Adam Akhirnya Jawab Spekulasi, Putus Tunang Bulan Lalu…

Kalau dah jodoh, tidak ke mana…doakan lah yang baik-baik untuk mereka.

Hiburan Wed, 5 Dec 2018

Sebak Bawa Lagu Bisa Pertama, Izzmad Harun Terkenang ‘Adik Syurga’ Di Kampung

Walau bagaimanapun, Izzmad tahu adik kesayangannya itu mengerti penghijrahannya ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengubah nasib. Semoga terus berjaya…

Hiburan Mon, 15 Apr 2019

Mana Ada Gaduh, Ezuwan Ismail Terharu Che Ta…

Selama ini, Che Ta antara yang tak jemu memberi sokongan saya dalam setiap pertunjukan fesyen yang dianjurkan.

Hiburan Tue, 30 Oct 2018

Indah Ruhailah Makin Teliti Cari Lagu?

Peminat Indah Ruhailah, jangan risau Indah masih aktif menyanyi okay!

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

RM100K Milik Mark Adam?

Mark Adam berjaya dinobatkan sebagai Juara BBB 2018 dengan membawa pulang wang tunai berjumlah RM100K

Hiburan Wed, 3 Jul 2019

Nana Kesian Dengan Khai Bahar?

Kalau dah jodoh, why not kan?

| Live TV