Featured By: Fatin Nurain August 28, 2022 @ 3:42pm

Selalu Jahat Je! Kali Ini Pablo Amirul Tonjol Sisi Berbeza

Sering memegang watak antagonis, pelakon Pablo Amirul seolah tidak percaya apabila ditawarkan watak yang berbeza menerusi filem Air Force the Movie: Selagi Bernyawa.

Menurut Pablo, pada awalnya dia sering bertanya kepada pengarah sama ada betul atau tidak dia perlu melakonkan watak tentera dan bukan pengganas.

“Masa mula-mula dapat tawaran saya selalu tanya director, are you sure you nak I jadi military, instead of villain? Saya suruh mereka fikir masak-masak dulu.

“Sebab Malaysia selalu lihat Pablo memegang watak yang villain, jahat. Tapi kali ni, anda bakal melihat sesuatu yang berbeza,” katanya kepada XTRA.

Perkongsian tersebut telah dibuat oleh Pablo ketika ditemui di Majlis Pra Tonton dan Sidang Media Air Force The Movie: Selagi Bernyawa di Mid Valley, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Selain itu, Pablo menyatakan dia tidak mempertikaikan tawaran yang diberikan, sebaliknya dia ingin memastikan apa yang ditawarkan itu betul.

“Saya tahu kekuatan saya adalah watak villain. Bukan tidak berani nak mencuba watak protagonis tapi kita tahu kita punya value tu kat mana. Sebab tu saya nak memastikan orang yang ambil saya bekerja tawarkan watak yang betul.

“Bukan kerana nak pertikaikan cuma saya tahu tawaran tu datang mesti bersebab. Cuma kita berasa sedikit kurang percaya macam, betul ke ni filem tau? Bajet besar itu sahaja.

“Tapi kalau mereka dah pilih saya, apa pilihan yang saya ada selain daripada menjayakannya,” katanya.

Namun, pelakon itu turut menyifatkan watak yang dibawanya menerusi filem ini mampu membuat penonton terkejut dengan kelainan yang ditonjolkan menjadi.

“Bergerak menjadi seorang anggota Pasukan Khas Udara (PASKAU) adalah yang paling susah, sebab kita cuba nak cari kelainan yang saya nak bawa. Orang dah tahu Pablo jahat, semua orang ingat Pablo jahat dalam cerita ni.

“Tapi, bila mereka melihat flow dalam cerita ni, semua orang mungkin akan terkejut dengan watak saya. Sebab kita dah sepakat jangan bocorkan biarkan penonton yang melihat.

“Sejujurnya Sarjan Tuai takkan dilahirkan tanpa seorang pengarah dan rakan-rakan berlakon yang hebat untuk memastikan apa yang disampaikan menjadi,” katanya.

Jangan lupa saksikan Air Force The Movie: Selagi Bernyawa di pawagam berhampiran bermula 25 Ogos ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Pikul Amanah Besar TUDM, Adi Putra Akui Sukar Bawa Imej Tentera

ARTIKEL BERKAITAN: Sering Tampil Dalam Filem, Johan As’ari Lebih Serius Pilih Naskhah

ARTIKEL BERKAITAN: Bakal Cipta Sejarah Tersendiri! Air Force The Movie Raih Kutipan RM6 Juta Dalam Masa 3 Hari

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 25 Jun 2020
Hiburan Sun, 6 Oct 2019

Hafreez Adam Kehilangan Ayah Tersayang

Takziah Hafreez Adam dan keluarga

Featured Fri, 14 Sep 2018

7 Lagu Bertemakan Malaysia Yang Boleh Membakar Semangat Anda

Jom sambut Hari Malaysia dengan menyanyikan lagu-lagi ini sama-sama.

Hiburan Mon, 8 Jan 2018

无线「第一代」首席小生陈振华病逝

据香港媒体报道,70年代著名电视演员陈振华日前于香港九龙圣德肋撒医院因生病离世,终年78岁;据悉,晚年的他视力和听力衰退,就连热忱的看相命理也被迫放弃。

LIFESTYLE Fri, 16 Nov 2018

Here are 4 Great Places You Can Visit with the Family This Holiday Season

The long holidays are coming so it’s time to travel somewhere with the family.

Trending Mon, 3 Feb 2020

Jururawat “Psiko” Ditahan Atas Cubaan Bunuh Bayi Berusia Satu Hari

Harap-harap keadaan bayi tersebut dalam keadaan stabil dan sihat

Trending Wed, 27 Nov 2019

| Live TV